начало

ВСС не наказа спецсъдията Андон Миталов ВСС не наказа спецсъдията Андон Миталов

Правомощията на АСП

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Правомощията на АСП

Мнениеот tyronne » 21 Май 2021, 19:00

Кое дава право на служители на АСП да ми заповядват детето да вижда родител 2 - без брак и засега без дело заради това че съда определено работи незаконно.

Ако нещо им дава право, болно дете + нежелание на детето, добри причини ли са да НЕ се осъществи виждане на детето с родител 2, когато той си пожелае, защото ми е малко странно да се търчи като гламав когато някой си там решил че трябва да тичаш като гламав. Нещо много заповедно ми идва.
https://i.imgur.com/ZwdhZ7r.jpg :)
tyronne
Потребител
 
Мнения: 160
Регистриран на: 24 Мар 2011, 22:16

Re: Правомощията на АСП

Мнениеот nikodim77 » 21 Май 2021, 20:17

Кое дава право на служители на АСП да ми заповядват детето да вижда родител 2 - без брак и засега без дело заради това че съда определено работи незаконно.

Правото го дават законът и най-добрия интерес на детето!!!
Ирелевантно обстоятелство е ,че родителите са без брак. Техните родителски права и задължения са едни и същи, с брак или без такъв!!!
Задължение на единия родител, при който детето живее, е да не спира детето под каквато и да е форма да осъществя контакти (срещи) с другия родител!!!
А сега и аз да питам:
Защо детето е болно? (този въпрос е личен и не държа на отговор) Защо у детето липсва желание за контакт с другия родител?!?!???
Кой е тоя „родител”, който си мисли, че ще ограничава контактите на детето им с другия родител?!? Знае ли цената на това ?!?
Ееий хора! Спрете да си натривате носовете от лична омраза, използвайки децата си като инструмент за това натриване!!!!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 948
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Правомощията на АСП

Мнениеот roshen » 22 Май 2021, 08:17

В Закона за закрила на детето и в Правилника за неговото прилагане са разписани функциите на Държавна агенция за закрила на детето и дирекция “Социално подпомагане”. Ако считате, че другият родител е заплаха за детето Ви, обърнете се спешно към адвокат. Ако главно проблемът за Вас е от организационно естество, може да се опитате да постигнете разбирателство с другия родител относно това кои дни, къде и как да си предавате детето един на друг. Ако не можете, обърнете се към съд да определи режим на лични отношения. Ако проблемът Ви е със собственото Ви емоционално състояние и/или ако не се чувствате в кондиция да подпомогнете детето си да премине през това с най-малко негативни последствия за него, обърнете се към психотерапевт.
Двамата с “родител 2” съзнателно сте решили да създадете живот, преценявайки един друг за подходящи за съответната роля. Независимо колко ядосани, обидени, разочаровани, предадени или каквото и да било се чувствате и независимо колко Вашата оценка за съответния човек се е променила, той си остава родител на детето. Можете да постъпите егоистично и да прехвърлите емоциите, с които Вие като зрял човек не се справяте, върху детето си, или можете да постъпите като любящ родител и да си дадете сметка, че ако за Вас тази ситуация е трудна или създаваща неудобство, то за детето Ви е основополагаща за отношението му към света, за себеусещането му и бъдещото му формиране на дълготрайни и смислени взаимоотношения с хората.
roshen
Потребител
 
Мнения: 106
Регистриран на: 06 Апр 2021, 16:47

Re: Правомощията на АСП

Мнениеот tyronne » 10 Сеп 2021, 10:05

в какъв интерес на детето е да се среща с изрод който не е дал 1 стотинка за него за 8 г. и който пуска в прокуратурата жалби, които са художествена измислица случила се когато дошъл да вземе детето.

значи самия акт на това че му е дадено детето води до неговото желание да вкарва в затвора хора по худеожествен текст и лъжесвидетели.

наистина не виждам как така е толкова важно детето да се среща с него.

ако майката се грижи за детето, не е ли част от грижите да пази детето си от изроди?

е*ем ти и държавата. майката оклеветена в проституция и пиянски оргии е длъжна да дава детето на клеветещия. има ли някаква права майката И детето? от асп чух само колко много права има бащата, нищо повече. асп к*рвата повтаря само права, права, права. питам я кое задължава детето да се среща с бащата без неговото желание - не знае милата.
https://i.imgur.com/ZwdhZ7r.jpg :)
tyronne
Потребител
 
Мнения: 160
Регистриран на: 24 Мар 2011, 22:16


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта


cron