начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Наказателно право/ Съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наказателно право/ Съвет

Мнениеот Mixi » 13 Сеп 2005, 16:02

Здравейте надявм се да ми помогнете имам нужда от съвет
Значи на 14ти Февруари тази година ме блъсна кола, момчето което ме блъсна мина на червен свтофар а аз бях на пешеходната пътека
от иньцидента имам 16 шева на главата
Въпроса ми е дали си заслужава да го съдя, напоследак обмислям варянта да подам граждански иск, но дали си заслужава?
Ако може да ми отговорите и евентуално какви последствия ще има за момчето което ме е блъснало , обещетението което ще ми дадът в какъв размер ще е и намен горе доло какви пари ще ми трябват за делото и адвоката..знам че виско е относително но ако може да ме насочите ориентировачно ще съм ви благодарна
Mixi
 

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 16:27

ако,няма основание за дирене на нак.отговорност можете да търсите гражданска по чл.45 и сл.от ЗЗД.,и по-точно за нанесени имуществени и неимуществени вреди.първите се изразяват в разходи по лечението а вторите като обезщетение за претърпените от вас болки и страдания,временната неработоспособност и т.н.вие сама преценяте каква сума да предявите с иска по чл.45.имайте предвид,че трябва да е разумна сума и се внася държавна такса.успех!
Гост
 

Мнениеот Гост » 13 Сеп 2005, 16:57

ще е второто .. а тази даржавна такса в какъв размер е и за адвокат какви пари ще ми трябват
Гост
 

Мнениеот gogo-1 » 13 Сеп 2005, 17:26

Според мен е по-лесно ако имате медицинско удостоверение за нанесените ви телесни повреди от катастрофата и ако телесната повреда е лека да си подадете жалба до съда за образуване на наказателно дело, като на него си предявите граждански иск и тогава не трябва да се плаща държавна такса върху сумата по предявения граждански иск. Ако пък телесната повреда е средна, то тогава подавате жалба до прокуратурата и чакате държавата да си свърши работата. Тук не е необходимо даже да си наемате адвокат, защото прокурора заема обвинителната функция, трябва само в съдебно заседание сама да си предявявате граждански иск за претърпените неимуществени вреди.
gogo-1
 

Мнениеот Гост » 14 Сеп 2005, 09:57

а, това е така на теория, само ако навреме е пристигнала полицията и е съставила акт за пътно транспортно проишествие. ако от 14.февруари никой нищо не е направил, едва ли ще стане толкова лесно, колкото го описва колегата. Знаете ли поне името на човека който ви блъсна? и как сте със сведетелите.
Гост
 

Мнениеот адвокат » 14 Сеп 2005, 14:36

какво наказателно дело за лека телесна повреда при ПТП, наказателно дело се води само от средна телесна нагоре, а за граждански иск не е сигурно дали ще може да си го предяви, защото не се знае дали делото ще бъде внесено по общия ред или по 78а например.
Можете да се обърнете направо и към застрахователната компания на виновния водач. Имате ли протокол за ПТП, медицинско, епикризи и прочие?
Таксата за завеждане на гражданско дело е 4% от претендираната сума, хонорарът на адвоката зависи от самия адвокат и от претендираната сума. Във всеки случай със всички документи отидете и се консултирайте при някой колега, а може и при няколко адвоката да отидете да питате и който си прецените от тях да ангажирате.
адвокат
 

Мнениеот Гост » 14 Сеп 2005, 15:38

Anonymous написа:а, това е така на теория, само ако навреме е пристигнала полицията и е съставила акт за пътно транспортно проишествие. ако от 14.февруари никой нищо не е направил, едва ли ще стане толкова лесно, колкото го описва колегата. Знаете ли поне името на човека който ви блъсна? и как сте със сведетелите.

Да знам .. той идва в нас преди 2 дена да ме пита защо искам да подавам граждански иск .. а когато се случи това на 14ти той спря с колат и ме закара в Пирогов седя там с мене и после с полицайте се е върнал на местопроишествието и е давал проба за алкохол която е показала 0.09 % промила
Гост
 

Мнениеот Mixi » 14 Сеп 2005, 15:40

имам и медицинско , и от съдебна медицина имам документ и от пирогов също,
Mixi
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron