начало

Затварят баровете. Стадионите – без публика. Празненствата – до 30 човека Затварят баровете. Стадионите – без публика. Празненствата – до 30 човека

Разделяне на парцел

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разделяне на парцел

Мнениеот Роси » 09 Яну 2004, 12:24

Здравейте,
имам следния въпрос:
наскоро придобих идеални части от едно дворно място и бих искала да се отделя от съсобствениците ми чрез разделяне на имота, но т.като парцела не може да се "разцепи на две" като се образуват два такива с лице на главната улица, а аз съм придобила вътрешната му част като имаме споразумение с останалите собственици за поделяне на правото на ползване на имота и именно вътрешната му част е "моя"... с две думи искам да обособя моите идеални части като разделим парцела на две /съсобствениците са съгласни/. Споменаха ми че това ставало чрез "тупик", но никъде не открих нормативен акт, който го регулира. Може ли някой да ми помогне с малко повече информация?
Благодаря предварително!
Роси
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот Soni » 09 Яну 2004, 15:36

Погледнете в ЗУТ.
Soni
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот gega » 09 Яну 2004, 19:42

ЗУТ

Чл. 200. (1) Реално определени части от поземлени имоти в границите на населените места и селищните образувания могат да се придобиват чрез правни сделки или по давност само ако са спазени изискванията за минималните размери по чл. 19.
(2) Правилото на ал. 1 не се прилага в случаите, когато частта от поземления имот се присъединява към съседен имот при условията на чл. 17, а оставащата част отговаря на изискванията на чл. 19 или се присъединява към съседен имот.
(3) Когато поземлените имоти по ал. 1 и 2 са урегулирани, кметът на общината одобрява подробен устройствен план преди издаването на нотариалния акт.
”Тупикът” е улица без изход. Такава улица е необходимо да бъде изградена, когато при промяна на ПУП до новообразуваното УПИ (парцел) няма улица.
gega
 

Re: Разделяне на парцел

Мнениеот Роси » 25 Яну 2004, 00:35

Колко време горе долу ще отнеме процедурата?
Роси
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron