начало
Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд

собственост на уеб-сайт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


собственост на уеб-сайт

Мнениеот albena94 » 17 Окт 2019, 11:26

Здравейте,
С приятелка направихме преди година уеб-сайт за ревюта на почистващи фирми в Англия. Сайта потръгна след упорита работа и сега е време да уредим собствеността. Въпроса ми е дали трябва да се прави фирма и в дружествения договор да бъде описано, че домейна и всички договори са собственост на фирмата? Или може с договор между нас може да се постигне същото? Потърсих информация в нета, но не успях да намеря нищо конкретно за това как точно да се уреди собственост на уеб-сайт.
Благодаря предварително!
Поздрави!
albena94
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 17 Окт 2019, 11:08

Re: собственост на уеб-сайт

Мнениеот kalahan2008 » 17 Окт 2019, 22:03

Казвате - направихме си сайт. Вие лично ли си го направихте или сте възложили на някого да го направи? Ако друг го е направил - имате ли договор с него, издал ли е фактура? На кого?
Принципът е, че при липса на други доказателства за собственик на сайта се смята лицето, което е сключило договора за хостинг. Вижте си фактурите на чие име ги издава доставчикът на хостинг услугите.
В учредителния договор на новото дружество можете да включите клауза относно собствеността върху сайта, само ако тази собственост е станала собственост на дружеството чрез апорт (непарична вноска). Според мен това е излишно усложнение, тъй като трябва да се извършва експертиза от вещи лица, което само ще забави и оскъпи процедурата по учредяване на дружеството. Много по-лесно е да учредите дружеството между вас двете и след това тази от вас, която е сключила договора за хостинг, да сключи договор с дружеството, с който да му прехвърли правата върху сайта.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4181
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: собственост на уеб-сайт

Мнениеот albena94 » 18 Окт 2019, 15:57

Благодаря за отговора.
Да, сайта си го направихме ние сами без да ползваме чужди услуги. Втория вариант, който предлагате наистина звучи по-добре и ще постъпим така-учредяваме дружество и после правим договор за прехвърляне на сайта на дружеството.
Поздрави!
albena94
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 17 Окт 2019, 11:08


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] и 22 госта


cron