начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Кораба потъва-а-а

Дискусии на тема съдебната власт в България


До Ферхойген

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:24

Човече, нищо конкретно не казваш.Да предполагаме всички можем. И някак се крепим на кораба.Слуховете и предположенията само повече разстройват всички. Все пак- като скромни служители, и неподкупни-на заплата, разчитаме на нея. Отделно са нервите, времето,жертвите и труда. някои имат деца и семейства. Един известен човек е казал да не тровим надеждата, когато нямаме друго. В България отдавна сме показали, че нямаме и надежда, но все пак.Ако можеш да кажеш нещо конкретно, ти или осведомения, не е задължително да ни хареса, давайте. Но преверено. Слухове, дал Господ, и не само той.
кондолийза
 

До Ферхойген

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:24

Човече, нищо конкретно не казваш.Да предполагаме всички можем. И някак се крепим на кораба.Слуховете и предположенията само повече разстройват всички. Все пак- като скромни служители, и неподкупни-на заплата, разчитаме на нея. Отделно са нервите, времето,жертвите и труда. някои имат деца и семейства. Един известен човек е казал да не тровим надеждата, когато нямаме друго. В България отдавна сме показали, че нямаме и надежда, но все пак.Ако можеш да кажеш нещо конкретно, ти или осведомения, не е задължително да ни хареса, давайте. Но преверено. Слухове, дал Господ, и не само той.
кондолийза
 

до осведомения гост

Мнениеот кондолийза » 19 Сеп 2005, 10:34

Чул Ви, Господ. Така трябва да бъде, ако има закони в тая скапана държава и някой е чел конституцията. Извинявам се. Бил сте конкретен донякъде, не съм прочела това. И все пак- това, което говорите за НСлС предполага редукция на състава. това-по отношение на несменяемите върви с промяна в конституцията, ЗСВ, обезщетения. За ръководителите-отново-понеже са с конституционен мандат. А и несменяемите са хора.ако знаете нещо още по-конкретно, споделете го, молим, ние, невежите от ниските етажи на магистратурата.
кондолийза
 

До осведомения

Мнениеот мъка,мъка » 20 Сеп 2005, 14:52

Говорете още, Осведомени. Дайте подробности на жадните да ги чуят!
мъка,мъка
 

Gramatika

Мнениеот niakoi » 20 Сеп 2005, 15:39

Скъпи приятели, въобще не съм чела всички мнения във Вашата дискусия, но тъй като още като видях заглавието и ми стана ясно...Пише се "КОРАБЪТ потъва", защото е подлог, от мъжки род и трябва да е ПЪЛЕН ЧЛЕН, ако това изобщо нещо Ви говори. Научете се първо да говорите и пишете на български и тогава използвайте прекрасния ни език и се наричайте българи!
Приятно учене!
niakoi
 

Мнениеот Galya » 20 Сеп 2005, 15:46

Браво на анонимния колега, който ви натри носовете с пълните си членове.Подкрепям го изцяло. :lol:
Galya
 

Gramatika

Мнениеот niakoi » 20 Сеп 2005, 15:56

Благодаря, колежке! И аз съм жена, юрист, не съм лингвист. Но пък обожавам това правило в нашата граматика, много е мъжко, изразително и неповторимо, за да се гаврят с него или да го игнорират! Желая успешен и ползотворен ден на всички! И утре пак напишете нещо да се посмеем...
niakoi
 

За кораба...

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 16:17

Колежки, принципно сте прави.Граматически е неправилно, но тази фраза бе наскоро употребена по медиите. Може пък това да е бил замисълът -да звучи лежерно, иронично.Може би има и защо.
Гост
 

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 17:52

Кое пречи НС да приеме изменението следователите да станат съдии по разследване? Някъде в Конституцията да пише нещо за дознанието? Защо е нужно да се въвежда понятието съдия по резследването и да се запише непременно вКконституцията. Тълкувателното решение от 01. 09. на КС визира именно , че е възможно да стане тази трансформация на плашещото европейското ухо наименование "СЛЕДОВАТЕЛ". Така че остава само добрата воля на Парламента. Питам аз- кой и как легитимира дознанието? Така че не се плашете колеги. Корабът нито потъва, нито ще потъне!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Вервайте ми!
Гост
 

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 18:02

Корабът на следствието нито потъва, нито ще потъне.Кой, кога и къде легитимира дознанието? Никъде в Конституцията не виждам да пише нещо такова.Те трябва да се плашат , че ги няма никъде горките.Следователите 100% ще станат съдии по разследване. Не е нужно да се променя и изменя Конституцията.. Нали КС вече се произнесе, че е възможно. това Ще отпадне плашещото нежното европейско ухо наименование "СЛЕДОВАТЕЛ" и ще се замени със съдия по разследване. Каква музика!- най- сетне онеправданите юристи ще се изравнят и ще заемат подобаващото им се място- до следващото правителство и промени. Как беше казал маестро Фелини- "И корабът пътува, пътува......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост
 

Интересно??????

Мнениеот blag009 » 21 Сеп 2005, 22:22

Интересно???????Брях колко е интересно ,АКО АЗ СИ ГЛЕДАХ КАТО ВАС РАБОТАТА??????Въпрос към протокола-наистина ЖИВ късмет е че досега не е загинал НЯКОЙ невиден покрай тия ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ господа????Това,че ние СМЕ главните потърпевши от ТЯХ е друг въпрос.Въпроса ми е господа-КАКВО ВИ ТРЯБВА ДА СИ ГЛЕДАТЕТЕ РАБОТАТА.Ако искате парите на ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИТЕ ГОСПОДА-ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА ТЕХНИЯТ КРАТЪК ЖИВОТ??????После не става ли вече и при ВАС напечено, след УБИЙСТВОТО НА АДВОКАТА ВЪВ ВАРНА????пЛЮС ЕДИН ПРОКУРОР ДОРИ И ПЕНСИОНИРАН????Амче и при мен веригата докато ЗАВЪРТИМЕ трубината за ток е НЕ ПО МАЛКО СЛОЖНА И ДЪЛГА,но слава богу имате и ОГНЕЦА- пък като ВИ гледам и МЕДЕЦА ВИ СЕ НАМИРА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ПРИ НАС?????
След като КОТКАТА не лови МИШКИ ,КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ КАКЪВ ЦВЯТ Е ТЯЯЯЯЯЯЯ??????
Или вашата е като четох из НЕТА, за профсъюзите в Германия,АКО СИ ЧЛЕН СИ ПРИ ... КОМУНИЗМА ,АКО НЕ БАЧКАШ КАТО БЪЛГАРИН ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ??????
Пък и като Ви чета за КОНСТИТУЦИ и т.н. КОГО шъ заблюждавате за ВАШЕТО НЕСПРАВЯНЕ.Ако кажете ,че сегашните ЗАКОНИ са Ви пречили да ВКАРВАТЕ УБИЙЦИТЕ В ЗАТВОРА,ВИНАТА Е ВАША НЕ НА НАС ОГНЯРИТЕ И СТРУГАРИТЕ-Припомнете си едно стихче на Ралин(бог да го прости)???????
Абе тооооооо... на калпав ХХХХХLLLLL.... ЛЕТЕЦ и въздуха му пречи НАЛИ???
blag009
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 21 Сеп 2005, 21:40

Мнениеот miky » 21 Сеп 2005, 22:43

осведомен гост написа:Следователите със сигурност ще станат съдии по разследване - пред тях ще се извършват разпитите на дознателите , ще одобряват претърсването и изземването и ще им останат и допълнителни текстове от НК. Фигурата на "наблюдаващия прокурор" няма да се приеме на второ четене и затова щата на прокуратурата няма да нарастне с още1000 души. Колкото до адм. персонал в следствието- и той ще си запази работата.
Може да не ми вервате, но аз зная- дори съм сигурен :lol:

"Съдии по разследване, ама друг път.Нямало да има наблюдаващ прокурор?!?!?! А кой ще защитава обвинението в съда ?
Всичко е ясно-настоящите следователи от октомври - или магистрати/съдии,прокурори/, или пенсионери, или дознатели в МВР!!!
А, пропуснахме-може и адвокати.........., поради наслоения с годините мързел, много гладни адвокати! :twisted:
miky
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Сеп 2005, 21:54

angel_ina

Мнениеот angelina_80 » 05 Окт 2005, 22:16

Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.

Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.

Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.

Нека да отговарят тези, които преди това са размислили.

Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?

Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.

Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.

Моля за компетентни мнения.

Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.

Предстоят и промени в състава на КС, но този въпрос-по-късно.
angelina_80
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Мар 2004, 01:36

Мнениеот dinev » 22 Окт 2005, 16:40

Кораба потъва за всички мишоци, и всеки се интересува единствено и само за службицата и кожицата си. Някои хора от следствието отдавна се спасиха на съдийски и прокурорски длъжности, ама да тоя късмет за всички останали!?
dinev
Потребител
 
Мнения: 472
Регистриран на: 17 Май 2002, 22:59

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron