начало

ВСС не наказа спецсъдията Андон Миталов ВСС не наказа спецсъдията Андон Миталов

Фиш за Неправилно Паркиране, Обжалване?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Фиш за Неправилно Паркиране, Обжалване?

Мнениеот doondie » 07 Юли 2021, 11:21

jorkata2222 написа:издаден ми е фиш за неправилно паркиране (в мое отсъствие) , за който на следващият ден пуснах възражение. Интересува ме, ако решат да се правят на луди (защото ясно се вижда,че колата е в синя зона и не в нарушение)
Значи си паркирал в „синя зона”, платил си за престоя, но са те глобили въпреки това? За какво по-точно си глобен - на фиша какво пише?
След кати си изразил несъгласие с фиша в 7-дневния срок от закрепването му за автомобила, следва да те извикат за съставяне на акт, което не е въпрос на преценка. Можеш да възразиш и срещу акта - както в самия акт при съставянето му, така и отделно в рамките на 3 дни. След това или актът ще бъде анулиран, ако нарушение реално няма, или ще се пристъпи към издаване на глоба под формата на наказателно постановление, което ти ще можеш да обжалваш в съда до 7 дни от получаването му.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 404
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Фиш за Неправилно Паркиране, Обжалване?

Мнениеот jorkata2222 » 29 Юли 2021, 21:57

Колата ми има винетен стикер за синя зона и си я паркирам на място попадащо в зоната. Но новите им бачкатори от "паркинг контрола" на разбират знаците от къде до къде важат и ми бяха сложили фиш, че попадам в забранен учасътък, но естествено не е така. Консултирах се с адвокат, каза, че ако се правят на интересни ще ги осъдим за психически тормоз
jorkata2222
Младши потребител
 
Мнения: 17
Регистриран на: 01 Ное 2019, 00:08

Re: Фиш за Неправилно Паркиране, Обжалване?

Мнениеот guest1 » 29 Юли 2021, 23:57

jorkata2222 написа:Колата ми има винетен стикер за синя зона и си я паркирам на място попадащо в зоната. Но новите им бачкатори от "паркинг контрола" на разбират знаците от къде до къде важат и ми бяха сложили фиш, че попадам в забранен учасътък, но естествено не е така. Консултирах се с адвокат, каза, че ако се правят на интересни ще ги осъдим за психически тормоз

Ако отговаряте на условията за Локално платено паркиране на ППС на живущите в жилищни имоти, попадащи в зоните за почасово платено паркиране - ще пият една студена вода.
Написаното не съставлява правен съвет, а изразява единствено лична позиция и мнение по разглежданите въпроси.

- Какъв е проблема с вицовете за адвокати?
- Адвокатите не ги намират за смешни, а останалите хора не мислят че са вицове.
guest1
Потребител
 
Мнения: 410
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34

Предишна

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron