начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

данъчен акт

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


данъчен акт

Мнениеот pit » 25 Юни 2003, 11:53

Колеги, считате ли, че решението по чл.229, ал.2 от ДПК съставлява данъчен акт по смисъла на чл.26, ал.2 от ДПК? В този ред на мисли, считате ли, че Директора на АДВ може да "произнесе" мълчалив отказ по жалба, подадена по реда на чл.228 и сл. от ДПК?
pit
 

Re: данъчен акт

Мнениеот МСМ » 25 Юни 2003, 13:54

Според мен - не. Данъчният акт е вид административен акт, а решението се смята за правораздавателен (решава спор; имали ли сте в конспекта по административно въпрос за административни юрисдикции ли беше...).
Това решение впрочем не е и решение за "издаване на документи", както е написано в ал. 2.
МСМ
 

Re: данъчен акт

Мнениеот sara » 25 Юни 2003, 14:44

Не е данъчен акт, защото не е издаден от данъчен орган. Никой от тези органи не си спазва срока за произнасяне, така че ако държите да получите решение, пуснете една молба-напомняне да се произнесе по реда на ДПК. Може и да опитате с обжалване на мълчалив отказ, за да ги постресне, макар че в съда най-вероятно ще ви прекратят делото поради липса на издаден акт и поради липса на основание за жалба срещу мълчалив отказ. Имах такъв случай в НОИ - след жалбата срещу мълчалив отказ много бързо издадоха решение.
sara
Младши потребител
 
Мнения: 42
Регистриран на: 03 Сеп 2003, 14:48

Re: данъчен акт

Мнениеот GHJGJGKJ » 08 Юли 2003, 15:53

Разбира се че е АА. Я прочетете чл. 229 ал.4 от ДПК!!!
GHJGJGKJ
 

Re: данъчен акт

Мнениеот МСМ » 08 Юли 2003, 16:13

Прочетохме го. И какво?
Адм. акт може да е актът на публичния изпълнител, който се обжалва. Решението не е. Също както по-горният орган, пред който се обжалва един адм. акт по ЗАП, се произнася с решение. Самото решение не е АА.
МСМ
 

Re: данъчен акт

Мнениеот pit » 11 Юли 2003, 09:18

Въпросът е, дали решението е Данъчен! акт и дали директора на АДВ може да се "произнася" мълчаливо в процедурата по обжалването на действието на публичния изпълнител!! Или е длъжен да се произнесе изрично?!
pit
 

Re: данъчен акт

Мнениеот МСМ » 11 Юли 2003, 10:03

Ами да, де. Според мен не е. Според Sara също не е.
МСМ
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron