начало

ВАС: Прокурор е поставил в реална опасност заседание по дело със „самоотлъчка“ от работа ВАС: Прокурор е поставил в реална опасност заседание по дело със „самоотлъчка“ от работа

ЗАКОН за ДЪРЖАВАТА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЗАКОН за ДЪРЖАВАТА

Мнениеот enigman » 10 Яну 2020, 13:12

СЕГА държавните институции са с отрицателен рейтинг - преобладава неодобрението. Мнозина правят разлика: "Имаме хубава страна и лоша държава", даже се стигна до: "Във всяка държава има мафия, само у нас мафията си има държава". Това е значимо основание за нов закон. Само членовете в конституцията не са в състояние да уредят новите обществени отношения. Има няколко кодекса, много закони, безброй наредби и правилници, но няма яснота как народът, в ролята на суверен, управлява държавата. Чрез референдуми вече не може. Изборите определят кой да ръководи държавата, но не и как. Гражданите нямат начини да влияят на решенията на правителството, освен чрез протести.
Има празнота в нормативната уредба. Погледнете колко и какви закони има, например: "Закон за възстановяване собствеността върху някои магазини, работилници, складове и ателиета". Има и закони за държавния бюджет, но закон за държавата няма. - Случайно ли е това?
enigman
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 21 Окт 2013, 12:22

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron