начало

Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка

GPS тракер на служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


GPS тракер на служител

Мнениеот meryjely » 09 Юни 2021, 10:02

Редно ли е да се използва проследяващ тракер за служител в администрация с обяснението, че е за негова защита и устройството се ползва като "паник" бутон?
meryjely
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 Юни 2021, 09:58

Re: GPS тракер на служител

Мнениеот roshen » 10 Юни 2021, 13:48

Даже е задължително, ако служителят работи в администрация с досег документи, които могат да уличат работодателя в тежко престъпление :) Хм, даже и на затвориците невинаги слагат...Майтапът настрана, подобно следене на служители е допустимо в редки случаи, като едно от възможните основания е именно гарантиране на сигурността. Предполагам такова устройство носите само в работно време. Ако има нещо конкретно, което Ви смущава, може да го обсъдите с работодателя си или пък да споделите повече информация тук. В какъв сектор е компанията, на какви рискове сте подложен/а, как е въведено изискването да носите този тракер. Имайте предвид, че при нарушение санкциите за работодателя могат да бъдат големи (ама може и да няма никакви, а пък Вие скоро да си загубите работата), но тези санкции не служат за обезщетение на субектите на лични данни с нарушени права.
roshen
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 06 Апр 2021, 16:47

Re: GPS тракер на служител

Мнениеот meryjely » 10 Юни 2021, 21:23

В СИ към СО, а опасността е сигурно да ни нападне някой дребен търговец, защото не си е платил тротоарното право.
meryjely
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 Юни 2021, 09:58

Re: GPS тракер на служител

Мнениеот roshen » 11 Юни 2021, 12:11

Така отгоре-отгоре не звучи редно, но знае ли човек, може и документално да е оформено добре. В правото си сте да се обърнете към КЗЛД, но жалбите не са анонимни и в производството се присъждат разноски.
При толкова много проблеми с детски градини и бездомни животни, е меко казано неприятно да се харчат пари на данъкоплатци за подобно нещо. Можете да пишете на представители от Столичния общински съвет, на които симпатизирате с повече подробности (стига да не са от партньоритете на настоящия кмет) да поразровят в тая история.
roshen
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 06 Апр 2021, 16:47


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта


cron