начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Да похвалим съдиите!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот benzi » 08 Апр 2005, 08:53

Корупцията започва от самите нас и завършва в стремежа на индивида да получи по-вече от това което му се полага.Просто една многовековна човешка лакомия.
benzi
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 12 Май 2003, 17:13

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот данъкоплатец » 15 Апр 2005, 16:32

За какво да ги хвалим!
За това , че влачат десетки хиляди дела?
За това, че ежедневно пускат под жалки гаранции хиляди престъпници?
За това, че има хиляди престъпници с 1,2,3 .... и 7-8 висящи дела?
За това, че и най-простото дело се проточва години, и има огромен брой дела от
10 и повече години?
За това, че ефективността на работата им е жалки проценти, по статистиката на тяхната система?
Затова, че напълниха съдилищата с хора със съмнително образование, от милиционерски школи и др.?
За какво още??
Най-доброто което заслужава тази система е една голяма метла, някои и казват реформа .....

данъкоплатец
данъкоплатец
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот също данъкоплатец » 15 Апр 2005, 18:45

данъкоплатец написа:

> За какво да ги хвалим!
Защото има стойностни хора навсякъде ... защото е лесно да плюеш наляво, надясно и по принцип!
също данъкоплатец
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот Теа » 15 Апр 2005, 18:54

Кого имахте предвид, че "......."? Приятелката ми си изгуби акъла по един такъв съдия, който я прелъсти. Аз все й казвах да не се заблуждава, че това е любов, но те още са заедно и мисля, че тя е единствената стажантка,която той е чукал.
Теа
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот коментар » 16 Апр 2005, 22:16

Да, има стойностни хора включително и сред съдиите и аз дълбоко се прекланям пред тях, но за съжаление те "не пеят в хора", иначе казано - от тях нищо не зависи. Просто системата е конструирана по такъв начин, че свестните хора винаги да "свират втора цигулка" и винаги това да е за сметка на "парашутистите". За съжаление тенденцията относно подбора на такива кадри е направо трагична.
От все сърце поздравявам всички честни и почтени професионалисти - съдии, които за разлика от другите си колеги съм абсолютно сигурна, че все още помнят изпитните си теми с които са влезли по нормалния начин да учат право, както и всичко научено и във ВУЗ-а и в практиката си. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ТЯХ!!!
А КЪМ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ АПЕЛИРАМ - МОЛЯ ВИ, НЕ СЪСИПВАЙТЕ ЧОВЕШКИТЕ СЪДБИ С НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА СИ И НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТТА СИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ "НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА" И Е СТРАШНО НАЛОЖИТЕЛНО ЧАС ПО-СКОРО ДА СИ СМЕНИТЕ ПРОФЕСИЯТА! Това ще е от полза за всички!!!
коментар
 

;-)

Мнениеот indiAD » 19 Апр 2005, 18:37

Както е казал поета:
The world slowly decays
Destruction fills my eyes
Harboring the image
Of a spiraling demise
Burning winds release they fury
Simulating judge and jury
Drifting flurries of pain
indiAD
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот Eли » 26 Апр 2005, 14:56

Боже! Чуваш ли се какво говориш?
Eли
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот Пламен Дочев » 03 Май 2005, 18:51

Кой е benzi?
Пламен Дочев
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот benzi » 04 Май 2005, 16:48

benzi
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 12 Май 2003, 17:13

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот topuzanova » 04 Май 2005, 17:10

Не видях име на съдия от Бургаски съд ... за съжаление. Ако четат написаното дано си направят изводи. Аз искамда отправя спец. благодарности към съдиите при който бях на стаж и от който научих нещо - Иван Воденичаров и Денчо Стоянов от БОС, за съжаление все още не съм имала дела при тях... Но мисля, че трябва да направим и тема - съдиите, от който не сме доволни или по-скоро нещо като "Госпоради на Съда" - имам решения, който неса достойни дори и за в-к "Стършел" ... ако го има още.
topuzanova
Потребител
 
Мнения: 115
Регистриран на: 15 Ное 2002, 16:49

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот topuzanova » 04 Май 2005, 17:10

Не видях име на съдия от Бургаски съд ... за съжаление. Ако четат написаното дано си направят изводи. Аз искамда отправя спец. благодарности към съдиите при който бях на стаж и от който научих нещо - Иван Воденичаров и Денчо Стоянов от БОС, за съжаление все още не съм имала дела при тях... Но мисля, че трябва да направим и тема - съдиите, от който не сме доволни или по-скоро нещо като "Госпоради на Съда" - имам решения, който не са достойни дори и за в-к "Стършел" ... ако го има още.

[%sig%]
topuzanova
Потребител
 
Мнения: 115
Регистриран на: 15 Ное 2002, 16:49

Мнениеот т » 17 Юли 2005, 17:41

Защо трябва да ги хвалим?! Това им е работата! Всички сме доволни ако делото е решено в наша полза, т.е. в полза на клиента!Имам чувството, че съдиите четат този форум и искат да отговорят на критиките . Наистина има и свестни съдии, но те трябва да са повече. Песимист съм !Колеги, преди няколко дена срещнах една приятелка, която си беше подписала стаж- книжка и ми сподели един разговор със своя патрон. "съдия..........ми каза, че най-добре да стана съдия, а не прокурор, защото прокурорите ги натискат от всякъде. А съдиите никой нищо не може да им направи.." Не са си говорили за решаване на дела, за вътрешното си убеждение, а просто свободата на съдията! Как никой за нищо не им търси сметка! Кажете ми как да ги хвалим? Моите уважения към тях!, но като ги видиш да излизат в обедна почивка, с високото самочувствие/ имам чувството, че и в тоалетната се държат по същия начин за да не изгубят тренинг/. И темата им в пицарията е, коя адвокатка каква глупост е казала, или какво и е диколтето, как ще я побърка като влезе в нейно заседание. и ред други глупости! Убедете колега, нас адвокатите, тях данъкоплатците, че наистина има и добри съдии! Трябва да си добър човек, а после всичко останало! 8)
т
 

Мнениеот Гост » 17 Юли 2005, 19:49

Съдиите обсъждат адвокатите и прокурорите; прокурорите обсъждат адвокатите и съдиите, а адвокатите - прокурорите и съдиите. Кого да обсъждат адвокатите, прокурорите и съдиите - британския кралски двор ли? Всички живеем тук и манталитета ни е български. Такъв е живота :P
Гост
 

Мнениеот т » 17 Юли 2005, 20:05

Само че, адвокатите не само трябва да си знаят работата, но и да си мълчат.Иначе знаете какво следва. Особено в провинцията. :roll:
т
 

Мнениеот Imperato » 17 Юли 2005, 20:19

До десети ноември признавах само един юрист- Дончо Хрусанов.За след десети се замислям все още...
Imperato
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот ... » 18 Юли 2005, 16:53

ralitsarbg написа:Е, фактът, че изглежда махмурлия и все едно иска да претупа делата съвсем не означава, че не е добър съдия. ............. написа:

> бих се замислил по отношение на Спас Иванчев!



Много ми е интересно, колежке, кога точно съдия Иванчев е изглеждал махмурлия?
/ като се има предвид, че избщо не употребява алкохол /
...
 

Мнениеот ilieva » 19 Юли 2005, 13:54

за мен съдия Иванчев е невероятен професионалист, изпипва делата си и вземе решение обективно.
ilieva
 

Мнениеот scribtor » 19 Юли 2005, 21:36

т написа:Само че, адвокатите не само трябва да си знаят работата, но и да си мълчат.Иначе знаете какво следва. Особено в провинцията. :roll:


Анонимко, явно много те е страх, че не си написал и името си, но нейсе.
Не мога обаче да се съглася с теб - че ТРЯБВАЛО ДА СЕ МЪЛЧИ.
Не знам за какмо мълчание говориш - за мълчанието на агнетата или за мълчатието на овцете, или за мълчанието на гузната съвест или за някакво друго, само теб известно мълчание, но при всички случаи НЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЪЛЧИ КОГАТО СЕ ПОТЪПКВАТ ПРАВА, КОГАТО СЕ ПРАВИ ОЧЕВИДНА ДАЛАВЕРА, КОГАТО ТЕ Е...АВАТ - при това "законно"!
Защото колкото повече се мълчи, толкова повече тези, които са недобросъвестни се толерират.
Разбира се има и свестни - затова открих рубриката. Защото тях никой не ги споменава никъде. Защото колкото по- голям мръсник си, толкова си по- важен и по- известен и по-безнаказан. Защото както е казал народа - покрай сухото гори и мокрото.

Ние, от този форум трябва да се борим с корупцията - кой както може. Аз така съм намерил, за себе си, като един от начините - да противопоставя добрите на другите, да откроя едните, за да изпъкнат другите. А ти си мълчи ако искаш - защото преклонена глава сабя не я сече, нали така - особено в провинцията, както казваш!!!! :twisted:
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Мнениеот анонимка отговаря и пита » 20 Юли 2005, 18:26

Колега, най-лесно е да похвалиш един съдия, особено ако си адвокат!А ако си и доволен от него - още по-лесно! Дайте друга идея!Но не и да хваля............. "Колега отива на мярка при съдията А, а аз съм след него. Излизайки от залата, колегата псуваше, а аз бях доволна, макар,че бях сигурна, че клиента ми ще си остане в ареста! Е, аз го похвалих! А колегата............ Дайте да измислим друг 8) начин........ :roll:
анонимка отговаря и пита
 

Мнениеот scribtor » 20 Юли 2005, 22:48

Ами дай предложение и за друг начин - няма лошо.
Ако човек вземе присърце една работа - все нещо свясно ще излезе.

Нещо не сханах постинга ти, но ще ти кажа, аз съм се кефил и на загубено дело - беше с такива мотиви, че просто красота! И най- важното Съда беше абсолютно прав.

А днес при мен дойде един нещастник дето година и половина една колежка го е мотала с едно узаконяване, дето от пръв поглед се вижда, че не може да стане. То геодизически заснемания, глупости, жалби, молби, какво ли не беше направил човека. И то за няма нищо. А ако знаеш колко пари на вятъра беше похарчил? А колко време и нерви... Заради това, че на някой не му е пукало, гушнал си е мижавото хонорарче и с лека ръка го е пратил да гони Михаля. Ей такива колеги са за трепане... Та и при нас има мърша, не само при съдиите!
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron