начало

ВАС: Прокурор е поставил в реална опасност заседание по дело със „самоотлъчка“ от работа ВАС: Прокурор е поставил в реална опасност заседание по дело със „самоотлъчка“ от работа

забрана за напускане на страната

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


забрана за напускане на страната

Мнениеот мае » 03 Сеп 2005, 21:18

Казуса е такъв. Човека заминава на почивка в чужбина с чартърен самолет. На летището е спрян и му е била връчена призовка за свидетел по дознание. До момента не е получавал никакви други призовки и не знае за какво става дума. На летището му снемат отпечатъци и го снимат. След което му връщат паспорта, призовка и го пускат. Самолета естествено вече е отлетял. Това се случва пред детето му. Никакви документи не са му били представяни, освен призовката, която е факсово копие.
Освен жалба, има ли основание за завеждане на дело и какво?
мае
 

забрана

Мнениеот 149 » 05 Сеп 2005, 17:01

А стига бе! Косьо самоковеца и Доктора как излизат? Трябва ли всеки преди да пътува в чужбина да се проверява дали не е в компютъра?
149
 

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2005, 17:10

Най-добре е ако знае номера на дознанието и кой го е призовал/МВР/ да провери за какво става въпрос и от там вече: прокуратура и т.н. Преди да пуснете каквито и да е било жалби направете проучване. Може пък нещата да не са такива каквито Ви изглеждат. Най-добре е да упълномощи адвокат , който ще направи всички действия.
Гост
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron