начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Кораба потъва-а-а

Дискусии на тема съдебната власт в България


Кораба потъва-а-а

Мнениеот Ферхойген » 14 Сеп 2005, 12:54

ВСС освободи от длъжност зам. директор на НСлС Румен Андреев
14/9/2005 11:33
Висшият съдебен съвет /ВСС/ освободи от длъжност досегашният заместник-директор на Националната следствена служба/НСлС/ Румен Андреев.

Както стана ясно от молбата му Андреев се оттегля от следствието, за да бъде назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Днес Висшият съдебен съвет провежда първото си заседание след лятната ваканция. То е председателствано от новия правосъден министър Георги Петканов. Информацията е на БНР.

P.S. Последния да изключи тока и заключи сградата.
Ферхойген
 

Кораба потъва

Мнениеот осведомен » 14 Сеп 2005, 13:16

Ферхойген,като не са ти известни причините за напускането на Андреев,защо коментираш,че кораба потъва? Следствие ще има,макар и не в този вид! А за Андреев знаех от преди две седмици,но има някои договорки между политици и магистрати,с които съм запознат,но изобщо нямам намерение да коментирам в този форум! Преминаването на Румен Андреев в МВР е част от тези договорености,за които хората не знаят! Предполагам си наясно,че скоро ще има избор на нов главен прокурор,попълване на КС с нови съдии от парламентарната квота и др. Назначаването на Андреев за зам.министър е част от едно вървящо в момента разпределяне на постове и изобщо не означава,че НСлС ще се закрива. Между другото,знаеш ли какво ще се случи с НСлС? Защото аз знам!
осведомен
 

Мнениеот kontrol » 14 Сеп 2005, 15:43

Ами Осведомен, разкажете ни, нали служителите не трябва да имат тайни работи от суверена?
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49

Мнениеот Гост » 14 Сеп 2005, 17:16

Осведомения ни събуди любопитството и се покри! Давай информация бе човек - след като си почнал :lol:
Гост
 

Мнениеот Ивайло » 14 Сеп 2005, 17:21

явно е поредния многознайко дето се прави на важен
Ивайло
 

Re: Кораба потъва

Мнениеот Ферхойген » 14 Сеп 2005, 21:02

осведомен написа:Ферхойген,като не са ти известни причините за напускането на Андреев,защо коментираш,че кораба потъва?


Не коментирам, просто чета "журналистически измишльотини".
Няма как да са ми известни причините за напускането на Андреев като не съм "ОСВЕДОМЕН" т.е богоизбран или богопомазан (както Ви хареса повече). Нормално е когато човек е по-високо да вижда по-надалеч. А виждайки и анализираики какво идва да помисли за адекватна реакция.

осведомен написа:... А за Андреев знаех от преди две седмици,но има някои договорки между политици и магистрати,с които съм запознат...


Мога да се обзаложа с голяма степен на вероятност да спечеля, че 99% от редовите служители на Следствието са в невидение какво ще стане с тях. Ще я има ли службата в какъв състав и т.н.

http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=10220

Останал съм с впечатление, че форумите са за споделяне на мнения, коментари, оказване на помощ в затруднена ситуация и т.н, а не да си мерим степента на информираност. Защото поне аз до сега не разбрах Вие с каква по-пълна и достоверна информация разполагате. Или може би Вие сте поредния "притеснен" да не би "класифицираната информацията" с която разполагате да застраши по някакъв начин националната сигурност или подрони моралните устои на държавата.
Струва ми се притесненията Ви са излишни.
Ферхойген
 

Мнениеот осведомен » 14 Сеп 2005, 21:19

Ферхойген,след като на настоящия главен прокурор приключи мандата / за разлика от много други,на мен ми е симпатичен/,на негово място ще застане човек,чиито предложения във ВСС минават почти безпроблемно. Я,вземи и прочети протоколите и ще разбереш името му. А НСлС става отдел към ВКП /99% вероятност/.
осведомен
 

Мнениеот искащ законност » 15 Сеп 2005, 11:02

Осведомения, сподели защо ти е симпатичен гл. прокурор? Кажи нещо, което е свърщил в кръга на правомощията си през тези години, за да заслужи и нашето уважение? В последно време най-значимото, което помня, че предложи да се узаконят мръсните пари - амнистията им.... Може би това ти е допаднало?
искащ законност
 

Мнениеот CSKA » 16 Сеп 2005, 22:23

Това което "ОСВЕДОМЕН" каза за НСС е твърде интересно и признавам си аз за първи път чувам въпреки , че за какви ли не не ни спрягаха. Би ли разяснил на нас непросветените какво ще се случи с останалите следователи.
CSKA
 

CSKA

Мнениеот осведомен » 17 Сеп 2005, 00:30

CSKA,поздрави от левскар! Има идея около 300 от настоящите следователи при ОСлС да станат разследващи магистрати. Но това е непроверена информация и не мога да твърдя,че ще се случи. Други ще станат прокурори или съдии! ЕС иска от България щата на прокуратурата да се увеличи с около 800 прокурори /новия щат на прокуратурата вече се подготвя-100% сигурност/,а за съда не съм сигурен,но и там е сериозна бройката. Някои следователи,вероятно ще отидат към МВР,като дознатели! Дори и много висши магистрати нямат идея какво ще се случи и ситуацията се променя ежедневно! Знам /100% сигурност/,че някои европейски посланици са изразили опасение,че дознанието в България е противоконституционно! Тези опасения са в контекста,че вече има дела в Страсбург против България,за това,че осъдени са разследвани от дознатели!
осведомен
 

Мнениеот осведомен » 17 Сеп 2005, 00:33

Споменах ли,че съм прокурор?
осведомен
 

Нищо ново не ни казваш :-)

Мнениеот до осведомения » 17 Сеп 2005, 09:48

Нищо ново не ни казваш, господин Осведомен :wink: "Информацията", която ни "разкриваш" не е нещо поверително и се знае :) Медиите го тръбят от половин година вече!
Четете повече вестници, бе хора, и ще сте в час! А вие, господин осведомен, останете си все така осведомен :D
до осведомения
 

Мнениеот aze » 17 Сеп 2005, 09:52

kaza li vi go 4oveka,zlobari sys zlobarite vi?
aze
 

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 09:59

Koi e sledvashtija glaven prokuror na Republikata
Гост
 

Re: Кораба потъва

Мнениеот Ферхойген » 17 Сеп 2005, 10:44

До тук добре. Разбрахме, че
осведомен написа:...НСлС става отдел към ВКП /99% вероятност/.

осведомен написа:..... Има идея около 300 от настоящите следователи при ОСлС да станат разследващи магистрати. Но това е непроверена информация и не мога да твърдя,че ще се случи. Други ще станат прокурори или съдии! ЕС иска от България щата на прокуратурата да се увеличи с около 800 прокурори /новия щат на прокуратурата вече се подготвя-100% сигурност/,а за съда не съм сигурен,но и там е сериозна бройката. Някои следователи,вероятно ще отидат към МВР,като дознатели! ......


А какво ще стане с пасажерите втора и трета класа (визирам всички които не са следователи:чистачка,портиер,призовкар,машинописки,компют.спец.деловодство,счетоводство,домакин,шофьор и т.н.). До колкото ми е известно в институциите за които споменавате си имат вече тези дължности с назначени на тях хора така,че не виждам как ще стане този номер с преминаването им в "сродни структури".
За тези хора май кораба наистина потъва. :cry:

Вервайте ми.
Ферхойген
 

Мнениеот адвокат » 17 Сеп 2005, 10:53

Всъщност кораба не потъва,защото нещо вече потънало по принцип не може да потъва втори път.Има си хас,когато една държава потъва да не потъват с нея и съставните и части.
Не помня година като тази,когато през м.септември съдии и деловодства да ползват още отпуски и то масово/пример СРС/,съдебни решения да се бавят по 8 месеца/например СГС/,дори и тези на ВАС!
Е,ако с неработеща съдебна система ни приемат в Европа,това явно
ще означава,че ЕС по линия на НАТО са се разбрали със САЩ да изнесат военните си бази тук.
адвокат
 

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 10:59

Sledva6tijat Glaven prokuror 6te e po4ti sigurno Plamen Panajotov.[/quote]
Гост
 

Мнениеот осведомен гост » 17 Сеп 2005, 14:08

Следователите със сигурност ще станат съдии по разследване - пред тях ще се извършват разпитите на дознателите , ще одобряват претърсването и изземването и ще им останат и допълнителни текстове от НК. Фигурата на "наблюдаващия прокурор" няма да се приеме на второ четене и затова щата на прокуратурата няма да нарастне с още1000 души. Колкото до адм. персонал в следствието- и той ще си запази работата.
Може да не ми вервате, но аз зная- дори съм сигурен :lol:
осведомен гост
 

Мнениеот Гост » 17 Сеп 2005, 15:06

Съдии - следователи, но къде ? В структурата на Министерство на правосъдието, в Министерство на вътрешните работи или Национална следствена служба?
Гост
 

Мнениеот осведомен гост » 17 Сеп 2005, 16:40

Съдиите - следователи могат да бъдат единствено в съдебната система и шапката НСлСл ще се запази- поне и при този Парламент.
Връщане в МВР не може и не трябва да има.Сменяемите като желаят и има кой да ги вземе да стават дознатели- тяхна си работа.
осведомен гост
 

Следваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 11 госта


cron