начало

Поне 32 верни отговора на общо 40 въпроса ще се изискват на изпита за ДСИ Поне 32 верни отговора на общо 40 въпроса ще се изискват на изпита за ДСИ

Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билета

Дискусии и казуси по въпросите на застрахователното право и застрахователите. Несъстоятелност на застрахователи. Договори за застраховка, права и задължения, принудително изпълнение и давност. Застраховки "Гражданска отговорност", "Живот", "Злополука".


Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билета

Мнениеот jmarkow » 13 Фев 2020, 20:04

Здравейте,

Въпросът ми е относно покритието на застраховката включена в цената на билет/карта за ползване на ски съоръженията на КК Пампорово.

Прочетох обшите условия в правилника и там пише, цитирам:
"4.7.3. По силата на настоящите общи условия, всяко лице, закупило карта или билет/на което е издадена поименна идентификационна карта от „Пампорово“ АД, за ползването на ски съоръженията в ски зоната на курортен комплекс Пампорово, както и на въжена линия „Мечи чал” в ски зоната на гр. Чепеларе, в момента на закупуването/издаването на лифт картата, се счита, че е приело и е дало съгласието си да бъде застраховано при условията на застраховка “Злополука и помощ при нещастен случай в планината” и на задължителна застраховка „Злополука на пътниците в обществения транспорт“ на ЗАД "Булстрад ВИГ", определени в предходните точки – т.4.7.1 и т 4.7.2 от настоящите общи условия"

Покрива ли въпроската застраховка, цена на болнично лечение/операция на контузия, настъпила следствие инцидент при използане на съоръжение?

Благодаря!
jmarkow
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2020, 19:49

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Фев 2020, 21:10

Какво точно е станало - пробол ли сте нещо - имало ли е кръвотечение - медицинското какво казва.
Не мисля, че са харабии на темата всякакъв размер обезщетение. Трябва заявка до застрахователя - обезателно е това - сроковете са къси, а евентуално - ако почне нещо като колебание - на съд. Но имайте предвид - че ще Ви обвинят при всички положения в съпричиняване.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5023
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот jmarkow » 13 Фев 2020, 22:06

Скъсани ставни връзки на коляно, в следствие лашкане на ски-влека. Много вероятно е да се наложи скъпа операция, когато отокът намалее.

Благодаря!
jmarkow
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2020, 19:49

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот zmeyan » 05 Мар 2020, 11:00

Ако не се лъжа, лимитът на отговорност по застраховката е около 1000лв.
Отделно доказването на скъсани коленни връзки от "лашкане" е доста съмнително.
В случай че са налице необходимите медицински документи, установяващи че уврежданията са именно от лашкането, то следва да 1 - да информиран собственика на ски-влека за инцидента, 2- да е спазен срока, 3- да е предявена доброволна претенция към застрахователя, 4 - ако претенцията е за сума над лимита на отговорност, остатъка следва да се насочи към отговорното лице, а не към неговия застраховател...
При нужда от допълнително съдействие можете да питате на лично съобщение
zmeyan
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 01 Фев 2008, 14:15

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот diqnailieva » 21 Май 2020, 21:43

Интересно ми е как се е развил този казус. В крайна сметка изплатиха ли нещо и признаха ли застраховката?
Аз си направих за зимата 2020/2021 туристическа застраховка с медицински покрития в това застрахователно дружество и е много добре подробно разписано в общите условия какви са покритията. Пише си за отмяна на пътуване, стоматологично лечение лимитирано до 300 евро, загуба на багаж, кражба на лични документи и други... Та този казус ми е любопитен, понеже никога не съм се сблъсквала (за щастие) с ползване на застраховката и имам притеснение, ако се стигне до този момент каква е процедурата и какви са реалните шансове за успех. :)
diqnailieva
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Окт 2016, 18:37


Назад към Застрахователно дело


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron