начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

МПС - Евростандарт

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


МПС - Евростандарт

Мнениеот viann » 15 Фев 2020, 00:38

Здравейте,
През март 2019 придобих МПС. Не съм плащала данъка през 2019 - пропуск. В началото на тази седмица реших, че отивам да платя миналогодишния и тазгодишния данък. Обаче, оказа се че нямам посочен Евростандарт в талона, съответно атоматично колата се е водила без такъв, въпреки, че по данни за марка, модел, година е с Евро 5 - модел 2009 г. е. Данъкът ми е доста висок при липса на посочен Евростандарт. Отидох в КАТ, смениха ми талона, вписаха Евростандарта и веднага в данъчното... Намалиха ми тазгодишния данък - това добре. Но отказаха да намалят миналогодишния, с твърдението, че датата на талона и на подаването на коригиращата декларация са от тази година. А колата и миналата година е била същия Евростандарт...просто не е бил отбелязан. Имам ли някакви възможности за корекция и на миналогодишния данък или с това, че не съм видяла пропуска с Евростандарта навреме, образно казано, ще ям дървото :)?
Предварително благодаря за отговора на запознатите с тематиката!
viann
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Фев 2020, 21:41

Re: МПС - Евростандарт

Мнениеот doondie » 15 Фев 2020, 14:17

Задължително ли е да сме запознати с тематиката, за да изкажем мнение? :-)

За мен е идиотско отношение да отказват съдействие заради пропуск на КАТ.

На твое място бих платил част от данъка в размер, какъвто би бил при правилно изчисление. После да заповядат да ме съдят за пари, които не им дължа, ако не е изтекла давността.

Ако откажат да приемат частично плащане, можеш да пуснеш оплакване до общината. Ако не разрешат случая, тогава можеш да подадеш отрицателен установителен иск в съда срещу общината, че не дължиш част от парите. Както си прецениш.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron