начало

Прокурор Дарин Христов и Румяна Ченалова били сред подслушваните на протестите Прокурор Дарин Христов и Румяна Ченалова били сред подслушваните на протестите

Наемане на хотел като фирма и отдаване на стаите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наемане на хотел като фирма и отдаване на стаите

Мнениеот gergana7 » 15 Юни 2021, 11:16

Искаме да наемем хотел и да го разработим със собствена фирма. Искаме да подготвим договор със собственика за наем на хотела и да добавим всички възможни нужни допълнения (позволение за преотдване и използване от друга фирма и т.н.).Въпросът ни е чисто правно дали това е възможно? Можем ли да работим с наша фирма при чужда собственост? Ще трябва ли да се прави нова категоризация на хотела? И какви още документи и изисквания ще трябва да покрием?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
gergana7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Юни 2021, 11:10

Re: Наемане на хотел като фирма и отдаване на стаите

Мнениеот nikodim77 » 15 Юни 2021, 14:14

Здравейте,
Искаме да наемем хотел и да го разработим със собствена фирма. Искаме да подготвим договор със собственика за наем на хотела и да добавим всички възможни нужни допълнения (позволение за преотдaване и използване от друга фирма и т.н.). Въпросът ни е чисто правно дали това е възможно? Да! Можем ли да работим с наша фирма при чужда собственост? Да! Ще трябва ли да се прави нова категоризация на хотела? Отговорите на този и следващия въпрос са в зависимост от хотела („хотели” много и всякакви) и най-вече от вида и текста на договора, който предстои да сключите със собственика на хотела! И какви още документи и изисквания ще трябва да покрием?

Отивате при адвокат за да Ви свърши работата така, че да сте удовлетворени от начинанието!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 942
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Наемане на хотел като фирма и отдаване на стаите

Мнениеот dimist » 15 Юни 2021, 15:16

Due diligence , това е което Ви трябва. Някои превеждат понятието като "надлежна проверка" , според други означава да "положиш необходимата грижа". На практика е задълбочен икономически и правен анализ на бъдещото начинание. За това няма как да получите помощ във форум, дори и в "бг-мама". Освен ако не искате да скочите в дълбокото, пък каквото стане.
dimist
Потребител
 
Мнения: 446
Регистриран на: 26 Ное 2007, 14:58

Re: Наемане на хотел като фирма и отдаване на стаите

Мнениеот gergana7 » 15 Юни 2021, 15:24

Благодаря ви за отговорите. В момента правя собствено проучване, след това ще се обърна към професионалист, просто исках да знам дали изобщо има почва за това начинание. Поздрави!
gergana7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Юни 2021, 11:10


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 39 госта


cron