начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Моля за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съвет

Мнениеот mimo87 » 12 Юли 2019, 02:23

Здравейте, имам следния проблем. Ще го изложа кратко. Получавам ПДИ от ЧСИ, като задължението е от 2010г., последното изпълнително действие е през 2015г. но вземането май така се нарича е продадено няква ЦЕСИЯ, за която не съм уведомен от стария кредитор...адвокатката ми, след като проучи делото заведе иск по чл.439 от ГПК.
Адвокатката ми, има много сериозно заболяване и се налага лечение в чужбина и замина по спешност.
Платил съм адвокатското и възнаграждение и държавни такси, тя не е преупълномощила друг адвокат. Все пак сме хора и трябваше да и влезна в положение но сега не знам какво да правя. Ответника е изпратил отговор, че исковата е допустима, основание няма нещо такова. В момента очаквам насрочване на делото. Какво да правя, има ли адвокати, които поемат чужди дела ако мога така да се изразя и какво ще е адвокатското възнаграждение да ме представлява само на първото заседание пред РС Ловеч. И какво да правя моя за съвет :D
mimo87
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Юли 2019, 02:07

Re: Моля за съвет

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Юли 2019, 23:06

Напишете обезателно списък на разноски - това е документ - не е образец - свободен текст , е все пак трябва да е на принтер - описвате по точки какво сте заплатили като такса, като адвокатски хонорар и това се дава в съдебното заседание. Това е което можете и то трябва - не е само по желание, ами трябва да се внесе в заседанието. Тъй като след това се губи. Няма да си получите платения хонорар, само дето ще сте водили делото - това са задължителните неща. Самият адвокат може да дойде - ще стане приятно на съда дето е идвал адвокат, но не е фатално.

Тарифата е по наредба за адвокати - не е евтина - но се връща при спечелване - в случая някак не се знае какво що. Защото се връща за един адвокат, а Вие ще сте с двама и това пречи. Има колеги, които да се явят - но разбирате ли - губите от това, което математически ще вземете накрая - тоест - ще сте на загуба - един вид.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Моля за съвет

Мнениеот mimo87 » 16 Юли 2019, 03:06

Благодаря Ви много за съвета и отделеното време... Успехи
mimo87
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Юли 2019, 02:07


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron