начало
Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация Адвокатите ще се вписват в нов регистър, ако искат да продължат „по занятие“ да се занимават с фирмена регистрация

Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот sachma » 09 Мар 2020, 12:11

Здравейте,
Искам да попитам дали има смисъл от обучителни семинари за юристи? Ако да - дали може да ме насочите към такъв в сферата на гражданското право - търговско, вещно, облигационно, процес? От това, което има в скоро време, този ми грабва окото, но дали си заслужава според вас?
**********

Благодаря за отделеното време!
Последна промяна admin на 09 Мар 2020, 12:54, променена общо 1 път
Причина: рекламен линк
sachma
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Яну 2014, 18:33

Re: Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот ykovachev » 09 Мар 2020, 12:44

Е, то смисъл има, но зависи каква цел имате. Семинарът от линка е за кандидати за определена служба в съдебната власт. Едно е текущото повишаване на квалификацията, друга е подготовката за определен конкурс. Не давате информация просто ще си "доучвате", или нещо друго? При това положение, как да се дадат насоки?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот sachma » 09 Мар 2020, 14:38

Разбира се, прав сте в своя отговор, не съм уточнил какво точно търся - повишаване на квалификацията в изброените направления и придобиване на по- дълбоки знания.
С предоставеният линк желаех да разбера дали някой е посещавал този курс и какви са впечатленията.
Поздрави!
sachma
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Яну 2014, 18:33

Re: Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот ykovachev » 09 Мар 2020, 16:10

Сега вече има достатъчно информация за по-конкретни насоки. Смятам, че обучение, като цитираното от Вас в оня линк, по-скоро е подготовка по конспект за изпит, т.е. от какво ли не по малко. Повишаването на квалификацията изисква по-скоро задълбаването в конкретна, ограничена група въпроси, но с по-големи детайли. Мога да говоря предимно за София като лични "слушателски" впечатления. Много такива обучения се правят от ЦОА "Кр. Цончев", но ако не сте адвокат, не знам дали и как бихте могли да имате достъп до тези обучения. По интересните теми с читави лектори местата свършват за дни. Лектори там далеч не са само адвокати, има и съдии (например Белазелков или Михаил Малчев, на когото съм фен). Извън въпросния център за обучение на адвокати, организаторите на обучения и семинари не са толкова много и може да следите кой какво предлага из нета. Има едни други например (нарочно не цитирам конкретни данни), с които съм работил, там в споменатата от Вас материя канят редовно Красимир Машев и вездесъщия Белазелков. Много от организаторите имат и някакви тематични насочености - кой повече административно право, кой главно счетоводство, някои доста копаха на тема GDPR, па ЗМИП и т.н. Тъкмо ще видите кои организатори са "вашите".
Изобщо следете не само тематиката, но и лектора, за да прецените дали дадено обучение си струва. Дано не Ви разочаровам, но от такива обучения можете да допълните ценни детайли в знанията си. Големи дупки - не.
Надявам се да съм бил полезен.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот sachma » 10 Мар 2020, 12:39

Много Ви благодаря за полезните данни и насоки, които предоставихте. Като млад юрист имам желание да се възползвам от подобни семинари, на които да се задълбае в даден интересен за мен проблем и да се проследи разискването му от качествен лектор. Както написахте, не са много подобни такива събития, но се надявам скоро време да "излезе" нещо, за което да си заслужава да отделиш част от времето и средствата.
Поздрави!
sachma
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Яну 2014, 18:33

Re: Има ли смисъл от обучителни семинари за юристи?

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2020, 13:48

Направете си частна, лична библиотека - това е също важно. Това е удобно - да станете просто от бюрото и да зачетете нещо. Познавам много юристи, които нямат дори една книга в библиотеката. ако ги хване някоя евикция (дано не се случва), ще примигват.
Трябва да имате изданието по "Гражданско право" на Любен Василев, то е доста по-различно от другите, академик Чудомир Големинов - двете "Гражданско-правни източници на задължения" и "Неоснователно обогатяване". Те са като спасителни пояси - винаги трябва да хвърлиш едно око.

Много е важно да развиете собствена мисъл - собствена школа един вид - собствена представа за понятията, защото все пак - не сме папагали. Сега - аз вече не обучавам джедаи - но - трябва да лъжете и да овладеете изкуството на войната - независимо, че нещо се прави между четири бели стени - то си е една цивилизована форма да отрежеш главата на съперника си. Кампанийно мислене (комплексно), като как да блокираш със свои действия противника си.

Най-вече - подбирайте си внимателно колегите и партньорите.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 27 госта


cron