начало
Конституционният съд се заема със съдебната медиация Конституционният съд се заема със съдебната медиация

етажна собственост топлофикация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


етажна собственост топлофикация

Мнениеот viol2000 » 03 Апр 2020, 15:25

Фирма е сключила безсрочен договор с Топлофикация и има партида там.Има и срочен договор за наем с етажна собственост за портиерното помещение. Този договор (представен пред Топлофикация) е просрочен.Въпреки това фирмата продължава да е в помещението и наемодателя не е против , Топлофикация знае за това положение. Фирмата има задължения към Топлофикация ,за неголяма сума и не я оспорва.Възоснова на просрочения договор за наем , сега Топлофикация иска да прехвърли партидата на фирмата върху етажната собственоост и етажната собственост да подпише договор с Топлофикация.Даже вече е прехвърлила партидата без да уведоми наемодателя за това . Има ли право Топлофикация да действа така? Може ли да се използва чл.236,ал.1 от ЗЗД по отношение на просрочения наем?
viol2000
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 01 Апр 2020, 07:47

Re: етажна собственост топлофикация

Мнениеот ivanov_p » 03 Апр 2020, 16:35

Казах ви да отидете в топлото и да се разберете с техните юристи. Има промяна в регламента и сега плащат собствениците. Това не е задължително да е писано в закон, а най-вероятно са променени общите условия. Едва ли някой ще тръгне да чете няколко закона, наредби и общи условия за да ви отговори, а и да ви отговори - какво от това?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4334
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: етажна собственост топлофикация

Мнениеот tochotocho » 07 Апр 2020, 10:34

"казах ви да отидете в Топлото "
НИКЪДЕ НЯМА ДА ХОДИШ ! ген . проф. д-р Мутафчийски

Етажната собственост НЕ Е ЮРИДИЧЕСКО лице. Но общинарите измислиха Регламент - регистрация на ЕС и Управителя в общината. Така елементарно си търсят Управителя- за непочистен сняг и т.н. Топлофикация си записа нови правила- служебно откриване на партида на собственика /без да уведомява / Така,че като нищо ще прехвърли тежестите на ЕС т.е. на Управителя. Ще му пуснат Заявление за Заповед , Изпъл.лист , ще си вземат от него, а пък той да си ги събира от съкооператорите!
Затова повишено внимание. Веднага при адвокат и съдебен спор!

Затова няма желаещи за Управител на ЕС , особено БЕЗПЛАТНО. При Общо събрание на ЕС - предложения кандидат изяви желание да му се заплаща - минимална работна заплата !!! Настана такъв шум!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: етажна собственост топлофикация

Мнениеот jhoro » 11 Апр 2020, 04:21

tochotocho написа:Така,че като нищо ще прехвърли тежестите на ЕС т.е. на Управителя. Ще му пуснат Заявление за Заповед , Изпъл.лист , ще си вземат от него, а пък той да си ги събира от съкооператорите!

И в какво качесто ше му ги прехвърлят? На физическо лице - съкооператор или на управител (изборна длъжност), ако изобщо избора е регистриран и доказуем.
А когато се ползват услугите на „професионален домоуправител”? Който е с ДУК?
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: етажна собственост топлофикация

Мнениеот tochotocho » 11 Апр 2020, 10:38

ТОПЛОФИКАЦИЯ и СРС СГС ! Помещението е ОБЩА ЧАСТ- собственост на ЕС. А, тя /ЕС / се представлява от Управителя /Председателя /. Натрупват се задължения - над 500 лв. Топлото си пуска в СРС Заявление за заповед за изпълнение , получава такава и Изпълнителен лист /, призовкарят / наш човек / е търсил ЛИЦЕТО три пъти ,не го намерил и ЗАЛЕПИЛ съобщението/призовка / на външната входна врата на блока! Но никои, вкл. и Управителя хал хабер си няма! На кого да вярваме? Елементарно на призовкаря. Всичко е по законите на всемирната гадост. Следва ЧСИ, . Той намира банкова сметка на Управителя , прибира напр. 2000 лв. и сега: пуска собствена призовка до Управителя - Покана за доброволно изпълнение / ако в сметката не е имало достатъчно / И ЕДВА сега Управителя научава за прецакването! ТАКА действа Топлото , СРС, ЧСИ. На всякакви възражения - отговорът е "късно е чадо " Има влязъл в сила Изпъл.лист!
И ЧАСТ ВТОРА ! Професионален домоуправител/ ПД./ Интересна фигура. Той ще извършва договорената работа ,срещу заплащане. Но той /ПД/ НЯМА да си събира парите от етажните съсобственици, а ги иска като плащане,дори едномесечно предплащане! Елементарно- ЕС пак ще има избран Управител, той ще контактува с ПД и КАСИЕР, който ще събира парите . Всеки от тях /Управителя и касиера/ искат по една мин.раб. заплата . Та, тази работа с ПД е за богати дружества, офиси! А за населените с небогати ЛИЦА - неизгодно!
Проблемът е ,че ЕС играе за ВЪЗЛОЖИТЕЛ, а ПД - за ИЗПЪЛНИТЕЛ.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта


cron