начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билета

Дискусии и казуси по въпросите на застрахователното право и застрахователите. Несъстоятелност на застрахователи. Договори за застраховка, права и задължения, принудително изпълнение и давност. Застраховки "Гражданска отговорност", "Живот", "Злополука".


Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билета

Мнениеот jmarkow » 13 Фев 2020, 20:04

Здравейте,

Въпросът ми е относно покритието на застраховката включена в цената на билет/карта за ползване на ски съоръженията на КК Пампорово.

Прочетох обшите условия в правилника и там пише, цитирам:
"4.7.3. По силата на настоящите общи условия, всяко лице, закупило карта или билет/на което е издадена поименна идентификационна карта от „Пампорово“ АД, за ползването на ски съоръженията в ски зоната на курортен комплекс Пампорово, както и на въжена линия „Мечи чал” в ски зоната на гр. Чепеларе, в момента на закупуването/издаването на лифт картата, се счита, че е приело и е дало съгласието си да бъде застраховано при условията на застраховка “Злополука и помощ при нещастен случай в планината” и на задължителна застраховка „Злополука на пътниците в обществения транспорт“ на ЗАД "Булстрад ВИГ", определени в предходните точки – т.4.7.1 и т 4.7.2 от настоящите общи условия"

Покрива ли въпроската застраховка, цена на болнично лечение/операция на контузия, настъпила следствие инцидент при използане на съоръжение?

Благодаря!
jmarkow
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2020, 19:49

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Фев 2020, 21:10

Какво точно е станало - пробол ли сте нещо - имало ли е кръвотечение - медицинското какво казва.
Не мисля, че са харабии на темата всякакъв размер обезщетение. Трябва заявка до застрахователя - обезателно е това - сроковете са къси, а евентуално - ако почне нещо като колебание - на съд. Но имайте предвид - че ще Ви обвинят при всички положения в съпричиняване.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот jmarkow » 13 Фев 2020, 22:06

Скъсани ставни връзки на коляно, в следствие лашкане на ски-влека. Много вероятно е да се наложи скъпа операция, когато отокът намалее.

Благодаря!
jmarkow
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Фев 2020, 19:49

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот zmeyan » 05 Мар 2020, 11:00

Ако не се лъжа, лимитът на отговорност по застраховката е около 1000лв.
Отделно доказването на скъсани коленни връзки от "лашкане" е доста съмнително.
В случай че са налице необходимите медицински документи, установяващи че уврежданията са именно от лашкането, то следва да 1 - да информиран собственика на ски-влека за инцидента, 2- да е спазен срока, 3- да е предявена доброволна претенция към застрахователя, 4 - ако претенцията е за сума над лимита на отговорност, остатъка следва да се насочи към отговорното лице, а не към неговия застраховател...
При нужда от допълнително съдействие можете да питате на лично съобщение
zmeyan
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 01 Фев 2008, 14:15

Re: Инцидент ски влек /Покритие застраховка включена в билет

Мнениеот diqnailieva » 21 Май 2020, 21:43

Интересно ми е как се е развил този казус. В крайна сметка изплатиха ли нещо и признаха ли застраховката?
Аз си направих за зимата 2020/2021 туристическа застраховка с медицински покрития в това застрахователно дружество и е много добре подробно разписано в общите условия какви са покритията. Пише си за отмяна на пътуване, стоматологично лечение лимитирано до 300 евро, загуба на багаж, кражба на лични документи и други... Та този казус ми е любопитен, понеже никога не съм се сблъсквала (за щастие) с ползване на застраховката и имам притеснение, ако се стигне до този момент каква е процедурата и какви са реалните шансове за успех. :)
diqnailieva
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 09 Окт 2016, 18:37


Назад към Застрахователно дело


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron