начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Мнениеот croassant7 » 23 Сеп 2020, 08:28

Здравейте,
Видях, че в община Красна Поляна монтират апартаменти от контейнери и на страницата на общината пише, че тези сгради ще получат акт 15 и по-късно акт 16.

Въпросът ми е как? Когато исках преди около година аз да си монтирам такъв тип сграда (но готова от цех, а не от реален контейнер) от общината ми дадоха само разрешително за поставяне и наблегнаха над това , че акт 16 и въобще като жилищна сграда не може да се води.

Някой да знае дали при положение , че явно има как да се извади акт 15 и 16 на такъв тип временни обекти - как може да се процедира с вече поставен с разрешително за поставяне в община Надежда, София? И има ли начин да бъдат променени на “жилищни сгради” такива обекти - както ще се водят същите в Красна поляна?

Поздрави!
croassant7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Ное 2019, 15:01

Re: Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Мнениеот wladi » 22 Окт 2020, 23:04

56 ЗУТ - това са временни преместваеми обекти.
Като такива могат и следва да получат Удостоверение за ползване, в т.ч.и за временно настаняване (пострадали при бедствия, социални), но не могат да получат статут на жилищна сграда.

Условията и редът за издаване на разрешението за поставяне на обектите, за одобряването и за изискванията към схемата и проектната документация се определят с наредба на общинския съвет, като в наредбата, в зависимост от вида и предназначението на обекта, се поставя изискване за предоставяне на инженерно-техническа част или конструктивно становище.

Запознайте се с нормите на Вашата община и именовайте предназначението на желания контейнер за някаква обслужваща дейност, допустима по местната Ви Наредба.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 350
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron