начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Здравно осигуряване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Здравно осигуряване

Мнениеот korekten » 20 Фев 2003, 00:49

Здравейте! Аз съм на 27 години, в момента безработен, без доходи, студент задочна форма на обу4ение.Не съм регистриран в Бюро по труда. От 18 месеца не работя, и понеже се определям като самоосигуряващ се според закона, не съм си плащал здравни осигуровки 18 месеца.Според чл.105 ал.3 от Закона за здравното осигуряване подлежа на глоба.Как може 18 месеца да посещавам личния си лекар без проблем, а тои получава пари за мен от Здравната каса, без никои да реагира?Та аз не съм си плащал, и се чудя кога ще поискат да си платя.От кого да очаквам това?Прав ли съм в изложеното дотук?Посъветваите ме,моля.Ако се регистрирам в Бюро по труда, кои трябва да ми плаща здравните осигуровки?
korekten
 

Re: Здравно осигуряване

Мнениеот Стойчо Стойчев » 20 Фев 2003, 09:35

За регистрираните безработни здравните осигуродки се заплащат от съответната Община. Друг е въпроса доколко това се случва. За мен е по-интересно как е възможно при различен праг на осигуряване, т.е. различни вноски да получаваме едно и също като качество и количество услуги. Нормално ли е да плащаме различно, а да ни "лекуват" еднакво и при еднакви условия.
Стойчо Стойчев
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron