начало
ВКС решава: Кой връща парите по договор за поръчка, който не може да се изпълни – довереникът или получилата ги насрещна страна ВКС решава: Кой връща парите по договор за поръчка, който не може да се изпълни – довереникът или получилата ги насрещна страна

Иск срещу лицензиран букмейкър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Иск срещу лицензиран букмейкър

Мнениеот tvorecizo » 17 Ное 2022, 09:53

Здравйте на всички,
нов съм във форума, и дори не знам дали въпроса ще бъде в правилната категория и кой тип право е.
Накратко - имам проблем с изплащането на печалба от букмейкър. Той е лицензиран тук, в България и оперира със съответния лиценз. Имах невероятния късмет да спечеля не-голяма сума пари, става върпос за 1900 лева, които в момента не мога да изтегля. Да уточня - спазвал съм всички изисквания при регистрация и игра, ит.н. В тази част съм безупречен. Получавам вече 7 отказа при тегленето на пари/печалби. Всеки път с аргумента, че самоличността ми не е верифицирана. При всеки нов отказх получавх ново искане за предоставяне на документ, извън стандартните - ЛК + копие от дебитна карта. До момента съм изпращал: банкови извлечения, скрийншот от ел. банкиране за верифкация на ИБАН, снимка-селфи със лична карта, оригинална фактура (с подпис и печат) за комунална услуга - в случая ЧЕЗ, дори удостоверение за настоящ адрес от общината. Днес отново някакви снимки- селфита със дата и час да се виждали.
СПоред правилата им, могат да изискват допълнителни документи за верификация, това го разбирам. Но всяко право има някакви граници. Ясно ми е вече, че не искат да ми изплатят печалбите. Утре може да ми поискат и снимки на децата ми.

Какво точно право аз имам в случая? До колкото разбрах и четох, НАП нямат никакви отношение, въпреки че са контролен орган. Днес ще им звъня да ги разпитам и да знам с какво ще ми съдействат, но нямам големи надежди.
Някакви насоки, какъв тип адвокат да търся, кой точно като агенция/орган компетентен в тази материя.

Благодаря предварително на всички!
tvorecizo
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Ное 2022, 09:36

Re: Иск срещу лицензиран букмейкър

Мнениеот tvorecizo » 05 Дек 2022, 14:10

След близо две седмици комуникация и цял куп документи и снимки, всичките средства са възстановени по банковата ми сметка. Акаунта при букмейкъра е деактивиран по мое желание, в момента тече процес по ЗЗЛД за да може всички тези ненужни документи да изчезнат от техните сървъри.
tvorecizo
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Ное 2022, 09:36

Re: Иск срещу лицензиран букмейкър

Мнениеот youresioure96 » 09 Юни 2023, 07:40

Здравейте,

Съжалявам, че имате проблем с изплащането на печалбата си. В този случай, препоръчвам ви да потърсите помощ от адвокат, специализиран в правото на потребителите или финансовото право, който може да ви консултира и предприеме необходимите действия за ви защити. Можете също да се обърнете към Комисията за защита на потребителите в България, за да получите съвети и подкрепа във вашия случай. paybyplatema
youresioure96
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Юни 2023, 14:50


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron