начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Отнета Книжка чл. 174 ал. 3 пр. 2

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отнета Книжка чл. 174 ал. 3 пр. 2

Мнениеот lsnvski » 01 Сеп 2019, 03:14

Здравейте,

Малко предистория, досега никога не съм бил спиран да правя тест за наркотици, единствено за алкохол и то 1 път. Като изцяло никога не съм се интересувал от глобите и всичко свързано с този вид тестове,
единственото нещо което знаех, е че ако откажеш теста, свидетелството ми за съдимост остава чисто. На 18.02 бях пушил трева( 2-3 дръпки от цигара която я пушеха трима човека)
На 20.02.2019 бях спрян за проверка и тъй като беше през ноща, полицаят заяви, че иска да ми направи тест за наркотици и за алкохол, му обясних, че съм пушил преди 2 дена и ме е страх да направя теста тъй като съм чувал, че отчита със седмици назад. Попитах го дали глобата ( 2 години лишаване от книжка и 2000 лева) е същата ако дам теста и ако го откажа, неговият отговор беше ДА, следователно отказах теста понеже, неисках да пише в свидетелството за съдимост, че съм осъждан, също така не дадох и кръв, не писах възражения. Като изцяло искаха да ми вземат книжката по най-бързия начин и в последствие разбирам за колко много неща съм бил излъган от тях.
Акта които ми съствиха е: чл. 174 ал. 3 пр. 2 от ЗДвП

Получих си постановлението и назателното постановление.

За жалост, наскоро един от роднините ми остана инвалид и книжката е нещо от което прекалено много се нуждая, но имам още година и половина.


Като последна надежда реших да проверя тук, имам ли някакъв вариант за смъкване на времето без книжка.

Благодаря предварително
lsnvski
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Сеп 2019, 02:45

Re: Отнета Книжка чл. 174 ал. 3 пр. 2

Мнениеот doondie » 03 Сеп 2019, 02:42

На колко години си? Как може да си толкова наивен? Бил пушил преди 2 дни... Да не би още да те е държало, че си се притеснявал какво ще покаже тестът? Дори за алкохол си има минимална наказуема концентрация от 0,5‰, под която нищо не ти казват. Става дума за глоба по административен път. За да бъдеш съден, концентрацията трябва да е над 1,2‰. Да не беше сядал зад волана, ако си усещал още ефекта от тревата отпреди 2 дни!

Кога си получил наказателното постановление? Ако вече е влязло в сила, няма какво да направиш. Но дори да не беше влязло, обжалването щеше да отнеме месеци и накрая вероятно съдът щеше да ти каже да го духаш, както обикновено прави, тъй като полицаите "свидетели" злоупотребяват ежедневно със закона, понеже знаят, че после в съда номерът минава. Глобата е фиксирана, така че дори да беше обжалвал, вариантът е или отмяна, или потвърждение. Ако глобата е от-до, тогава съдът има право на преценка относно тежестта на наказанието.

Това за "опазването чисто" на свидетелството за съдимост просто е върхът... Той ти каза "да" и ти му се довери? Не помисли ли, че на него така му изнася – да ти удари солена глоба без тест и да си вземе бонуса? Съответно ако така ставаше да се избягва наказателна отговорност, то защо тези, които знаят, че са пили, изобщо дават проба? Ако някой е видимо пиян, да не мислиш, че ще го оставят да откаже тест, понеже хем щял да плати по-малко, хем нямало да го съдят?

Нямаш какво да направиш вече. Ще трябва да изчакаш наказанието да изтече. Междувременно можеш да ползваш алтернативен транспорт – колело, тротинетка, ролери – или да плащаш на някого за тази услуга, докато ти работиш нещо друго, с парите от което да плащаш за транспортните услуги.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron