начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

осигуряване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


осигуряване

Мнениеот Трайкова » 15 Май 2003, 09:45

От Годишното извлечение от индивидуалната ми осигурителна партида видях, че за периода януари-юли вкл. 2002 г. предният ми работодател не ми е плащал осигурителни вноски. От друга страна, при напускането ми от това работно място в края на юли 2002 г. получих от тях Служебна бележка в уверение на отдържаните ми осигурителни вноски и данъци. От НОИ ми отговориха, че наистина не са приведени такива на мое име. След неформален разговор с главната счетоводителка на стария ми работодател разбрах, че имало проблеми с дискетата, която дават в НОИ и затова не фигурират вноски, но всичко "ще се оправи". Отново разговарях със служител в НОИ и от него установих, че не могат да се правят вноски за повече от 2 месеца назад, което ще рече, че нищо няма да се оправи.
Какво мога да направя и към какви служби следва да се обърна?
Трайкова
 

Re: осигуряване

Мнениеот JoroA » 17 Май 2003, 16:09

Това, че не са подадени данните в НОИ не означава автоматично, че не са извършени паричните преводи. Това са две отделни неща и може да се окаже, че действително не ви лъжат, дано да е така.
JoroA
 

Re: осигуряване

Мнениеот ElEg » 17 Май 2003, 19:01

Подобно нещо се случи и на съпруга ми: в служебната бележка за данъчната служба бяха вписани такива удръжки за осигуровки; в разпечатката от НОИ ги няма отразени.Счетоводителката на предприятието -осигурител твърдеше,че сумите са преведени,но поради проблеми с дискетата не са отразени.Не мога да си обясня как преведени пари може да се "изгубят" и съответните месеци осигурителен стаж - също.Но понеже ставаше въпрос за два месеца,а и ни се стори,че вероятно счетоводителката не е превела тези суми в действителност - не се занимавахме с този казус.Ако сега обаче излезе информация,която да помогне за разрешаването на проблема,ще бъда благодарна.
ElEg
 

Re: осигуряване

Мнениеот Трайков » 29 Май 2003, 12:44

Направих отново справка в НОИ и отново се оказа, че нямам вноски и осигурителен стаж за 7 месеца от 2002 г.
Посъветвах се с адвокат, откойто научих, че имам право да предизвикам финансова ревизия в предприятието. Според адвоката, в повечето случаи, ако се обадиш и предупредиш засегнатите лица, че имаш намерение да предизвикаш ревизия, те от уплах веднага оправят всички нередности. Все пак никой не обича ревизиите. :)
Трайков
 

Re: осигуряване

Мнениеот анонимен » 29 Май 2003, 16:16

Разговаряйте със счетоводителката и настоявайте да подаде на хартиен носител
декларациите обр. 1. Ако осигуровките са внесени по сметката на НОИ нещата
ще си дойдат на мястото, ако не са внесени единствено ревизионният акт на НОИ
ще бъде някаква стъпка към разрешаване проблема с осигурителния ста ж.
Естествено ще има глоба в първия случай.
анонимен
 

Re: осигуряване

Мнениеот анонимен » 29 Май 2003, 17:17

Можеге да поискате копия на платежните документи с които са преведени вноските за съответните месеци и ако ги има значи всичко е на ред, ако Ви откажат по-добре предизвикайте ревизия.
анонимен
 

Re: осигуряване

Мнениеот Трайкова » 04 Юни 2003, 13:48

Оказва се, че в НОИ са затрупани от заявки за ревизия и е немислимо да направят такава на Нов български университет, където работех. Така че....още няма решение на въпроса!!!!!!!
Трайкова
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron