начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Проблем с наемодател

Казуси за недвижими имоти


Проблем с наемодател

Мнениеот tsvetko_krastev » 10 Апр 2019, 01:33

Здравейте :) Моля за съвет или поне някаква насока какво да търся. Имам следният проблем пред мен. Живях на квартира, която наех заедно с бившата ми приятелка, с нея от преди това си живеехме заедно. Квартирата е наета чрез брокерка, която май си беше приятелка на наемодателя. Та, когато подписвахме договора с брокерката и собственика, аз нямах лична при което договора беше между приятелката ми и собстввника. Няколко месеца по-късно с приятелката ми се разделихме и тя се изнесе. Когато това стана поисках от собственика да подпишем нов договор между мен и него. Уж беше съгласен, но така и не поиска.. Наемането беше края на август, апартамента след основен ремонт. Като първи проблем обаче, парното така и не проработи... Тогава съобщих на собственика за проблема, никаква реакция от негова страна.. От интернет се научих как сд обезвъздушават радиатори, но и това не бе причината.. Честно казано може би около 60+ литра вода 'източих' от всеки радиатор, но не.. Примирих се, че няма да има парно, както и, че явно няма да се пигрижи собственика.. Просто го спрях изцяло и казах на хазяйна, че няма да плащам за нещо което не използвам и или да си поема сметките за парно или просто да се погрижи... От топлофикация искаха да източат и напълнят системата на 21 етаж блок, за да може да го ремонтират, а цената беше доста висока.. На няколко пъти се карахме със собственика по този проблем. Предложих му решение да се направи отчитане на топлоенергията и да се изравни сметката с това, което реално е използвано, но не пожела. До една сутрин в която директно нахълтва в апартамента с група, аз спях тогава и ми заяви, че имам 2 часа да си изнеса нещата или в противен случай ще ги изхвърли и продаде (това което може, като електроуреди). Апартамента го наех необзаведен, цялото обзавеждане и уреди са си мои. Директно ми беше взет ключа от вратата и бях изхвърлен, а всичките ми вещи заключени, като и до момента нямам достъп до тях и ми се отказва такъв. Непрестанно ме заплашва, че ще ги изхвърли и продаде. Какво мога да направя? Днес бях уведомен от страничен човек, че хазяйна ми се е свързал с вече бившата ми приятелка, като я е уведомил, че вещите ми са изнесени от апартамента.. Можеше и мен да уведоми, не е като да ми няма фейсбука, например. Та, наистина какви са ми опциите и какво мога да направя? Изчетох доста неща и по-скоро само се обтрквам.. Бих желал да си получа нещата обратно. В смисъл, там е абсолютно целият ми живот за последните може би 10-12 години.. За електроуредите и техниката няма да говоря, някои от тях все още изплащам.. Наистина не знам как да постъпя.. В договора за наем пише, че трябва да бъда уведомен в писмен вид 30 дни по рано в случай, че хазяйнът иска да ме изгони. Но реално не фигурирам в договора.. Моля помогнете или ме насочете какво мога да направя.. Мога да приложа и самият договор за наем, ако ще е от полза.

Искренно Ви лагодаря!

П.П: Извинявам се за всякакви "typo" грешки.. Малко ми се е повредил телефонът.. :-/
tsvetko_krastev
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Апр 2019, 00:59

Re: Проблем с наемодател

Мнениеот ivanov_p » 10 Апр 2019, 07:25

Ако може да докажете "изхвърлянето", отидете при адвокат да ви напише тъжба за принуда, а според това дали вещите са върнати или не и за обсебване, ей така, за тормоз, а може да си търсите неустойката по договора, ако я има.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4331
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Проблем с наемодател

Мнениеот boxko » 10 Апр 2019, 09:04

Доста интересен казус. От колко време живеете в този апартамент?
И кога ви изгониха?
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Проблем с наемодател

Мнениеот tochotocho » 25 Ное 2019, 20:34

нерде АПРИЛ , сега НОЕМВРИ. Съвети , действия. Абе, Пешо. "СИЛА ,Гледах архивни записи от речите на Мандела- СИЛА. Имаш СИЛА, справяш се ! нямаш , не се опитвай!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron