начало
Прокурорите видяха дискриминация към тях в чернова на проекта на Закона за адвокатурата Прокурорите видяха дискриминация към тях в чернова на проекта на Закона за адвокатурата

Ранно пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ранно пенсиониране

Мнениеот valia_gr » 08 Окт 2019, 14:53

Здравейте!
Съпругът ми се пенсионира по първа категория труд, като прехвърли от втория пенсионен фонд "Доверие" към НОИ осигуровките си. Въпросът ми е каква сума се взема еднократно от "Доверие" след като се занесе разпореждането за пенсиониране?
valia_gr
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Окт 2019, 14:47

Re: Ранно пенсиониране

Мнениеот chima » 09 Окт 2019, 13:22

Явно става въпрос, че съпругът Ви се е пенсионирал по реда на чл.69б, това е за лица, които са работили при условията на 1 и 2 категория труд . Когато лицата, работещи при условията на първа и/или втора категория труд, които не са придобили право на пенсия по чл. 168 от КСО, поискат да им бъде отпусната пенсия от ДОО по т. 1-4, едновременно със заявлението за отпускане на пенсия те подават и заявление обр. УП-23, с който искат средствата по индивидуалната им партида в професионален пенсионен фонд да се прехвърлят във фонд „Пенсии“ на ДОО. Следователно те вече нямат средства в професионален пенсионен фонд и този фонд не им дължи нищо.
chima
Потребител
 
Мнения: 113
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron