начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Да похвалим съдиите!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Мнениеот Гост » 21 Юли 2005, 14:55

най-добрият съдия в момента на територията на София-град безспорно е съдия Пламен Дацов в Наказателната колегия при СГС
Гост
 

Мнениеот meri » 22 Юли 2005, 11:09

Аз бих поздравила съдия Иво Хинов, 11-ти състав в СРС и Васил Христакиев, 44-ти състав, СРС
meri
Потребител
 
Мнения: 154
Регистриран на: 09 Май 2005, 12:26

Мнениеот Гост » 22 Юли 2005, 11:55

Поздравявам Иво Хинов и Васил Христакиев от СРС!
Гост
 

Мнениеот 2 i 200 » 23 Юли 2005, 17:29

Абе хора, защо да хвалим съдиите. Ако човек върши работата си за която му плащат трябва ли да бъде хвален? Мога да похваля онзи съдия който работи по идейни подбуди, а не за пари. Посочете ми такъв, за да го похваля. Мисля че темата за похвалването на съдиите е много тъпа. Аз съм действащ магистрат и познавам много съдии, които вършат такива БЕЗОБРАЗИЯ, че са срам за гилдията. И това става пред очите на цялата юридическа общност, която вместо да им изкара кирливите ризи се чуди какви апологии да измисли за най- корумипираната и консервативна част от т.нар. съдебна власт
2 i 200
 

Мнениеот т-анонимка » 24 Юли 2005, 08:33

Не съм анонимко, а анонимка по разбираеми причини............ Колега, напиши си трите имена, адреса, имейла и т.н., за да не си и ти анонимен. Искаш да предложа начин ли?Добре, например да изписваме имената на корумпираните, некадърните, връзкарите, роднините на някого, съдиите, които са станали такива заради дадените ...... евро, лева и т.н., хората , които са станали такива/съдии/ пхросто защото са си пили , пият и ще си пият пиенето с някои хора на големи постове в София! Хайде колега, легитимирай се и започни да изброяваш и ако си адвокат- хайде да те видим!А не да вдигаш лозунги! Да не си съдия? :roll: 8) :lol: :shock:
т-анонимка
 

Мнениеот т-анонимка » 24 Юли 2005, 08:41

Съгласна съм , че и при адвокатите има мърша и то много! Какво ще кажеш за колежка/голяма... адвокатка/ , която е взела на моя клиентка/впоследствие/ 500 лева за реабилитация по право? :P :oops: Някои ще кажат: "Имала-дала". А ти? Или друго - на колега като му дойде клиент, същият още от вратата му вика няма проблеми, нали знаеш аз съм велик? Харесва ли ти приказката, че е добър не онзи адвокат, който знае добре Закона, а който добре познава съдията! За съжаление повечето клиенти точно това искат! 8)
т-анонимка
 

Мнениеот 2i200 » 25 Юли 2005, 17:26

Анонимке, анонимен съм по същите причини по които и ти. Не вдигам лозунги и не карам никого да пише имената на корумпираните. Призовавам колегите да не правят апологии на който и да било магистрат, защото това е излишно и дори вредно. "Да хвалим съдиите" не е правилната тема. Правилната е: "Защо не хвалим съдиите?" Защо това неблагодарно общество не може да оцени труда им както подобава? Аз съм си отговорил на този въпрос - заради критичния дефицит на качествени ХОРА в съдийската гилдия. Като прехвърлям в ума си познатите ми съдии/познавам доста/ се сещам само за двама с добра репутация и те са с година - две служба. Тъй че за мен първият проблем на съдебната власт е ПЕРСОНАЛЕН.
2i200
 

Мнениеот Десислава » 26 Юли 2005, 16:39

Искам да похваля съдийката по наказателни дела в Кърджалийския районен съд, която бе единствената до сега /и слава богу/, която запази самообладание, когато обвиняем й размаха пистолет пред лицето. Трудно е да си жена-съдия в този регион!
Десислава
 

Мнениеот анонимка » 26 Юли 2005, 18:00

Съгласна съм с теб колега анонимен! Ето , че си намерих прякор.... :)
анонимка
 

Мнениеот зази » 27 Юли 2005, 15:47

Един прекрасен човек и добър съдия - А. Икономов - ВАС!
зази
 

Мнениеот Гост » 27 Юли 2005, 20:27

Господа юристи, така ги хвалите все едно са ви гаджета, а не държавни служители , които са длъжни да бъдат добри, прекрасни, професионалисти....
Гост
 

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот Един от тях » 28 Юли 2005, 11:20

131313 написа:Scribtor, не си хабете труда да отваряте тази тема! Няма смисъл! Само ще Ви оплюят. Много по - лесно е да се твърди непрестанно, че съдът е калпав, корумпиран, мързелив и все в този дух /не отричам, че има и такива случаи/. А и онези, които наистина съвестно си вършат работата не висят по форумите и не си губят времето с глупости, така че няма да прочетат написаните /евентуално/ добри думи за тях. И пак ще си останат огорчени и обидени от постоянните оплювки и натиск. И в крайна сметка някой ден ще бъдат демотивирани и може би ще напуснат, така както го направиха немалко други преди тях


Плаща се за работата, но ако си достоен човек, дали си струва да стоиш сред помията, като през цялото време знаеш, че ако излезеш навън - тази заплата ще си я докарваш без да си мишена за отрицателната енергия и на двете страни по делото.
Един от тях
 

Мнениеот Светлана » 28 Юли 2005, 11:30

Съдия Нели Куцкова! Не само заради професионализма й, не само заради смелостта й, но и заради нейната човещина. По времето, когато бях на стаж, изобщо не вярвах, че става нещо от мен като юрист. И тогава, когато всеки ден четях дела в студените коридори и всички други съдии ме подминаваха с насмешка, тя единствена се спря при мен и ми предложи да се опитам да напиша решение по нейно дело. Това беше първото ми истинско решаване на казус. Тя бе първият човек, който ме оцени и ми вдъхна увереността, която толкова ми липсваше. От високото не всеки може да се понаведе и да насърчи този, който се изкачва към него. Благодаря й!
Светлана
 

Мнениеот т-анонимка » 28 Юли 2005, 17:30

На един от ония : Колега, не познавам напуснал работа съдия, а само изгонен съдия! Разговаряла съм със съдии мои приятели и те споделят, че ги плаши неизвестността. Едно е да си някой, от когото зависи съдбата - друго е да си начинаещ адвокат/било и бивш съдия/. Пък и тези , които висят по форумите мисля, че просто си отдъхват след трудния ден.Лошото е, че още след като станат съдии-дори след изпита- те вече/ и преди това/ са подготвени за фанфари и рози и си мислят , че са върха и са незаменими. Няма незаменими хора. Помните съдията от гр.Плеван. 8)
т-анонимка
 

Мнениеот Един » 28 Юли 2005, 20:49

Това, че ти не ги познаваш т-анонимке, не значи, че ги няма, а че просто си отскоро в бранша.
Един
 

Мнениеот scribtor » 28 Юли 2005, 21:23

Две фрази ме впечатлиха в едно от предишните изказвания:
-първата:"...Едно е да си някой, от когото зависи съдбата - друго е да си начинаещ адвокат/било и бивш съдия/..." - Нищо подобно - vanita vanitatis et omnia vanitas!
-втората:"...Лошото е, че още след като станат съдии-дори след изпита- те вече/ и преди това/ са подготвени за фанфари и рози и си мислят , че са върха и са незаменими..." - Бих казал, не всички! За фанфари се готвят само глупаците. Сериозният съдия осъзнава колко отговорна е работата му.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Мнениеот Гост » 28 Юли 2005, 22:22

Дайте ми определение за сериозен съдия! Какво имате в предвид? А не виждам смисъла да се занимаваме в този форум със съдиите! Не смятам, че може да настъпи някаква промяна. 8)
Гост
 

Мнениеот т-анонимка » 28 Юли 2005, 22:26

Градът ни е достатъчно малък за да се познаваме всички!И всеки за всякого всичко да знае! Кой на кого е син, как е станал някакъв, как са го подбрали и за какво! Няма скрито покрито! Ве съм толкова отдавна в бранша.......... Достатъчно за да ги познавам! 8)
т-анонимка
 

Мнениеот scribtor » 28 Юли 2005, 23:08

Anonymous написа:Дайте ми определение за сериозен съдия! Какво имате в предвид? А не виждам смисъла да се занимаваме в този форум със съдиите! Не смятам, че може да настъпи някаква промяна. 8)


Ти не можеш ли да си дадеш определение? ЗСВ го е казал с две думи. А аз го обяснявам с повече: стабилни познания - Живко Сталев и другите не са писали учебниците за да ги ядът мишките; логична мисъл - правото е логична наука, т.е. от всяко дърво свирка не става; сериозно отношение-да си гледаш делото, така сякаш съдиш майка си и баща си; морални качества и здрави нерви - защото ти си като Господ за страните.

Ти може да не виждаш смисъл, но явно другите виждат, защото темата е актуална.

Промяна не може да настъпи от само себе си - принцип на динамиката.
Ощи римляните са казали - ex nihilo nihil.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Мнениеот същатпа » 29 Юли 2005, 06:59

Ще чакаме промяната, а дотогава - работете и защитавайте правата на клиентите! Поздрав за оптимистите! Особено на фона на" промяната " 8) :lol: на цялата ни държава!
същатпа
 

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron