начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

ОБЩО СЪБРАНИЕ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 28 Апр 2019, 18:21

Сграда на Слънчев бряг- етажна собственост. Част от собствениците са руско говорящи ,да кажем че са РОССИЯНЦИ. Аз съм българин, намираме се в България, констит. език е българския!. и Започва събранието.Общо събрание. Избрали за водещ РУСИЯНИН. И той си говори на МАЙЧИНИЯ език. Другите РУСИЯНИ също на някакъв русиянски език . казаха че е руски. Обърнах внимание да се води събранието на български и съответните русиянци да се изразяват на български, иначе не разбирам какво говорят. Или да се вземе за тяхна сметка заклет преводач! Не се получи и напуснах събранието, получих протокол на руски. Обжалвам пред РС Несебър, но ми казаха, че това било практика и да не очаквам положителен за мен резултат !
имам имот във Франция. Там на Общото събрание- само на френски: и франсетата и арабите и руснаците! Никой не те еб.ва да си говориш на майчиния български език!
Не е ли време да се самоуважаваме !
И малко извън темата- нацепиха Македония СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ , а къде е ЮЖНА и до къде се простира! А ЗАПАДНА , ИЗТОЧНА ! А нашата БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ,къде е ?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот ivanov_p » 29 Апр 2019, 07:41

Съдът в Несебър работи по свои ГПК и НПК, там действаш предпазливо.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 01 Май 2019, 20:04

Съветът е полезен, но ми прилича на "мирна главица, сабя не сече " Та нали Р.България е единна държава и СЪДЪТ в НЕСЕБЪР и ДРУГАДЕ се ръководи и решава нещата по единно законодателство! Може и по свое виждане , но трябва да се обоснове! Иначе живеем в порнография. Представете си, че считам себе си за МАКЕДОНЕЦ и при явяване в съда си говоря на майчиния македонски език! Хайде влезте в ролята на баба Ванга. Какво ще се случи. ?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот trando58 » 09 Май 2019, 07:03

На какъв език да се води събранието е малко спорно, все пак това е частна инициатива и не вярвам някъде да може да има законово тълкование,иначе е логично да се наеме преводач от тези които са под 50% Но според мен, протоколът от ОС на ЕС задължително трябва да е написан на български, защото той се явява официален документ, който би бил представителен при различни случаи и пред различни инстанции, а превод от него,може да има на каквито си иска езици.
trando58
Потребител
 
Мнения: 441
Регистриран на: 16 Юли 2009, 15:25

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 15 Дек 2019, 22:02

Р.съд в Несебър не прие жалбата ми и с Определение - да представя в превод на български обжалвания протокол. На което възразих и отидохме в Буркас на инстанция. БУРКАС така му казват руссияните. Ударението е на "У". Направих грешка ,че не написах исковата молба /въпреги ГПК / за майтап на российски.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2020, 20:36

кЪМ КОЛЕГИТЕ ЮРИСТИ! аЗ СЪМ СИ НАПИСАЛ ИСКОВАТА МОЛБА НА ЛИТЕРАТУРЕН, ЮРИДИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. НО! ПРИЛАГАМ КОПИЕ ОТ ПРОТОКОЛА НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА РОССИЯНСКИ ЕЗИК, КАКВОТО МИ ГО ПРЕДСТАВИХА! СЪДЪТ ИЗИСКВА С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ НА БЪЛГАРСКИ! пЛЕДИРАМ ! ТОЗИ ПРОТОКОЛ ОТ оБ.СЪБР. ЗА НИЩОЖЕН. ЧАКАМ рЕШЕНИЕ . Подкрепете ме с решениия, тълкования на ВКС и т.н.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron