начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Съмнения, че съседа ни краде

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот kralsk » 27 Май 2019, 15:20

Здравейте, искам да попитам имаме ли право да подадем сигнал в полицията и съответно по-късно може би е дело да заведем, затова че от половин година ни изчезват различни вещи от гаражния навес, не сме виждали кой ги краде, но сме сварвали съседа ни няколко пъти в наше отсъствие или през нощта , да е в нашия двор? Ако подадем сигнал, може ли той да ни обвини после, че нямаме доказателства, че ни изчезват вещите от него ?
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48

Re: Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот lexy21 » 27 Май 2019, 23:42

Може да подадете сигнал без абсолютно никакви притеснения, стига в него да опишете фактите такива, каквито са - кога, от къде, липсата на какви конкретни вещи сте установили, как са били съхранявани и т.н. Включително колко пъти, кога и по какъв повод сте заварвали съседа във Вашия двор (и имал ли е той законен повод да е там). В сигнала няма да твърдите, че той е взел вещите Ви (напротив, коректно ще посочите, че не сте виждали Ваши вещи у него, респ. какво обяснение Ви е дал за това, че е там, където според Вас няма право да бъде), просто ще изложите фактите, така, както ще посочите и дали сте установявали някога някой друг в двора Ви, без да сте му разрешавали да бъде там.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2607
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34

Re: Съмнения, че съседа ни краде

Мнениеот kralsk » 28 Май 2019, 15:18

Много благодаря за отговора :)
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 21 госта


cron