начало

Втори състав на ВАС отмени наказание на следователя Бойко Атанасов Втори състав на ВАС отмени наказание на следователя Бойко Атанасов

отказ на басейнова дирекция за сондаж в имот

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


отказ на басейнова дирекция за сондаж в имот

Мнениеот duronrulez » 14 Окт 2021, 11:40

Здравейте,

от няколко месеца се опитваме да си изкараме разрешително за сондаж в наши имоти които се намират в землището на Марково. Първо ни връщаха няколко пъти за допълнителни документи, но сега ни върнаха директно отказ, за издаването на разрешителното.

До колкото разбирам това са промени от тази година, защото съседи до мен през 2020 са си изкарали разрешителни без никакви проблеми.

Въпроса ми е има ли какво ние да направим от наша страна за да се променят обстоятелствата и да получим разрешително? Целта е всичко да си е законно и редно. Ясно ми е че мога просто да си направя сондаж без разрешението и да подлежа на евентуални глоби, но не е това целта.

Моля за съвети?
Прикачвам снимки с отговора от басейнова дирекция, премахнал съм личната информация от тях.

https://i.imgur.com/kK97N22.jpg
https://i.imgur.com/T1moBNK.jpg
duronrulez
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Сеп 2020, 11:11

Re: отказ на басейнова дирекция за сондаж в имот

Мнениеот guest1 » 14 Окт 2021, 12:08

Здравейте!
Вместо сондаж - направете си ... кладенец!!!
Чл. 44. (4) Изграждането на кладенец за индивидуално безплатно водовземане на подземни води става, без да е необходимо разрешително, но след като собственикът уведоми директора на съответната басейнова дирекция.
(5) Собственикът или ползвателят на имота, където е изграден кладенец при условията на ал. 4, е длъжен в тримесечен срок от изграждането му да го обяви в съответната басейнова дирекция за нанасянето му в регистъра по чл. 118г, ал. 3, т. 5.
Написаното не съставлява правен съвет, а изразява единствено лична позиция и мнение по разглежданите въпроси.

- Какъв е проблема с вицовете за адвокати?
- Адвокатите не ги намират за смешни, а останалите хора не мислят че са вицове.
guest1
Потребител
 
Мнения: 570
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34

Re: отказ на басейнова дирекция за сондаж в имот

Мнениеот duronrulez » 15 Окт 2021, 18:55

ъм, честно казано не очаквах да е оставена такава дупка. Благодаря за съвета, ще се запозная по-подробно със закона, най-вероятно и с кладенеца има уловка. Предполагам в дълбочината.

Обясниха ни че за околноста са нужни поне 40м дълбочина, за да се избегнат замърсенията от ямите които са направени в цялото село.

и все пак, благодаря за съвета, дава ни добра отправна точка!
duronrulez
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Сеп 2020, 11:11


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron