начало
Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов

Моля за малко съдействие

Казуси за недвижими имоти


Моля за малко съдействие

Мнениеот vildon » 28 Апр 2020, 12:41

Здравейте, моля за малко помощ от страна на запознатите по имотни казуси свързани с продажба на земя от съсостбеници. Случаят е следния: семейството ми, заедно с още 8 други наследници продава земя, която е стара фамилна собственост. Земята е земеделска, необработваема, но малко преди да присъстъпим към продажба установихме следното, което е пречка за нас: мой роддина, починал преди 30 години в Америка е имал сключен граждански брак една година преди да избяга зад океана и съпругата му фигурира, в удостоверението за наследници на дядо ми. Там е работата, че никой от нас не знае тази жена в момента къде живее, дали е въобще в Америка, под каква фамилия, нямаме никаква връзка с нея. Бихте ли ми казали как при това положение можем да продадем тази земя? Как може въобще да издирим някой в щатите, когато знаем само едно малко име?
vildon
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Апр 2020, 12:35

Re: Моля за малко съдействие

Мнениеот jhoro » 29 Апр 2020, 13:17

Здравейте!
Първо - „за протокола“ (за сведение) - не може да се продава съсобствено имущество, преди да се уточнят съсобствениците. Кой и каква част притежава.
После - не сте уточнили хронологията, но подразбирам, че в момента сте в процедура на откриване и приемане на наследството.

Казуса е уреден в Закона за наследството. Все пак - вие не сте нито първите, нито ще сте последните, в такава ситуация.
Чл. 59. (1) Когато лицето, което има право да наследява, е с неизвестно местожителство или макар местожителството му да е известно, но не е поело управлението на наследственото имущество, районният съдия, служебно или по искане на заинтересуваните, назначава управител на наследството.
(2) Управителят трябва да направи опис на наследственото имущество. Той предявява и отговаря по исковете относно наследствените имущества и задължения. За изпълнение на наследствените задължения, на заветите и за продажба на наследствените имоти той трябва да иска разрешение от районния съдия.


Колкото до издирване на въпросното лице. Когато сте получили „Удостоверение за наследници“ - в него освен имена, има и ЕГН (дата на раждане) на всеки наследник. По това ЕГН може да се получи информация - от МВР, МВнР, служба ГРАО. Не, че се дава лесно, но ... има начини.
Да се провери - въпросното лице живо ли е, има ли българско гражданство, има ли издадени български лични документи (съответно - последния известен адрес) и много други неща.
Така, преди няколко години, намерихме данни за правнуците на човек, за който нямаше информация от 60-70 години.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron