начало
ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери ИТН върна и третия мандат. Президентът започва срещи с възможните служебни премиери

Адвокат за Сложен казус по Изп.Дело

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Адвокат за Сложен казус по Изп.Дело

Мнениеот leoto6ko » 23 Яну 2020, 19:09

Здравейте, накратко казуса ми е, че 2005 г. взех с Кредит и съм Ипотекирал къща , която в Нот. акт не е индивидуализирана с конкретно РЗП, а само има ЗП и са изброени 6 етажа. При последвалата след предсрочна изискуемост Публична продан от 2015 г., ЧСИ прави експертна оценка с оценител, който приема, че къщата е 5 ет. и общо 470 кв.м.. Въпреки че в Описа , на който присъства и оценителя са описани 6 етажа, както е и по документи за въвеждане в експлоатация - изброени са 6 етажа и 595 кв.м. От там и всички последващи документи по ИД са с неточна индивидуализация на имота без конкретна площ, дори и в Постановлението за възлагане не пише площ на къщата. След като съм пропуснал да оспоря тази неточност при определянето на цената за първата продан, защото ми бе съобщена само цената, след това вече нямам никаква възможност да се защитя от това ощетяване и сега вече има определен купувач, който участава на последната продан за имот оценен за 470 кв.м., а ще получи реално 595 кв.м. Според съда /оставил без разглеждане жаблите ми/ и ЧСИ няма проблем, но аз се чувствам ощетен от закона и безпомощен да се защитя от тази несправедлива и неточна оценка на ЧСИ, която щета е за 125 кв.м. площ , която дори по цената на придобиване на къщата на ПП е огромна. Приемам всякакви идеи и предложения за Оспорване на проданта.
leoto6ko
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 23 Яну 2020, 18:17

Re: Адвокат за Сложен казус по Изп.Дело

Мнениеот kalahan2008 » 23 Яну 2020, 20:44

В постановлението за възлагане колко етажа са посочени - 5 или 6?
В обявлението за публичната продан колко етажа бяха посочени - 5 или 6?
Защо вещото лице е приело, че етажите са 5, а според нот. акт за ипотека са 6?
Колко са етажите според проекта на сградата?
Първият етаж от тези 6 приземен ли е или надпартерен?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4173
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron