начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот ina53 » 09 Апр 2020, 01:07

Здравейте, имам малко дете, което е затворено в къщи заради пандемията, а и отпреди нея, че бе с варицела, вече 2 месеца. Излизали сме рядко, за малко навън. То е много енергично, жизнено и с алергии, не може да си изразходи през деня енергията, поради което трудно заспива вечер. Съседите ни отдолу /възрастна жена на легло и децата и, които не са семейни и нямат деца/ и през деня и вечерта често блъскат по радиатора, че детето вдига шум, пишат ми заплашителни СМС, че ще ни съдят и ще пускат жалби навсякъде. Нещата се усложниха сега, но започнаха преди една година, когато им изби влага в банята. Аз извиках майстор, който каза, че е от изтъркани фуги и ги фугира. След това течът продължи и същият майстор ни каза, че може да е някаква дребна част от тръба за отходните тръби и я смени. Имаше малко затишие и пак се оплакаха. Тогава дойде един майстор с термокамера, който каза, че има спукана тръба на лирата. Оправи проблема. Тази година пак се оплакаха. Извикахме друга фирма с термокамера, които заснеха тяхната баня и казаха, че там няма теч, има следи от стар теч. А за нашата баня казаха, че трябва да се сменят сифона и батерията, че са стари и може да има съвсем лек теч оттам. Ще го направим след като отменят извънр. положение.
Моля да ме посъветвате, какво мога да очаквам от съседите и как да се защитя? Да пусна ли първа жалба, за системен тормоз и постоянното чукане по радиатора и корниза от тяхна страна, дори когато детето просто си изпусне играчката на пода. Поне Полицията да ги предупреди да не се саморазправят с нас. Толкова пъти съм повтаряла на детето да ходи на пръсти и да говори тихо след 22, 00, че съм и създала неврози и стрес, както на нея, така и на мен.
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09

Re: Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот jhoro » 09 Апр 2020, 04:48

Здравейте. Явно ситуацията е доста комплицирана. Затова е казано - „Къща се избира според съседите!”
В случая виждам два варианта - с лошо и с добро.
С лошото (не говоря за саморазорава) - може да се оплачете от тормоз на когото се сетите. На домоуправителя (ако има), на районния инспектор, в РПУ-то, в Районна прокуратура, на Закрила на детето … и така до „Арменския поп”.
Обаче - намесата на трети лица още повече ще влоши отношенията ви.

С добро … Накарайте детето да нарисува някаква рисунка и я занесете на възрастната жена. Подарете ѝ цвете, нещо сладко. Извинете ѝ се за безпокойството, и ѝ благодарете за разбирането и търпението.
В къщи - застелете пода с повече килими, черги, стари одеяла … Да няма открити части твърд под - теракот, ламинат, паркет. Да се заглуши шума от стъпки и неволно изтърване.
Виждаме - положението е извънредно, затова трябват и „извънредни мерки”.

За теча не мога да,взема отношение, без оглед (най-малкото). Може долу да има, но да не е от вас. Виждал съм - как теч от спукана тръба на 6-я етаж избива на 2-я. И то - в съседен апартамент.
Последна промяна jhoro на 09 Апр 2020, 18:48, променена общо 1 път
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Оплакване от съседи заради шум, вдиган от детето и теч

Мнениеот ina53 » 09 Апр 2020, 18:42

Благодаря за насоките. Бъдете здрав!
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron