начало
Инцидентно мнозинство и месианско главозамайване не са достатъчни за конституционна ревизия Инцидентно мнозинство и месианско главозамайване не са достатъчни за конституционна ревизия

Проверка от бъдещ работодател

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проверка от бъдещ работодател

Мнениеот n0name » 29 Юни 2020, 14:49

Здравейте, питането ми е следното:
Кандидатствах в една фирма, която ми съобщи, че ще направи справка в РПУ за мен преди да вземат решение дали да ме назначат.
Ситуацията е такава, че имам регистрация, но след края на делото бях освободен от наказателна отговорност по 78а. и съм си заплатил глобите.
Та към въпросът ми - имат ли правото работодателите да правят такива справки и ако да, дали регистрацията ми ще представлява проблем за евентуално назначение, след като съм бил освободен от наказателна отговорност след края на делото?
n0name
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Юни 2020, 14:42

Re: Проверка от бъдещ работодател

Мнениеот dog123 » 29 Юни 2020, 15:28

Зависи дали сте го крили, и дали е важно да имате напълно чисто минало за да могат да ви назначат. Някои стандарти в специфични дейности го изискват. Ще поживеете и ще разберете!
dog123
Младши потребител
 
Мнения: 67
Регистриран на: 30 Авг 2010, 13:51

Re: Проверка от бъдещ работодател

Мнениеот n0name » 29 Юни 2020, 16:12

Не съм го крил, но така или иначе не е ставало на въпрос до този момент. Фирмата е частна/не е в държавния сектор/ и се занимава с финанси.
n0name
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 Юни 2020, 14:42


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 23 госта


cron