начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Мнениеот tochotocho » 14 Мар 2020, 19:48

Елементарно- семейство пенсионери са си разпределили средствата за живот за месеца. но сега НОВИ, ИЗВЪНРЕДНИ разходи. Нерде маски, дизифектанти, ръкавици, и пр. Необходими мерки, предпазни средства. Но бюджета ни се срива - имам недостиг по тая криза поне 70 лева. месечно ! Защо не гласуваха - по време на криза 50% намаление на сметките за топлото, водата, електричеството, хляба, месото, сиренето, маслото и пр. За да оживеем! И бат Бойко да вземе ПОМОЩ, не заем, а ПОМОЩ- безвъзмездна, поне 10 милиарда, и на всеки пенсионер добавка месечна поне 100 лева. И на другите също поне 200 лв Вземете пример от византийците- гърци!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Мнениеот TheOldMan » 16 Мар 2020, 02:48

Правителството (а и парламента) не могатда гласуват по-ниски цени на стоките и услугите, просто защото цените не зависят от тях. Да, биха могли да гласуват по-виски пенсии, но ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Мар 2020, 23:03

Но ако се случи катаклизъм, ако не останат хора, не че това ще стане - но - човешко е - даже при комунизма ни даваха суха храна по време на екскурзии, спомням си и разклада в казармата, тоест - да се нахранят хората един вид, може да е кило ориз, боб, леща, но - гладна криза не трябва - ако трябва ще плащаме после заеми.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Мнениеот chinchilla » 16 Юли 2020, 17:26

Здравейте, аз не съм юрист, затова може и да не съм прав, но нали имаше член в закона за здравето 63 ал 1 май беше, в който иначе казано ( не мога да цитирам ), ако държавата изисква от теб да носиш противоепидемични предпазни средства, е длъжна да ти ги осигури ? Аз ръкавици и маска не съм слагал. Сложих за пръв път онзи ден в банката
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител
 
Мнения: 338
Регистриран на: 16 Юли 2011, 21:34

Re: обезщетение за извънр.положение и за копонавируса

Мнениеот jhoro » 16 Юли 2020, 22:00

TheOldMan написа:Правителството (а и парламента) ...

... не им пука за пенсионерите (и другата част на електората)!
ivan_lawyer написа:Но ако се случи катаклизъм, ако не останат хора, не че това ще стане - но - човешко е - даже при комунизма ни даваха суха храна по време на екскурзии, спомням си и разклада в казармата, тоест - да се нахранят хората един вид, може да е кило ориз, боб, леща, но - гладна криза не трябва - ако трябва ще плащаме после заеми.

Абсолютно!!!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron