начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Какъв адвокат ми трябва?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Какъв адвокат ми трябва?

Мнениеот lubo111 » 01 Мар 2020, 00:57

Здравейте, извинявам се предварително за лаишките въпроси, но до сега не съм имал взаимоотношения с адвокати и ми е трудно да се насоча.

1.Трябва ми адвокат, който да ми помогне/разясни въпросите свързани с откриване на фирма за извършване на посредническа дейност по наемане на персонал за чужбина.
2.В зависимост от изясняването на горните въпроси, ще ми трябва и някой, който да е наясно с откриване на такъв тип фирма и от другата страна - в друга/други държави и най-вече за взаимодействието между тези две или повече фирми.

Не разбирам дали трябва да търся адвокато по трудово, търговско или международно право? Или може би комбинация от всички изброени.

Намирам се в г.Пловдив, ако имате конкретни насоки към опитни адвокати(ако е позволено) също бих се радвал!

Благодаря предварително!
lubo111
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Мар 2020, 00:28

Re: Какъв адвокат ми трябва?

Мнениеот doondie » 01 Мар 2020, 02:42

Не смятам, че има значение какъв ще е предметът на дейност да бъдещата фирма. Регистрирате я по съответната процедура, като посочвате предмет на дейност, капитал, наименование и каквото друго е необходимо и започвате да развивате дейност. Аз по-скоро бих потърсил счетоводител, не адвокат.

По въпрос #2 – не виждам смисъл от откриване на допълнителни фирми в чужбина, особено ако става дума за Европейския съюз. Чуждестранните партньори – работодатели или агенции за заетост (т.е. също посредници), ще работят директно с фирмата Ви в България. Ако планирате да откривате офиси със служители в други държави, тогава би могло евентуално да се регистрира представителство там, да, но не мисля, че за ЕС специално това е задължително предвид свободното движение на стоки, услуги, хора и капитали.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Какъв адвокат ми трябва?

Мнениеот lubo111 » 01 Мар 2020, 13:00

Имам все още доста неясноти относно това какво има право да прави фирмата, каква отговорност носи и други. За това искам да говоря с някой, който е запознат със законите около тази дейност.
lubo111
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Мар 2020, 00:28


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 20 госта


cron