начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Мнениеот croassant7 » 23 Сеп 2020, 08:28

Здравейте,
Видях, че в община Красна Поляна монтират апартаменти от контейнери и на страницата на общината пише, че тези сгради ще получат акт 15 и по-късно акт 16.

Въпросът ми е как? Когато исках преди около година аз да си монтирам такъв тип сграда (но готова от цех, а не от реален контейнер) от общината ми дадоха само разрешително за поставяне и наблегнаха над това , че акт 16 и въобще като жилищна сграда не може да се води.

Някой да знае дали при положение , че явно има как да се извади акт 15 и 16 на такъв тип временни обекти - как може да се процедира с вече поставен с разрешително за поставяне в община Надежда, София? И има ли начин да бъдат променени на “жилищни сгради” такива обекти - както ще се водят същите в Красна поляна?

Поздрави!
croassant7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Ное 2019, 15:01

Re: Акт 15 на апартаменти от контейнери?

Мнениеот wladi » 22 Окт 2020, 23:04

56 ЗУТ - това са временни преместваеми обекти.
Като такива могат и следва да получат Удостоверение за ползване, в т.ч.и за временно настаняване (пострадали при бедствия, социални), но не могат да получат статут на жилищна сграда.

Условията и редът за издаване на разрешението за поставяне на обектите, за одобряването и за изискванията към схемата и проектната документация се определят с наредба на общинския съвет, като в наредбата, в зависимост от вида и предназначението на обекта, се поставя изискване за предоставяне на инженерно-техническа част или конструктивно становище.

Запознайте се с нормите на Вашата община и именовайте предназначението на желания контейнер за някаква обслужваща дейност, допустима по местната Ви Наредба.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител
 
Мнения: 350
Регистриран на: 16 Мар 2008, 15:02


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron