начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

нотариален акт

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


нотариален акт

Мнениеот veliqna » 04 Окт 2019, 12:08

Привет,Историята накратко.Майка ми има два нотариални акта за дарение от моя дядо.Първия е от 1979 и в него пише ,че и се дарява 1/2 идеална част от двуетажна къща и 1/2 от земя . А във втория нотариалния акт пише ,че през 1983 година дядо ми дарява на майка ми 1/2 идеална част от двуетажна къща .Като условие : дарителя запазва правото си да ползва две стаи на 1-първия етаж,докато са живи двамата съпрузи или единият от тях ,който остане жив. И двамата са отдавна мъртви.Проблема е ,че майка ми твърди, че е имало и още един нотариален акт с условие на доглеждане на баба ми .Но този нотариален акт го е изгубила някъде .Не помни при кой нотариус е правен нито годината.Преровихме няколко пъти старият архив в агенцията по вписванията и освен да е било вписано в много то откъснати страници( липсващи) нищо не открихме. Няма го . Редовно плащаме данъци и сметки за имота , които са на името на майка ми и дядо ми. Моля ако някой знае какво се прави в този случай да ни насочи.Много благодаря .
veliqna
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Окт 2019, 10:37

Re: нотариален акт

Мнениеот katerinakuch » 17 Дек 2019, 23:25

Би следвало да го има в Агенцията по вписвания по местонахождение на имота. Ако го няма, може да се обърнете за справка в Държавен архив София. Със сигурност ще Ви упътят и там правилно.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: нотариален акт

Мнениеот vili_spasova » 18 Дек 2019, 10:15

Привет, опитайте в данъчна служба, може /ако имате голям късмет да пазят някаква информация поне за номерата на документите за собственост/ или в общината, ако евентуално бабата и дядото са строили в имота /за издаването на разрешение за строеж се представят документите за собственост и може да пазят преписка/. В най-лошия случай /че е свързано с разходи, събиране на документи и водене на свидетели/ остава обстоятелствена проверка за липсващата 1/2 ид.ч. от имота. Посетете нотариус по местонахождание на имота. Може да даде някоя идея, както и указания за бъдеща обстоятелствена проверка. Вижте, ако пазите стари скици за имота, в скиците се описват номерата на нот. актове.
Друго, което се сещам - искайте т. нар. удостоверение за тежести по имот от Имотния регистър, но примерно 50 години назад. Може да се покаже нещо. Ако ви дадат на вас да търсите преровете всички книги, има азбучници, актови книги, има книги за ипотеки и тнт. Търсете по имената на бабата и дядото, и дъщерята на която е прехвърлен имота.
Успех.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 912
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron