начало
Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов Прокурорската колегия не образува дисциплинарка срещу обвинител, предложен за наказание от Сарафов

Проверка за идентичност на имена

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Проверка за идентичност на имена

Мнениеот svetlio__96 » 24 Ное 2022, 17:28

Здравейте,как може да се докаже че няколко имена са едно и също лице (лицето фигурира с различни имена в документи за собственост и строителни книжа).При опит да се докаже с Удостоверение за идентичност на имена се указва че лицето винаги е било само с 1 име и ми се отказва да ми се издаде такова.Моля за съвети.
svetlio__96
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Сеп 2022, 17:32

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот ivanov_p » 25 Ное 2022, 09:06

Основния съвет по правни въпроси е същият като при медицински, казвате къде ви правят проблеми и как могат да се решат, а не питате за разликата между рак на простата и морбили, за да може вие да си обясните от какво сте болен. Къде точно ви е проблема с различните имена в книжата, в община при нотариус или другаде и какво точно ви отказват?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот svetlio__96 » 25 Ное 2022, 09:21

Разбирам за това,ще поясня ,че проблемът ми е в Агенция по вписванията при изваждане на Удостоверение за тежести.Имота е придобиван на части от лицето и поради тази причина искат да докажа ,че това лице с различните имена е едно и също.Но както написах и в първият пост в Общината където това лице е живяло се указва ,че то е имало само едно име.Та въпросът ми е как да докажа,че тези имена са на едно и също лице.
svetlio__96
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Сеп 2022, 17:32

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот ivanov_p » 25 Ное 2022, 11:31

Освен с име физическите лица се легитимират с ЕГН и адрес. Тях трябва да ги има на документите, които е подписвал. От тук нататък вече трябва да се гледа конкретика, всеки документ сам за себе си и какво има или няма на него. С тази материя не се занимавам, но може някой да каже дали при обжалване на отказа за вписване може да поиска експертиза или по друг начин, с удостоверение от общината или ГРАО или други доказателства да се установи идентичност.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот svetlio__96 » 25 Ное 2022, 14:57

Имам пропуск в написаното, лицето за което става въпрос е без ЕГН,просто когато е бил жив не е имало ЕГН-та в България.А за удостоверение в общината и ЕСГРАОН не става, защото лицето се води само с едно име.
svetlio__96
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 16 Сеп 2022, 17:32

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот ivanov_p » 25 Ное 2022, 19:39

без конкретните документ, където са вписани различните имена, нищо не може да се каже, вкл. и дали някъде има давност, подписи и т.н. Освен по лице може да искате проверка и по имот, този имот има идентификатор, адрес или друго означение, по което може да се направи проверка за тежести, така или иначе тя е за имота, а не за човека.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4355
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Проверка за идентичност на имена

Мнениеот hristev » 13 Яну 2023, 10:22

svetlio__96 написа:Имам пропуск в написаното, лицето за което става въпрос е без ЕГН,просто когато е бил жив не е имало ЕГН-та в България.А за удостоверение в общината и ЕСГРАОН не става, защото лицето се води само с едно име.


Такива ниви съм копал много. Истината е, че администрацията е некомпетентна и мързелива.

Сега, който е починал преди създаването на ЕСГРАОН, респективно преди анкетирането на населението в средата на втората половина на 70те (май анктериането е било 1977 до и 8ма) няма ЕГН. Такива лица също често нямат записи в ЕСГРАОН, а малкото които имат са непълни - защо ? ЗАЩОТО АДМИНИСТРАЦИЯТА Е МЪРЗЕЛИВА И НЕКОМПЕТЕНТНА.

Та, ...... им, по същество. Лицата, които са починали преди анкетирането имат картони в кмеството по последен постоянен адрес. Тези картони се разпростират назад във времето до 1890 г. (може да има и по стари, но не съм виждал лично). Искате от служителя по гражданското състояние да извади картона и да въведе дата и място на раждане и смърт на лицето в ЕСГРАДОН.

Защо ? Защото с тези белези се прави връзката между лицата: баща-син, брат-дъщеря и прочие. Ако картонът е непълен (най вероятно) тогава декларирате кога лицето е родено и кога е починало, както и кои са неговите наследници. Тази декларация е по образец. Във всички общини я имат тази декларация по образец. Ще ви се мусят, ще ви се цупят, ама ще работят, въпреки, че са мързеливи и некомпетентни. Така си вадите удостоверение за наследници.

След това, нещото което масово не знаят и ще Ви гледат като изтребител е другата декларация. В случай, че в разписната книга (регистър на собствениците на имоти от едно време) лицето пак е написано с грешните имена, то тогава трябва да декларирате имената, които Ви трябват. Това става с тази декларация:

https://www.lyaskovets.bg/ic_blanks/dek ... 0imena.pdf
образецът е рандом от гугъл, няма да го търся по точен, мързи ме.

След това ще Ви издадат удостоверение за идентичност, такова, каквото декларирате - каквото Ви трябва.

Така си решавате проблемите и си взимате УВТ. Даже с тези документи и сделка ще си направите.

ВАЖНО: Горното са все декларации по закон. Тоест носите наказателна отговорност, ако декларирате кофти работи. Ако решите да послъжете - рискът е супер минимален, ама вие ще си го носите.

Има и други начини и тънкости да се реши, ама ме мързи да пиша повече/ по-конкретно.

Обикновенно повече троля, ама днес ми се помага. Ай, със здраве.
hristev
Потребител
 
Мнения: 371
Регистриран на: 14 Юни 2022, 10:07


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 10 госта


cron