начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Дистанционна работа за английска фирма

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дистанционна работа за английска фирма

Мнениеот claire9 » 24 Сеп 2020, 16:47

Здравейте,

Това лято се прибрах от Англия, където работех няколко години. Наскоро получих предложение за дистанционна работа като служител в английска фирма, което много бих искала да приема, но ми се струва че процедурата с данъците и осигуровките са дости усложнени от факта, че ОК излезе от ЕС. Фирмата няма седалище в България. Поради условията на професионална асоциация от която съм част, нямам право да основавам собствен бизнес или да предлагам услуги като самоосигуряващо се лице през следващите няколко години.

Имам няколко въпроса:
1. Мога ли да се водя служител на фирмата?
2. Времето, през което работя в тази фирма ще бъде ли зачетено към стажа ми в България?
3. Какво е нужно да направят за да може фирмата директно да плащат данъците и осигуровките (вкл. пенсионните) ми в България?
4. Има ли фирми-посредник (intermediaries) в България,при които да се водя наета и да минават заплатата и осигуровките ми, а те да издават фактури към английската фирма.
Звъннах в НАП, но като чуха казуса ми и просто ми затвориха телефона та не се и надявам да получа нужната информация от там.

Благодаря!
claire9
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Сеп 2020, 16:20

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron