начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Срок за съдебно решение

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок за съдебно решение

Мнениеот srednia » 18 Юни 2019, 19:15

Здравейте,от няколко месеца обжалвам едно наказателно постановление за материални щети които реално няма,има само по автомобила,но няма ударена мантинела,бутнат знак,счупен стълб и т.н....има само автомобил излязъл от пътното платно,но господата от КАТ са написали Материални щети в акта и съответно постановлението излиза с глоба 200 лв което аз обжалвам.При разпита на Свидетелите от КАТ също отричат да е имало Материални щети макар че са го вписали в акта и така няколко заседания докато не се разбра от всеки свидетел ,че материални щети няма.Днес беше уж последното заседание по казуса и въпроса ми е след колко време мога да очаквам решение от съда,кога и как ще науча за него?Има ли законоустановен срок за взимане на решение,за какво време обикновенно излизат подобен вид решения и има ли начин някъде Онлайн да мога да проверя какво се случва с решението по това постановление?
Благодаря предварително!
srednia
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 20 Апр 2017, 19:38

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот svegrigorov » 19 Юни 2019, 10:25

Здравей, срокът е 30 дни. Не е задължително да го спазят. Ще получиш съобщение, в което е вписано дали е потвърдено/изменено/отменено наказателното постановление. След това можеш да отидеш в деловодството на съдебния състав, за да прочетеш и мотивите. Виж в интернет страницата на съда дали са възможни справки по движението на делото.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 230
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот srednia » 19 Юни 2019, 12:55

Благодаря
srednia
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 20 Апр 2017, 19:38

Re: Срок за съдебно решение

Мнениеот doondie » 07 Юли 2019, 17:35

Съобщението за делото ще го получиш на адрес, както си получил призовките преди това. И да, към месец се чака за решението/мотивите към решението. Междувременно можеш да проверяваш както на сайта на съда, така и в централния регистър, макар че едва ли ще го качат, преди да са те уведомили.

Бъди готов да обжалваш отново, в случай че районният съд ти обясни как актът е "доказателство" и свидетелите вероятно са се объркали, съответно твоите показания са само една защитна теза. Това ми казаха на мен, когато обжалвах акт – думите ми били защитна теза, която не е потвърдена от доказателствата по делото (доказателства нямаше впрочем, само лъжливи показания на полицаи, които скриха видеозаписите от тяхната кола и от районния съд, и от административния съд, и от прокуратурата). Съответно си отсъдиха против мен, а на лъжливите полицаи никой не им търси отговорност. Дори досъдебно производство не образуваха. За разлика от тези двамата от Варна, които преди 10-ина дни повторно ги осъдиха на първа инстанция.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron