начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

как да разбера за внесените на мое име осигурителни вноски

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


как да разбера за внесените на мое име осигурителни вноски

Мнениеот Enherma » 16 Юни 2002, 17:50

Задължително се осигурявам от 1997 г.
Нямам личен лекар и не съм имал.
Имам личен стоматолог.
Къде и какъв е реда да получа информация за внесените на мое име осигурителни вноски, тяхната обща сума и разходването ?
Enherma
 

RE: как да разбера

Мнениеот Mb}|{bT » 16 Юни 2002, 20:40

Едва ли ще можете еда разберете точно това което искате... освен ако не се въоръжите с един калкулатор и много търпение. Вноските по задължителното здравно осигуряване не съхраняват по лична партида, а отиват в бюджета на здравната каса. Нищо не зависи от това колко сте платили, а от това дали сте платили. Това което получавате насреща е донякъде безплатно здравно обслужване. Казвам "донякъде", защото въпреки всичко се плаща нещо наречено "потребителска такса", което в интерес на истината е "спирачка за бедни хипохондрици". Т.е. въведена е с идеята да спре пенсионерите от атака на лекарските кабинети с цел ежедневно мерене на кръвното и осъществяане на социални контакти в коридорие на ДКЦто. Това което можете да проверите е дали рабоодателят Ви Ви е осигурявал. Но доколкото разбирам от въпроса се осигурявате сам...и би трябвало Вие самият да сте наясно доколко изряден длъжник на държавата сте. Друго което можете да проверите е личната си партида по доброволното социално осигуряване, но там вече не става въпрос за лекари и зъболекари и поне доколкото разбирам не Ви интересува.
Mb}|{bT
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 18 госта


cron