начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Дете на юрист! Ами сега!?!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 18:12

Ами не става въпрос да обвиняваме т.нар. "връзкари". Ама чак пък да им викам "аферим, ашколсун, машалла, евалла" и други подобни Доганизми - айде нема нужда :lol: Просто не се чувствам длъжен да ги уважавам или да ги смятам за нещо повече от мен самия. Кво толкова, като са връзкари?
Гост
 

Мнениеот Саркастичният гост » 05 Яну 2006, 18:54

Присъдинявам се към мнението на колегата за смешния плач! Аз лично съм изкарала университета и съм си намерила и двете работи без връзки. Около мен има много връзкари, които благодарение на това, че са деца на юристи, пробиха. Не им завиждам, но чак пък да ги оплача колко им е трудно - би било прекалено! Та много от дях дори нямат CV - защото не им се е налагало да кандидатстват никъде!
Саркастичният гост
 

Re: Дете на юрист! Ами сега!?!

Мнениеот круела » 09 Яну 2006, 16:47

Anonymous написа:Знаете ли колко юристи има в България? И колко от тях са семейни и имат деца? Тези деца порастват и стават юристи. Какво ли ги чака? Вечно да ги нападат и набеждават за "връзкари" и "некрамотни синчета и дъщерички"? Цял живот да се опитват да се доказват? Не мислите ли, че е крайно време да спрете с тая злоба и да си намерите друг начин да оправдавате неуспехите си? Помислете върху това...


Уважаема госпожо,

Предполагам, че сте жена, защото малко е емоционално изказването Ви. Вероятно сте роднина- майка, леля, сестра на някой от "дечицата". Прощавайте, ние така ги наричаме по простонародному. Бих искала да Ви кажа, че който е грамотен и кадърен, амбициозен, винаги би могъл да докаже тези свои качества и да заслужи със собствени усилия мястото си под слънцето. И ако действително е такъв, няма кой да го оспори. Не би имал основание. Не зная защо считате, че неуспели изказват страданията и злобата си по форумите. Ако сте обърнали внимание, повечето от нас си имат професионална реализация. И това именно дава двойно основание за възмущение. защото проблемите са очевадни и няколко:
1/Безпринципните назначения. Защо за някои има конкурс, а г-ца Зартова става прокурор в София без такъв? Имат ли основание да се дразнят останалите кандидати, които се готвят за конкурсите? А тези, които се съгласяват да работят в провинцията и да пътуват, само и само да са в системата? А колегите, които ще работят редом с нея?Това по никакъв начин не означава, че няма качества или грамотност, но има ред да ги докаже.
2/Безпринципното издигане. Вероятно г-н Воденичаров е невероятен специалист-това се е писало по форумите. Но в РС-София сигурно си имат и добри професионалисти съдии с по-голям стаж, на които им се полага малко повече да бъдат издигнати в по-горна инстанция. Такова издигане е малко по-бързо от вятъра.Едва ли е имало време за обективна професионална оценка.
3/Безпринципните конкурси. Има отново "именити" спечелили. Сигурно е с грамотност и добра подготовка, не мога да коментирам.Но работя редом със спечелили в предишни години закърмени с право деца.И се чудя как е възможно да спечелят конкурс. Има и хора, които са срам за уважаваните си фамилии. И това е общоизвестно.Е, нямат ли основание да се дразнят онези, които действително са завършили право, положили са усилия, готвили са се за конкурс, явили са се, познавайки ги? Погледнете форумите на кандидатите, така е, нали?
Права сте, че на тези хора името им тежи, но само ако не го носят достойно. Ако покажеш качества и познания, едва ли някой би коментирал, че си попаднал в системата и се развиваш нагоре с връзки. И затова има множество примери. На достойно защитили името си и мястото си хора, които са се доказали сами. На никой вече не му прави впечатление, че някой попаднал в системата с връзки. Но поне да спази формата- проформа. Другото е дебелоочие.
круела
 

Re: Дете на юрист! Ами сега!?!

Мнениеот Лейди Даяна » 09 Яну 2006, 17:51

[quote="круела"]
Уважаема госпожо,

Вероятно сте роднина- майка, леля, сестра на някой от "дечицата".

А може и да е самото детенце, което по този начин се опитва да подчертае своята династичност. Безродните помияри само могат да лаят от злоба и завист, дори родителите им да са светила в своята област :twisted:
Лейди Даяна
 

Re: койчо

Мнениеот Sir Bob » 09 Яну 2006, 18:04

съдията Дред написа:По принцип тази дискусия е много интересна. Да, наистина получава се така, че децата на юристите имат предварително лепнат прозвище "връзкари. Но до скоро аз бях в системата и мога да кажа, че има съдилища, и то много големи, където всичко е разделено на родово-приятелски кръг. И това е така и ще го кажат всички колеги, които не ги е страх.
Знаете ли какво се случва на малцината, които са се опълчили срещу това-или ги уволняват, или не им продължават договорите, или ги карат да напуснат? Лошото и тъжното е, че малцина се противопоставят на това.
Може би светъл лъч е само София, където се подписаха 92 магистрати по казуса Воденичаров.
Но ние тези "много кадърни юристи", на които мама и тате са някакви ги знаеме още от Университета, знаем там как са влезли, къде са завършили и какво са направили, за да станат такива и онакива.
За мое съжаление в по време на моя не дълъг шридически стаж-около 5 години се срещнах с най-грозната част на шуробаджанащината и противопоставянето й ми донеси наистина огромни проблеми, които не мога да разреша и до ден днеше.
И накрая ще си позволя да цитирам 1 съдия от ВКС-Белазелков-ние нямаме нищо против колегите, дошли незнайно откъде, ние просто не ги познаваме и затова говорим така. А не ги поззнаваме,.защото не учиха по студените стаи на 255, 272, 292, защото не ядоха в студентските столове и жиовяха в общежития като 50А например, защото не учиха да ги изпитват непрекъснато и не стояха в кабинета с кучините дела до 2 часа вечерта.

Евала!
Sir Bob
 

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron