начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Имот закупен от ЧСИ и проблеми с Кадастъра



Имот закупен от ЧСИ и проблеми с Кадастъра

Мнениеот aatanasova » 20 Ное 2019, 11:22

Здравейте,
Купих имот от ЧСИ с Постановлението за възлагане, влязло в сила 10.2019г. Вписана съм като собственик на имота в Кадастъра по местонахождение 10.2019г. и ми е издадена Скица. Към 10.2019г. не съм уведомявана за нищо от Кадастъра. Получавам писмо - 11.2019г. от Кадастъра, че от 05.2019г. има подадено заявление от съсед за промяна на границите между моя имот и неговия имот и промяната намалява площта на моя имот с 30кв.м. Процедурата е в ход към финализиране. Имота има вписани възбрани, като първата е от 2016г. Аз естествено подадох възражение до Кадастъра и се надявам да бъде поставен Отказ за промяна на границите и площта, която иска съседа, но ако се стигне до съд мога ли да се позова на констатация на ВКС:"Въз основа на постановлението за възлагане купувачът придобива всички права върху закупения имот, които длъжникът е притежавал към момента на вписването на възбраната и на него не може да се противопоставят никакви права на трети лица, които са непротивопоставими на взискателя и присъединените кредитори. Купувачът от публичната продан „встъпва“ едновременно в правното положение, както на длъжника, като придобива неговите права върху имота, така и в правното положение на кредиторите – в смисъл, че на него е непротивопоставимо всичко, което не може да бъде противопоставено на кредиторите." Непротивопоставимо ли ми е като купувач намаляването на площта на имота с 30кв.м. и изменението на неговите граници. Какъв иск, на какво основание бих могла да заведа, естествено с ползването на адвокат? Благодаря предварително за отговора!
aatanasova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Ное 2019, 11:01

Re: Имот закупен от ЧСИ и проблеми с Кадастъра

Мнениеот Melly » 20 Ное 2019, 14:35

По всичко личи, че съседът ще получи писмо, с което ще му бъде разяснено, че поисканата услуга не може да бъде извършена, тъй като е налице спор за собственост, който следва да бъде решен по съдебен ред. Съдебното решение, но ако е в полза на съседа ви, ще бъде основание за промяна на границата между двата имота.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 8003
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София


Назад към Изпълнително и обезпечително производство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron