начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Мнение на член на ВСС относно помиите по адрес на колеги

Дискусии на тема съдебната власт в България


Мнениеот Imperator » 30 Дек 2005, 00:53

Вярно е, че доста помия се изсипва тук върху всеки. Но също така е вярно, че ВСС е много толерантен към колегите си съдии прокурори.У нас досега трябваше да натикат над стотина съдии и прокурори в какаманката, защото си заслужават. Знам за едно писмо, което вече трябва да е пристигнало във ВСС. В него се иска най-малкото административно уволнение на съдия, способствал адвокат да избегне наказателно преследване за рекет. Каква е схемата ли? Нека този член на ВВС поиска да се запознае лично с тази жалба на Симеон Ангелов Славов срещу съдията Боян Спасов Георгиев и тогава ще коментираме тук какво е станало и как е станало. Аз имам текста, но нека първо се уверим, че Жалбата не е потулена нейде. На мен ми се струва, че някой от кадрите около ВСС ще изготви писмо до Славов, като му пише, че въпросът е от гражданско-правен характери няма основания за намеса на ВСС...Ей тъй колкото да си измият ръцете. Знам също, че Симен Славов е доста упорит човек, вече е почнал да приготвя папка до Комисията по Мониторинг. Няма да им стане приятно на някои от ВВС след въпрос оттам, какво са свършили хо жалбата.
Imperator
Потребител
 
Мнения: 739
Регистриран на: 19 Окт 2001, 13:12
Местоположение: Варна

Мнениеот Скепсис » 30 Дек 2005, 11:41

Член на ВСС написа:Винаги съм харесвал президентската институция!

Така е, водени са преговори с мен, но няма официално становище по въпроса за момента!

ЗА съжаление на много хора, оставам в съдебната система !


Еееее. От достоверен източник знам, че снощи в 7.57, когато е пуснат постинга, И.Григоров е бил на коледния купон на ВКС. И си е зарязал купона да отскочи до кабинета и попише малко във форума!?!? :?: Абе човекът си е нормален, а кой нормален прави такива работи ? :lol:
Скепсис
 

Мнениеот Член на ВСС » 30 Дек 2005, 15:34

Брей, брей, не знаех, че и личнаа ми проглама вече се знае!

Кога съм си в кабинета и кога не! А информираха ли ви, че закъснях за коктейла и пристигнах по - късно!!?
Член на ВСС
 

Мнениеот Гост » 01 Яну 2006, 03:10

Честита нова година! Пожелавам на всички колеги-здраве,успех и всичко друго,което са си пожелали да им се осъществи! На г-н Григоров ,освен това желая да обърне внимание на тази провинция бе :idea.То верно,че всеки "софиянец" бързо забравя кой от къде е,ама повечето хора-софиянци си мислят че там се живее по-лесно и едва ли не там хората нямат проблеми. :evil: Искам да ви уверя в обратното. В провинцията проблемите в съдебната система са много по остри , а магистратите се чувстват много по-недосегаеми отколкото софииските им колеги. :evil:
Гост
 

Мнениеот Скепсис » 01 Яну 2006, 20:08

Скепсис написа:
член на ВСС написа:Аз като започнах преди 21 години работа в съдебната система тя беше една цяло.
Повярвайте не е лесно да си Председател на съд и Член на ВСС. Хората са казали, който го е страх от мечки не ходи в гората. Е, мен не ме е страх, за това вече 21 година се боря в системата. Тръгнах от младши съдия, мачкан от колеги и Председатели, докато с много труд и усилия не стиганх до Председател на съд и член на ВСС.


Просто няма как да е Иван Григоров. Не пасва.


Или членовете на ВСС, които участват в този форум са двама, или това наистина не е Григоров. На описаната кариера отговаря само Стайков, защото на Ненков годинките са повече. Но никой от тях не е член по право. На К.Пенчев кариерата доста пасва, ако му се махнат 10-те адвокатски и политически години.
Скепсис
 

ЧНГ!

Мнениеот bluebarovka » 01 Яну 2006, 20:40

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, КОЛЕГИ! Нека да си пожелаем една успешна 2006 година за професионалната реализация на всеки един от нас, независимост от длъжостта и ранга! Нека оставим в миналата година злобата, ненавистта и омразата и да погледнем с нов поглед в бъдещето, за да можем всички заедно да сътворим една по - добра и работеща съдебна система! Бъдете живи и здрави и много щастливи!
Аватар
bluebarovka
Младши потребител
 
Мнения: 61
Регистриран на: 09 Авг 2002, 10:17

Мнениеот Гост » 01 Яну 2006, 22:34

Скепсис написа:
Скепсис написа:
член на ВСС написа:Аз като започнах преди 21 години работа в съдебната система тя беше една цяло.
Повярвайте не е лесно да си Председател на съд и Член на ВСС. Хората са казали, който го е страх от мечки не ходи в гората. Е, мен не ме е страх, за това вече 21 година се боря в системата. Тръгнах от младши съдия, мачкан от колеги и Председатели, докато с много труд и усилия не стиганх до Председател на съд и член на ВСС.


Просто няма как да е Иван Григоров. Не пасва.


Или членовете на ВСС, които участват в този форум са двама, или това наистина не е Григоров. На описаната кариера отговаря само Стайков, защото на Ненков годинките са повече. Но никой от тях не е член по право. На К.Пенчев кариерата доста пасва, ако му се махнат 10-те адвокатски и политически години.


Стига с това разследване! ... дали е Иван Григоров - и да не е, и да е - голема работа! Щом човекът се чувства Иван Григоров, остави го да бъде Иван Григоров Той е тих форумец и без друго не е казал нещо съществено. Така, че ако ще да е Дейвид Бекъм - все тая
Гост
 

Мнениеот Гост » 02 Яну 2006, 00:26

Imperator написа:Вярно е, че доста помия се изсипва тук върху всеки. Но също така е вярно, че ВСС е много толерантен към колегите си съдии прокурори.У нас досега трябваше да натикат над стотина съдии и прокурори в какаманката, защото си заслужават. Знам за едно писмо, което вече трябва да е пристигнало във ВСС. В него се иска най-малкото административно уволнение на съдия, способствал адвокат да избегне наказателно преследване за рекет. Каква е схемата ли? Нека този член на ВВС поиска да се запознае лично с тази жалба на Симеон Ангелов Славов срещу съдията Боян Спасов Георгиев и тогава ще коментираме тук какво е станало и как е станало. Аз имам текста, но нека първо се уверим, че Жалбата не е потулена нейде. На мен ми се струва, че някой от кадрите около ВСС ще изготви писмо до Славов, като му пише, че въпросът е от гражданско-правен характери няма основания за намеса на ВСС...Ей тъй колкото да си измият ръцете. Знам също, че Симен Славов е доста упорит човек, вече е почнал да приготвя папка до Комисията по Мониторинг. Няма да им стане приятно на някои от ВВС след въпрос оттам, какво са свършили хо жалбата.
Гост
 

Мнениеот Гост » 04 Яну 2006, 10:31

gega написа:
Mi-Lena написа:Надявам се, че нито Бойка Попова, нито Румен Ненков, нито Евгений Стайков нито Събина Христова са гласували "ЗА". Просто имам добро мнение за тях :)

[


"Надежда тука всяка оставете!/Тъй писа нявга ръката на Данте върху вратата на Ада!" Гео Милев - поемата "АД":))))


Откъде това добро мнение, да се чуди човек.Явно ти ес лаба информацията, иначе нямаше да ти е толкова "добро"
Гост
 

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 09:17

Член на ВСС написа:Брей, брей, не знаех, че и личнаа ми проглама вече се знае!

Кога съм си в кабинета и кога не! А информираха ли ви, че закъснях за коктейла и пристигнах по - късно!!?


Разбира се, чев сичко се знае, и името на шофьора ви, и на приятелите и дневната Ви програма, всичко, всичко
Гост
 

Мнениеот круела » 11 Яну 2006, 12:40

[quote="емигрант
:) Благодаря за пожеланията ти! Ще използвам възможността и аз също да ти пожелая много здраве, щастие и късмет през Новата Година!

За написаното: Понякога съм оптимист за ставащото в БГ ... Понякога съм реалист (песимист). Все пак, бидейки извън БГ аз виждам повече неща и имам по-реална оценка от вас :wink: Вие сте 'вътрешни' на системата и приемате критиката лично. Макар, че съм 'аутсайдер' относно случващото се там, аз знам какво става, как се работи и колко много неща предстоят да се направят. Понякога ми е тъжно, когато виждам, че не се правят тези неща и критикувам ('плюя' според теб), но от друга страна, съм свикнал с аргумента: "ако беше останал тук, щеше да си същия като мен и тях." Когато критикувам/плюя, други пък са ми казвали: "знам какво правят, но не мога ли да се включа ... престанал съм да се ядосвам ... не ме интересува!"
Тъжно ми е, че държави от нашата черга вече влязаха в ЕС и макар, че имат сходни проблеми се движат по-бързо в правилната посока. Съдебната система е много важна за подобряване на бизнес климата, но в момента, колкото и да я защитаваш тази система е далеч от ефективна.
И стига с това UK емигранте :) Аз съм просто емигрант. Един от многото, които напуснахме България, разочаровани от случващото се. България е дала, дава и ще дава много емигранти. (Гърция все още дава емигранти. Макар и доста по-качествени от нашите, но ... при нас този процес е от 15 г.). Ние съществуваме и сме част от България. Не само, защото всички ние изпращаме пари в посока България, но защото ние се идентифицираме навсякъде като българи или хора с друга националност, но от български произход! Нормално е да се интересуваме за случващото в България![/quote]

Ю Кей, голям майтап сте с Валентински. Двама оптимисти, а ти по-големия- защото смяташ, че винаги може и по-лошо. Не знам какво ти виждаш отстрани, но аз мисля, че и "отвътре" картинката е достатъчно ясна.Не виждам и какво лошо виждаш в това, че "защитавам" / според теб/ системата. Причините са три. На първо място аз работя в нея и съм хвърлила много труд и усилия, това е част от живота ми. На второ място- понеже мразя обобщенията и само черно-белите краски. На трето място- понеже аз и останалите сме тук, полагаме усилия и ми е болно да се слага с лека ръка кръст на това от видни европейци. Ако бях в настроение днес да си поспорим, щях да те поздравя с текста на една песничка на Камен Воденичаров:

"Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук, не съм избягал."

Обаче не съм в настроение. Затова ще те поздравя с една много известна песен, на една много известна група/западна, като за теб!/ - "Удобно вцепенен". Тя по подхожда на душевното ми състояние. Днес за мен започна началото на края на практическото разсипване на професията ми. Гласуват се първите преназначения на следователи в прокуратурата. Като цяло - благородно начинание. Укрепва се щатът и състава на прокуратурата с готови да разследват кадри / защото след влизане в сила на новия НПК вече май ще е практика да разследват и прокурори, че дознателите са още твърде далеч от тази дейност- и като ценз и опит, и като познания, и като организация/. От друга страна се намира работа на голяма част от следователите. А в малките провинциални градчета заплахата да останеш гладен и на улицата е твърде страшна.Има и доволни, че се спасяват от черната работа, и имат основания. Но по същество това означава, че следствието няма да е вече това, което беше. Означава натрупване на дела и увеличаване натовареността на останалите, и продължаващо несигурно съществувание. Иначе- резултати се очакват, разбира се. Никой не пита как се работи така. Никой от съда не предложи места на следователите, макар, че бройки има. У нас, Ю Кей, съдът е нависоко, където му е мястото, и по- добре е съдии по наказателни дела да стават външни лица за системата. Сигурно повече разбират, а вероятно имат и произхода. Дето се вика- опита и познанията ще си дойдат с времето, защо са им подготвени кадри. Държавата ще хвърли още пари и за обучение на дознателите, които както видях от форума, може да са и техници, зъболекари, ветеринари и прочие. Но към тях има изисквания за юридически стаж или спечелен конкурс при постъпване на работа. Ще бъде вълнуващо, ако това се приеме. Е, не по-вълнуващо от предишното положение- разследват със заповед всички- от началник РПУ до чистачката, като тези, които нямат висше образование, водят делата срещу Неизвестен извършител.Вече ще разследват хиляда и нещо души /колкото нас, та не се очаква по-голяма бързина/, току що завършили. Без опит, без практически познания. С началници-среднисти, от които зависят във всяка своя стъпка. С мизерни възнаграждения / те всъщност често ни нападат за това, все едно вината е наша, и все едно допреди година и половина не бяхме на същия хал/.От тези хорица също ще очакват резултати. Ама има защо-дадоха им по 75 лева за Нова година да се почерпят на служителите на МВР. За едно ще ти призная, че си прав- рядко у нас нещо се прави законосъобразно, целесъобразно, с мисъл и оценка на последствията. Затова днес ми е тъжно. Нищо няма да е както преди вече. Пий едно за мое здраве, каквото там пиете в Ю Кей.
круела
 

Мнениеот гост » 11 Яну 2006, 14:39

Много хубаво пишеш, Круела, и все верни неща, ама много дълго и нищо конкретно... :)
гост
 

Мнениеот круела » 11 Яну 2006, 14:56

Слушай, с Ю Кей си имаме приказка. Ти чети само мненията, които те касаят. Може да е професионална деформация дългото писане. В нашата професия си пишем всичко сами, а това дава бързина. Така, без да усетя, за две-три минути изписвам ферман.Освен това, от това по-конкретно какво искаш? Аз само казвам, че ми е мъчно, че се затрива професията ни, а разследването отива там, където хората не са готови за това, а на всичкото отгоре и на тях не създават свестни условия за работа. Не си длъжен да страдаш с мен, нали така?
круела
 

Мнениеот емигрант » 11 Яну 2006, 18:02

круела написа:Ю Кей, голям майтап сте с Валентински. Двама оптимисти, а ти по-големия- защото смяташ, че винаги може и по-лошо. Не знам какво ти виждаш отстрани, но аз мисля, че и "отвътре" картинката е достатъчно ясна.Не виждам и какво лошо виждаш в това, че "защитавам" / според теб/ системата. Причините са три. На първо място аз работя в нея и съм хвърлила много труд и усилия, това е част от живота ми. На второ място- понеже мразя обобщенията и само черно-белите краски. На трето място- понеже аз и останалите сме тук, полагаме усилия и ми е болно да се слага с лека ръка кръст на това от видни европейци. Ако бях в настроение днес да си поспорим, щях да те поздравя с текста на една песничка на Камен Воденичаров: [...]

Обаче не съм в настроение. Затова ще те поздравя с една много известна песен, на една много известна група/западна, като за теб!/ - "Удобно вцепенен".


Здравей, Круела, аз също ще ти отговоря с думи от песничка :) Макар, че ще ги извадя от контекста:

If you can't change the world change yourself
If you can't change the world change yourself
If you can't change the world change yourself
And if you can't change yourself ...
Then change the world
------------------------------
The world's too big and life's too short
The world's too big and life's too short
The world's too big and life's too short

Разбирам, че не се чувстваш добре, но животът продължава ... И както казват Dire Straits:

there will be laughter after pain,
there will be sunshine after rain,
these things have always been the same,
so why worry now....

Без вяра в бъдещето в България, а и не само в България никой не може да се справи! Какво остава, ако не само живееш в България, но и работиш в съдебната система! Айде по-оптимистично, за да има спор :)

"Когато човек печели, не знае какво губи. Когато губи, не знае какво печели!"

Продължавай да работиш и вярваш!

С поздрав! Успех!
емигрант
 

Мнениеот круела » 12 Яну 2006, 13:21

Благодаря. Мислех, че единението и съчувствието вече не са от типичните български черти. Ще ми мине ентусиазма като понатрупам още стаж. Почти всички в съдебната система- избягват да мислят по въпроси, които не ги касаят пряко, поради липса на време заради многото работа и защото сме благодарни, че изобщо имаме работа. Нали знаеш, че гладорията е голяма в милата ни татковина. Поздрави и на теб. Ще ми е любопитно да ти чуя мнението в темата за емигрантите.
круела
 

Мнениеот gega » 13 Яну 2006, 00:40

"Така е то", както казва Кърт Вонегът, Страс(Ш)имире:)))) Но за сега никой няма да ти обърне внимание, защото голямото куклено шоу предстои - изборът на главен прокурор:))))))))))
gega
Потребител
 
Мнения: 585
Регистриран на: 20 Юни 2005, 12:18

Мнениеот круела » 13 Яну 2006, 18:05

При цялото ми уважение към човек с такъв стаж и опит като Вас, Страшимире, не мога да не кажа, че и Вие самият сте паднали в капана на "неконкретиката", срещу, която толкова се борите. Има много истини в това, което сте написали и много емоция, но не видях много конструктивни предложения и решения, като за човек, който претендира за "пространствено мислене". Казвате, че сте се нагледали на дребно "ведомствено " мислене от нас, но това е нормално, а според мен и полезно. Като се изложат проблемите в работата и ежедневието на различни представители на съдебната система, те поне излизат наяве, и някой може да се позамисли над тях. Няма способен да реши глобално проблемите, за съжаление. Дори и Вие. Та, като си говорим за това, че всеки си пише от своя си "дребна" гледна точка, нима Вие не го правите? Що за обща пледоария? Ама имало корумпирани магистрати, подготовката била слаба, кадровата политика-също, работата на ВСС-непрозрачна. Е, така е. Нещо ново ли казахте? А съжденията Ви за адвокатурата:"Адвокатурата е била , е и си остава основния стожер, и борец за защита на правата и интересите на редовия български гражданин". Безспорно така би трябвало да бъде, а доколко е? Та адвокатурата участие няма ли в корупцията сред магистратурата, и не е ли една от основните и причини, а представители ненужно много няма ли във ВСС- те отговорност не носят ли за решенията и начина на работа на ВСС, а решенията на ръководните и органи много ли са прозрачни и справедливи, а адвокатите нямат ли същата правна подготовка като магистратите, и всичките ли са брилятни специалисти?Нека не цитираме примери колко дребнавост, продажност, алчност, кариеризъм има и у представители на адвокатурата, като навсякъде, всъщност.И колко струва на българския гражданин защитата на интересите му, щото далеч не е по джоба на всеки да си я позволи. Сигурно инстинктивно всеки от нас си брани професията и я изкарва цялата в "бяло", но е "неудобно, някак". Ще простите, надявам се, дребнавата ми забележка, повече няма да се намесвам в тази дискусия. Интересно ми е да чета постингите на Гега само. Иначе за доста неща сте прав, но много абсолютизирате нещата.
круела
 

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 16:51

gega написа:"Така е то", както казва Кърт Вонегът, Страс(Ш)имире:)))) Но за сега никой няма да ти обърне внимание, защото голямото куклено шоу предстои - изборът на главен прокурор:))))))))))


Шоуто трябва да продължи. ГОлямо пазаруване падна - първо правителството си напазарува депутати пред цяла България, за да се закрепи. После напазаруваха членове на ВСС да гласуват за Б В , сега какво предстои
Гост
 

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 17:44

И аз напълно подкрепям мнението на господин Съдията от Висшия Съдебен Съвет. Абсолютно съм съгласна с Вас, Ваша чест!
Гост
 

Мнениеот Гост » 24 Яну 2006, 12:55

Само дето мнението не е на Негова чест, но не му забелязвайте.
Гост
 

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron