начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Продажба на дялове на нов съдружник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Продажба на дялове на нов съдружник

Мнениеот vict0ria » 18 Сеп 2019, 18:57

Здравейте, аз притежавам 50% дялове в ООД, със съдружничката ми закупихме работещ бизнес - заведение за бързо хранене. Поради влошаване на взаимоотношенията ни аз реших да се оттегля и искам да продам дяловете си на някого. Както е по закон първо предложих да ги закупи съдружничката ми, тя отказа моята сума и предложи 3 пъти по-малка цена. В дружествения ни договор пише, че съдружниците могат да продават дяловете си на трети лица със съгласието на Общото събрание.
и след това пише, че дялове могат да се продават на трети лица само след като съдружниците са отказали", това означава ли, че отпада първото - че аз мога да продам на когото и да е било без съдружничката ми да има право на глас?
Мога ли да се справя с това по някакъв начин, например да даря дяловете си или да прескоча някак нейното одобрение? Мога ли с ЧСИ да взема моята част от имуществото на дружеството?

Благодаря
vict0ria
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Сеп 2019, 18:46

Re: Продажба на дялове на нов съдружник

Мнениеот ch3oh » 20 Сеп 2019, 17:50

Не бива така!
В заведението клиентите само за "благодаря" ли консумираха?
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1022
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 28 госта


cron