начало

Служител на аквапарк в Приморско отива на съд за трагичен инцидент с момче Служител на аквапарк в Приморско отива на съд за трагичен инцидент с момче

Забрана за гледане на животни

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Забрана за гледане на животни

Мнениеот djorov » 30 Апр 2015, 09:40

Предисторията - на проведено общо събрание стана въпрос за гаджето на един от наемателите в блока, която идва всеки ден да му разхожда кучето. Съседи изказаха мнение, че тя трябвало да плаща поне за асансьора, понеже била нон стоп в блока. Това знам, че е глупост, понеже никой не може да каже кой колко гости ще има. Но въпросния наемател взе да вдига скандали и в спора/караницата му казаха, да не викал, понеже трябвало да има съгласието на съседите за кучето и можело да се подпишат да не се гледат животни и да го разкара.
Въпроса ми е, понеже не намерих описано някъде такова нещо - има ли наистина указано някъде, че дадена сграда в режим на ЕС, може да се приеме да не се отглеждат животни(кучета) в блока/входа? Примерно нещо като точка на вътрешния правилник? И има ли такова нещо, че за гледане на куче, трябва да се иска съгласието на останалите съседи?
djorov
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 14 Фев 2014, 12:47

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот chinchilla » 14 Май 2015, 15:33

Това, според мен няма как да стане. Ти и съседите не сте крале да казвате какво може и не може да се гледа в даден апартамент. Това предполагам не е и хотел. Ако някой с такова безумие се изкаже в нашия вход, директно ще му викна линейка за лудницата
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител
 
Мнения: 333
Регистриран на: 16 Юли 2011, 21:34

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот georgiev_sfbg » 27 Май 2015, 20:01

djorov написа:Предисторията - на проведено общо събрание стана въпрос за гаджето на един от наемателите в блока, която идва всеки ден да му разхожда кучето. Съседи изказаха мнение, че тя трябвало да плаща поне за асансьора, понеже била нон стоп в блока. Това знам, че е глупост, понеже никой не може да каже кой колко гости ще има. Но въпросния наемател взе да вдига скандали и в спора/караницата му казаха, да не викал, понеже трябвало да има съгласието на съседите за кучето и можело да се подпишат да не се гледат животни и да го разкара.
Въпроса ми е, понеже не намерих описано някъде такова нещо - има ли наистина указано някъде, че дадена сграда в режим на ЕС, може да се приеме да не се отглеждат животни(кучета) в блока/входа? Примерно нещо като точка на вътрешния правилник? И има ли такова нещо, че за гледане на куче, трябва да се иска съгласието на останалите съседи?

:idea: :arrow: На кратко... Ако кучето Ви, е регистрирано в Дирекция ''ПРИХОДИ И АДМИНИСТРИРАНЕ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ'' на Общината в която го отглеждате, плащате си редовно данъците за него, има издаден валиден ветеринарно-медицинският паспорт и изпълнявате изискванията на съответните нормативни актове при отглеждането му, не би трябвало да имате проблеми! В противен случай, може да имате големи проблеми и главоболия...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:idea: :arrow: Ред за регистрация на кучета по реда описан в Закона за ветеринарномедицинската дейност
.......
Чл. 174. (1) Собствениците на кучета, навършили 6-седмична възраст, ги представят на ветеринарен лекар, който упражнява ветеринарномедицинска практика, за издаване на паспорт по образец, ваксинация и обезпаразитяване.
(2) При навършване на 4-месечна възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът регистрира кучето при ветеринарен лекар, като представя документ за платена такса по чл. 175, ал. 1.
(3) При регистрацията на кучето ветеринарният лекар поставя татуировка или микрочип, които съдържат идентификационен код по Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици на населеното място и индивидуален номер на животното.
(4) Ветеринарният лекар изпраща ежемесечно данните от ветеринарномедицинския паспорт на всяко регистрирано куче в РВМС и в съответната община.
(5) Собствениците на кучета заплащат стойността на ветеринарномедицинския паспорт и на манипулацията поставяне на татуировката или микрочипа.
Чл. 175. (В сила от 01.01.2007 г.) (1) За притежаване на куче ежегодно се заплаща такса по Закона за местните данъци и такси.
(2) Освобождават се от такса собствениците на:
1. кучета на инвалиди;
2. служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка;
3. кучета, използвани за опитни цели;
4. кучета, използвани от Българския червен кръст;
5. кастрирани кучета;
6. ловни кучета.
(3) Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.
Съгласно Закона за защита на животните:
Чл. 39. Не се заплаща такса по чл. 175, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:idea: :arrow: НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община

http://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=106850&b=0

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ЗУЕС - Чл. 51. (7) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.

ЗУЕС - Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
6. изпълняват изискванията на съответните нормативни актове при отглеждането на животни в самостоятелните си обекти и да не създават безпокойство на непосредствените си съседи;

ЗУЕС - Чл. 7. (6) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) В отделно обособено поле на книгата на етажната собственост всеки собственик, ползвател или обитател вписва притежаваните или взетите за отглеждане животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета - и номера на ветиринарномедицинския паспорт.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот hris82 » 16 Дек 2019, 21:24

Единственио наемодател има право да забранява гледането на куче (и други животни) на наемателя на апартамент. След като кучето е регистрирано и се плаща данък за него, съседите нямат думата.
Последна промяна admin на 06 Апр 2020, 19:27, променена общо 1 път
Причина: спам
hris82
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Дек 2019, 21:16

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот tochotocho » 18 Дек 2019, 19:25

Пешо, като цитираш параграфи, не видях термина ГЛЕДАНЕ. Можеш да си ГЛЕДАШ домашен любимец в спалнята ,на нощното шкафче! Снимка на починалия дом.любимец. Какви такси и пр. Гледането е безплатно, освободено от такси. Друго нещо е ОТГЛЕЖДАНЕТО. т.е присъствие на живо куче, котка, папагал и т.н. И справка в общината- за неговорящ папагал -няма такса, но за псуващия на морашки диалект -таксата е като за пият обитател!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2020, 20:13

пЕШО, ЗАЩО СИ ТРАЕШ, И НЕ ИСКАШ ДА ПЛАЩАШ ДАНЪК В ОБЩИНАТА!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Забрана за гледане на животни

Мнениеот bela_radeva » 05 Апр 2020, 16:02

При нас -------------------------- доста хора си нямат и на понятие, защо гледат животните си.
Последна промяна admin на 06 Апр 2020, 10:06, променена общо 1 път
Причина: спам
bela_radeva
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 25 Мар 2015, 17:57
Местоположение: София


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron