начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Некоректен търговец(ЕООД с починал ЕСК)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Некоректен търговец(ЕООД с починал ЕСК)

Мнениеот potrebitel777 » 08 Апр 2020, 14:03

Здравейте, имам следния казус…
Имам закупен продукт(преди година и половина), на който един от компонентите му се счупи и съответно целия продукт не работи коректно. В гаранционен срок(2 г) е и НЕ виждам някъде в договора(за покупка и монтаж) и условията да е упоменато, че тази част не се покрива от гаранцията.

Отидох на място в шоурума на търговеца, от който съм го закупил, за да подам рекламация, да дойдат техници у дома, да отремонтират повредената част, защото не подлежи на пренасяне.

След време(след като никой не се свърза с мен), проверих отново при търговеца какво се случва по подаденото от мен възражение в гаранционен срок…Отговориха ми, че подадената рекламация е била отхвърлена като неоснователна, без обяснение защо. Входирах нова рекламация, като прибавих и заплахи, че ще сезирам КЗП, ако не получа обосновано становище защо ми отхвърлят рекламацията или не дойдат да я отремонтират частта плюс негативна кампания в интернет. Но отново никаква реакция от търговеца.

Стана ми странно, как така са толкова “безстрашни”, при положение че частта е на стойност 20 лв и те покриват гаранцията, а не подизпълнители или други оторизирани сервизи.

Разрових се в сайта им за контакти, за да ескалирам проблема ми “по-нагоре”. Но няма, само телефони и имейли намирам, без обявени управители, собственици…

Разгледах си договора за покупка…и там нищо, едвам на прикачената към него касова бележка видях булстата и името на юридическото лице, което стои зад търговската марка, под която е брандиран шоурумът, от където съм закупил стоката.

След справка, установих че юридическата форма на фирмата е ЕООД, а ЕСК има още над 100 други регистрирани ЕООД-та(в рамките на около 2-3 години) в цялата страна, като голяма част от имената им са чисто фиктивни или поредни от рода на 5555 ЕООД, 6666 ЕООД, Алфа ЕООД, Бета ЕООД, например.

И вече ми светна лампичката, и си казах “ Ясно, хванали са някой черномурен юнак и са му напукали куп кухи фирми…”.
Черешката на тортата е, че въпросният едър феодал с над 100 регистрирани ЕООД-та, сред които и “моята”, от която съм закупил продукта и с която имам проблеми, случайно е починал преди 10-ина месеца, лека му земя.

Така вече е обяснимо, защо не се плашат нито от жалби, нито от КЗП.

Чудно ми е, как продължават да извършват дейност, как наемат лица, как сключват договори, поръчки. Всичко лежи на някой изначално(предвидливо) упълномощен счетоводител ли.

Ясно е, че ремонт/смяна на частта от тях няма да видя. Не виждам и смисъл от жалби и сигнали до КЗП.

Странното е, че шоурума на търговската марка вдъхва доверие, имат магазини в още 5-6 града в страната, брандирани под същото име(дали и те са работят под това въпросно ЕООД или под друго-не знам, но не са сговорчиви при въпроси за булстат и име по телефона) сайт-средната работа…Един вид, вдъхват доверие, на пръв поглед. Видимо извършват активна търговска дейност, въпреки че, освен шоурумите, които са под наем, сигурно са голи пушки.

Със сигнал до НАП, откъдето към съда, за прекратяване на регистрацията(бидейки ЕСК починал, изминал 3-месечен срок без поемане на собствеността от други лица, няма наследници)дали може да се случи нещо, с което да бъде наказан некоректният търговец.

До колко реалистично е реализирането на описания от мен сценарий(който всъщност видях в съдебно решение, за друго ЕООД, извън тези 100, пак на същото лице)?
potrebitel777
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 06 Яну 2016, 16:37

Re: Некоректен търговец(ЕООД с починал ЕСК)

Мнениеот jhoro » 08 Апр 2020, 19:12

Относно починалия ЕСК ... има „ако“!
ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЕДНОЛИЧНО ООД
Чл. 157.
(1) Дружеството, в което капиталът се притежава от едно физическо лице, се прекратява със смъртта му, ако не е предвидено друго или наследниците не поискат да продължат дейността.

Колкото до брандирането - Вие за франчайзинг чували ли сте?
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта


cron