начало
186 кандидати са допуснати до конкурса за 10 места в окръжните прокуратури 186 кандидати са допуснати до конкурса за 10 места в окръжните прокуратури

АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот consultgrup » 18 Дек 2005, 01:32

Увод
Процес. Даден е ход по същество. Съдията изслушва пледоарията на адвоката на ищеца и кимва замислено:
- Прав си!
После говори адвокатът на ответника. Пледоарията му е дълга и убедителна. Съдията изслушва и него и отново кимва:
- Прав си!
Съдебният секретар, усетил конфузната ситуация, прошепва на съдията:
- Господин съдия, това е съдебен спор - не може и двамата да са прави!...
Съдията мисли, мисли и накрая казва:
- И ти си прав! *** (Това е илюстрация на работната среда на адвоката).

Настоящото изложение има за цел да Ви запознае с основните принципи при работа с адвокат, за да може да Ви мотивира по – скоро да потърсите помощта му, или по – скоро да разберете, че е най – добре да не търсите помощта му въобще. И в двата случая адвокатът ще спечели – в първия ще има клиент, работа и плащане, а във втория – ще се избави от клиент, какъвто е най – добре да не идва в кантората му. И в двата случая и Вие ще спечелите – в първия своевременно ще получите съвет, идея или друга помощ, с които ще стигнете до решение на Вашия проблем, а във втория – няма да губите времето и парите си за нещо, без което можете спокойно да минете.
Настоящото изложение има за цел и да Ви изясни, че адвокатът не е необходимо зло, с което трябва да се срещате възможно най – рядко, и че адвокатът не е магическият посредник между Вас и властите. Нито че адвокатът е Ваш началник, нито че е Ваш слуга; защото адвокатът е Ваш РАВНОПРАВЕН партньор и помощник в решаването на ВАШИЯ проблем. Адвокатът е този, на когото МОЖЕТЕ (ако искате) да доверите истинските си мотиви и цели. Той е, който е длъжен да влезе в кожата Ви и да погледне през очите Ви, за да може (ползвайки професионалната си квалификация) да намери ВАШАТА пътека. Би било добре да се срещате с него винаги, когато това НАИСТИНА е необходимо.

Какво НЕ МОЖЕ адвокатът?Да Ви гарантира резултат от работата си. Никой адвокат не може да бъде 100 % сигурен какво ще реши администраторът или магистратът* по Вашия конкретен случай. По тази причина никой адвокат НЕ БИВА да Ви обещава (да Ви гарантира) определен резултат. Можете да се доверите на адвокат, който Ви гарантира конкретен резултат, точно толкова, колкото на рибар, който Ви обещава че ще улови за Вас 20 кг. шаран от язовира до довечера. (*Магистрат – съдия в държавен съд. В България все още магистрати са и следователите и прокурорите.)

Защо тогава изобщо да се ползват адвокатски услуги?Защото с квалифицирана правна помощ шансът Ви да постигнете успех (при това с по – малък разход на време и средства), се увеличава значително.

Защо един лист, написан от адвокат, може да Ви струва 100 лв. или 1000 лв.? Не само защото с този лист може да си спестите, или да спечелите 10 000, или 100 000 лв. Не само защото „такъв е минималният адвокатски хонорар”. А защото „съчиняването” на този лист може да коства много часове (понякога на много дни) задълбочена квалифицирана работа на един, нерядко – на няколко души. И защото с по – голямата част от парите, които адвокатът получава, той покрива разходи за офис (за да поддържа място, където да Ви е по – удобно и комфортно да бъдете обслужени), за техника (за да се спестява време за неквалифицирана техническа работа и за да бъдете по-бързо обслужени без компромиси с качеството на услугата), за заплати и осигуровки на адвокатски сътрудници (които вместо Вас могат да свършат голяма част от Вашата работа), за автомобил (за да може адвокатът да идва при Вас без Вие да губите времето си и да се отделяте от работата си), за професионална квалификация (за да Ви предоставя по – верни и по – адекватни съвети и отговори и да увеличи шансовете за резултат във Ваша полза), и за – макар да не Ви се вярва – за своите задължителни данъци, осигуровки и застраховки, които не са незначителни.

Какво може да направи за Вас адвокатът?Да „лекува” проблемите Ви. Да Ви „охранява” от бъдещите проблеми.
Да бъде „ръжен, с който вадите кестените от огъня”.
Да преведе за Вас на разбираем език това, което администраторът или магистратът казват или искат, както и да преведе на администратора или на магистрата това, което Вие искате, по начин, по който Вие не бихте могли да направите.
Да Ви спести време, здраве и нерви, като похаби своите.
Да Ви подскаже (често – без да иска и да разбере) гениалното решение, което толкова сте търсили.
Най – малкото, което адвокатът прави за Вас е, да Ви помага да стигате по – бързо до най – доброто (за Вас) решение. Но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! Адвокатът не може, не трябва и няма право да решава вместо Вас! Работата му е да Ви предлага, да Ви разяснява, и след като ВИЕ РЕШИТЕ и му възложите – да действа.
Основната работа на адвоката НЕ Е да води съдебни дела. В съда проблемите се решават, но не както Вие (или както адвоката) искате, а както съдът прецени. Понякога преценката на съда съвпада с Вашето желание, понякога – не. Понякога преценката на съда съответства на доказателствата и е съобразена със закона, понякога – не. Съдът се състои от хора, които грешат не по – рядко и не по-леко от Вас. Ако преценката на съда Ви допадне, причината за това съвсем не е гениалната работа на адвоката. Съдът решава и преценява всичко. Ролята на адвоката е (поне според правилата на българското съдопроизводство) по – скоро да подпомогне съда да мотивира решението си, отколкото да го подтикне към определено решение. Адвокатът може да представи доказателства и да развие блестяща теза, но (в България – все още, за сега) съдът решава всичко по своя преценка и убеждение, често пъти въпреки някои доказателства и становища.
По тази причина ако адвокатът „играе за Вашия отбор”, би следвало да Ви вкара в съда като последна и неизбежна възможност. Ако прави обратното ..... Може би действа с мотивите на лекар, който препоръчва на пациентите си не съвсем подходящите лекарства, и не съвсем подходящия начин на живот.... За да може да оздравяват по – трудно, да се разболяват по – често, той да ги лекува, а те да му плащат.
consultgrup
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 26 Окт 2003, 14:58

Благодарствено писмо

Мнениеот gun4eva » 02 Апр 2006, 14:07

От свое име и за своя сметка с настоящото изразявам искрените си благодарности за благочестивите слова, изредени в доста добър литературен стил, относно "нашего брата" - адвоката.
Склонна съм до голяма степен да се съглася с указанията за употреба, като смея да добавя следните няколко реда, за пълно уточнение на смисъла на адвокатската помощ за всяко физическо или юридическо лице, склонно да се ползва от такава:
1. Не бива да се счита, че поетият от адвоката ангажимент да извърши дадена правна услуга следва да дава резултат в момента, в който клиентът иска това да стане. Независимо от специалните си знания, адвокатът не управлява склонността на държавните органи да преценяват сами кога, в рамките на определените им законодателно срокове, да осъществят съответното право действие, да не говорим, че често те решават да останат в бездействие.
2. Липсата на предварителна нагласа за успех на всяка цена може да доведе до приятно задоволство от постигнатото на по-ниска цена.
3. Журналистическите разследвания и мненията на журналисти или лица, които нямат юридическо образование, за правни проблеми и тяхното решение в медиите, нямат нищо общо с това, което реално се случва по същите правни спорове или това, по което в момента адвокатът е ангажиран да работи, защото:
3.1. лицата, които не са със специални познания използват правните понятия доста фриволно и това, което те влагат като значение в понятията, няма нищо общо с това, което законът или съдът влага в тези понятия;
3.2. случаят, по който работи даден адвокат никога не е идентичен с този, който е разгледан в медиите и не може да бъде последван задължително със същия резултат. Обратното е чисто съвпадение.
4. Адвокатите, макар и упражняващи свободна професия, също имат право на почивни дни в края на седмицата, както и на почивка между два последователни работни дни. Звъненето посреднощ с разтревожени въпроси, които очевидно търпят отлагане е най-малкото неуместно и вместо да помогне, ще затрудни адвоката, който също се нуждае от възстановяване на работоспособността.

Добавките към горните указания се разпространяват безплатно!!!
gun4eva
Потребител
 
Мнения: 100
Регистриран на: 26 Авг 2004, 15:09
Местоположение: Пловдив

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот bebitor » 24 Ное 2008, 14:33

Неведнъж съм давала линк към тази безценна тема. Тя трябва да бъде четена от всички, решили да потърсят адвокат. Обаче, с нововъведената парола за форум за юристи, тя се оказва недостъпна за обикновения потребител и можем само ние да си я четем. :D :D :D
Преместете я във взаимопомощ или общи дискусии.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот Kaneva » 24 Ное 2008, 15:32

Аз се присъединявам към колегата Гунчева и със собствените си благодарности и адмирации!
Kaneva
Младши потребител
 
Мнения: 74
Регистриран на: 13 Фев 2008, 11:19
Местоположение: България

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот Standbay » 16 Дек 2008, 10:40

Изображение

Дълго време се колебахме дали да прибавим тази страница към нашия сайт. Тя сигурно прекрачва линията на благоприличие, защото цитираме шеги и самоирония на българските адвокати, които се чуват на чаша след работа. Може би са малко дръзки за добрия тон, но те наистина дават вкуса на спонтанна местна усмивка- не актьорската усмивка от луксозен адвокатски справочник. А и това не е краят на страницата.

ИзображениеРазликата между закона и съдебната практика е като тази между любовна поема и реалната любов.

Изображение Лошото правосъдие е като душевна болест – болката и страданието не са за душевно болния, а за околните му- като самият пациент мисли, че е здрав и жертва на заговор.

ИзображениеКакво е общото между съдебен процес и любовна връзка ?
Докато процесът завършва с устни състезания, любовта започва с такива.

Изображение Символът на адвокатската професия е презервативът-внушава, че е по-добре адвокат да се ползва преди отколкото след действието.

Изображение За разлика от човешкото законодателство, природните закони се спазват стриктно, защото действат без съдебна система.

Изображение Има две системи на адвокатски хонорари – такси и кино.
Такси се плаща при слизане, а киното – при влизане /плащаш билета, гледаш филма/. Много адвокагти предпочитат киното.

Изображение С малки грехове браним големи добродетели.

Изображение Големите адвокати и големите любовници не се рекламират - за тях само шушукат.

Изображение Клиентът не е вечно твой като недвижим имот.

Изображение Опозицията срещу правителството е завистта на гледащата лудост към действащата лудост.

Изображение Всеки магистрат носи в раницата си адвокатски жезъл.

Изображение СТАРИЯТ И МЛАДИЯТ ПЕТЕЛ (българска селска приказка)

Един стар петел живеел на село в компанията на 20 хубави кокошки. Селянинът, техният господар, забелязал как броят на снесените яйца намалявал заедно с увеличеното безразличие на петела към повечето кокошки. Селянинът започнал да му търси заместник, но всички кандидат-петли били застреляни от него още в първия ден на техните усилия да помогнат.
Един млад, храбър и амбициозен петел се изправил пред стария и казал:”Аз мога да се справя, дай да опитам”. “Много добре синко, добре дошъл, за повядай- всички 19 кокошки са твои, само онази бяла красавица остава за мене”. “В никакъв случай”- казал младият- “аз дойдох тъкмо за нея”. Тогава старият петел предложил: “Знам начин да решим спора. Нека да тичаме от къщата до оградата на двора- който стигне пръв, той ще притежава бялата красавица. И понеже съм твърде стар, ще ми дадеш три метра преднина, нали?”. “Давам ти 5 метра ”, казал младият.
Застанали двамата петли на старта и се затичали. Съвсем скоро младият петел настигнал стария и почти го изпреварил. В този момент се чул изстрел и младият петел паднал, облят в кръв. А от прозореца на къщата селянинът проклинал:”И тоз младок излезе хомосексуалист!”.

ИзображениеБОЛНА ДЪРЖАВА РАЖДА БОЛНО ПРАВО. БОЛНО ПРАВО НЕ РАЖДА ПРАВОСЪДИЕ.

Изображение Защо колите БМВ са толкова популярни в България?

Защото страната се управлява от
Брюксел
Москва
Вашингтон
Аватар
Standbay
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 27 Авг 2008, 21:46

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот keith_flint69 » 25 Дек 2008, 16:08

Точно в десятката - друго просто не мога да кажа!
keith_flint69
Потребител
 
Мнения: 141
Регистриран на: 25 Авг 2006, 13:22

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Дек 2008, 16:25

изтрито мнение
Последна промяна ivan_lawyer на 19 Яну 2009, 21:32, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5145
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот petarsl » 19 Яну 2009, 15:23

Като представител на "решилите да потърсят адвокат" считам , че тази тема наистина е безценна (bebitor) и би трябвало всички достойни адвокати да запознават предварително клиентите си с нея. :D :D :D
petarsl
Младши потребител
 
Мнения: 96
Регистриран на: 07 Дек 2008, 15:45

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Яну 2009, 21:39

Айде пак, все пак прочетете в Закона за кредитните институции правата си, пък тогава обсъждайте професионалните качества на адвокатите.
Да говориш срещу адвоката на противната страна е едно, ама да говориш срещу адвокатите изобщо - напротив, нито се псуваме, нито се бием помежду си, изобщо съществува колегиалност помежду ни.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5145
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот sisi19 » 14 Май 2009, 10:35

ivan_lawyer написа:, изобщо съществува колегиалност помежду ни.
- дааа, и за това НЯКОЙ от вас се договарят помежду си зад гърба на клиента си без неговото одобрение..... (най вероятно защото всички деца хранят, а тя храната с пари се купувала).... :D
sisi19
Потребител
 
Мнения: 910
Регистриран на: 06 Май 2009, 12:44

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Май 2009, 11:16

Такива хора има, ще има и нещо важно - имало ги е още в древният Рим.

Следите от писмените източници говорят за многобройните забрани на един римски патриций, управлявал голям римски град.

Забраните се състоят всъщност в един вид норми за поведение на тогавашните древни адвокати - да не се дават безплатни съвети, с изключение на така наречените "градски адвокати", чиято заплата се е поемала от собственика на града - показателно за Рим е, че са гледали на правото и в частност на адвокатите по същият начин, както на прясната питейна вода, тоест стремяли са се правото и адвокатите да са достъпни за всеки - истински пример за днешното много по-сложно общество.

Та именно тези оскъдни писмени източници - забрани, ни дават пък информация, че щом се е стигнало до непрестанни забрани да се дават безплатни съвети по тогавашните градски форуми, то положението е било нетърпимо още тогава.

Затова не бива да се хвърляте към адвокатите, освен разбира се в случаи като Вашия - късо съединение между адвокатите, което в много случаи е вариант на действие.
Особено при безумен клиент, натрапващ мнението си за тактиката на делото. Лично аз не го практикувам.

А сега - довиждане, отивам до Римската стена.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5145
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот doc03 » 14 Май 2009, 23:20

Върхът !
Трудно ще се откъсна от темата !
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот imhotep » 16 Май 2009, 19:00

Много ми е приятно, че е включена толкова интересна тема. Показана е всъщност гледната точка на адвоката или как би искал той да изглежда в очите на другите :-)

Увода на consultgrup показва философията на адвоката. Или каквото и да говори - нищо не казва ;-)

Кой има нужда от адвокат ? Това е въпросът ! Отговорът е много ясен: От адвокат има нужда този който няма власт. Не може с други средства да я запази. Власт да запази имуществотото си, Власт да наложи интересите си, власт да осъществи идеите си. Когато не може да има влияние по друг начин, когато е безсилен тогава се оставя в ръцете на адвоката си.

От друга страна колкото е по необразован този същият клиент, колкото е по доверчив и наивен толкова повече вярва че именно адвокатът му е неоспорим източник на решения, като разбира се без да ви гарантира резултат от работата си.

Напълно съм съгласен с това мнение
Но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! Адвокатът не може, не трябва и няма право да решава вместо Вас! Работата му е да Ви предлага, да Ви разяснява, и след като ВИЕ РЕШИТЕ и му възложите – да действа.


Бих допълнил адвокатът това са очите и ушите ви и всичко онова което може да помогне за да видите цялата картина на вашия случай, а не отделни детайли. Как ще го направи той това си е негова работа и зависи от подготовката му и от него самия. Нали затова е учил за адвокат :-)

Затова и уменеието му да "рисува" като художник даден случай, именно това умение го различава от останалите адвокати. Колкото по умело изложи картината пред своя критик (администраторът или съдята) толкова по вероятно е да има резултат, а не да няма, нали ? Безспорно
Никой адвокат не може да бъде 100 % сигурен какво ще реши администраторът или магистратът* по Вашия конкретен случай.

но има и обществено мнение, има и медии - ето например как върнаха случая за убитото момче във франция. Как се произнесе тук съдията, спомняте ли си ?

Не съм съгласен, че един адвокат е необходимо да обяснява за какво са му парите:
Защо един лист, написан от адвокат, може да Ви струва 100 лв. или 1000 лв.? Не само защото с този лист може да си спестите, или да спечелите 10 000, или 100 000 лв. Не само защото „такъв е минималният адвокатски хонорар”. А защото „съчиняването” на този лист може да коства много часове (понякога на много дни) задълбочена квалифицирана работа на един, нерядко – на няколко души. И защото с по – голямата част от парите, които адвокатът получава, той покрива разходи за офис (за да поддържа място, където да Ви е по – удобно и комфортно да бъдете обслужени), за техника (за да се спестява време за неквалифицирана техническа работа и за да бъдете по-бързо обслужени без компромиси с качеството на услугата), за заплати и осигуровки на адвокатски сътрудници (които вместо Вас могат да свършат голяма част от Вашата работа), за автомобил (за да може адвокатът да идва при Вас без Вие да губите времето си и да се отделяте от работата си), за професионална квалификация (за да Ви предоставя по – верни и по – адекватни съвети и отговори и да увеличи шансовете за резултат във Ваша полза), и за – макар да не Ви се вярва – за своите задължителни данъци, осигуровки и застраховки, които не са незначителни.
Това са си свободни съчинения на тема която да засегне чувствата на наивника. Ами защото ако адвоката ни е смотан уверявам ви ще му трябват много повече средства персонал офиси консумативи и какво ли не.Това си е негова работа.

Не е важен написаният лист толкова за клиента колкото за адвоката, той е само средство. Клиента плаща за услугите на адвоката а не за листа. Както си го напише адвокатът така ще си подготви работата занапред - като луд умора нема или просто ще събира плодовете в полза на своя клиент.

Парите - и това темата от която много се стресират всички. Когато адвокатът ни сключва сделка с нас мислите ли че са го обсебили вашите чувства ? Ако е така той би работил безплатно за вас. Това си е една сделка за висококвалифициран труд, при която чувствата и емоциите нямат място. Плащаме за услуга. Това е. Каква е цената за тази услуга, ами всеки адвокат определя за себе си. Затова 1000 или един милион абсолютно няма никакво значение, ако като клиенти сме съгласни и очаквания резултат си струва. Аз мисля че е по разумно вместо адвокатът ни да ни обяснява, че харчи за консумативии за офиси по-добре да вложи парите си в уютен дом, прекрасна кантора и всичко онова което му е по сърце. А не да се оправдава за какво са му парите от сделката. Робски манталитет е да се оправдаваш. Ако иска парите от сделката да си ги проиграе в лас вегас - негови са си.

И последно:
3.1. лицата, които не са със специални познания използват правните понятия доста фриволно и това, което те влагат като значение в понятията, няма нищо общо с това, което законът или съдът влага в тези понятия;


Горното е виц. Направо ще се скъсам от смях. Та с две думи Ако "специалните познания" използвани доста фриволно и това което уж тези дето не разбирали влагали като значение в понятията нямало нищо общо с това което законът или съдът влагал за какво са ни ? Съдът и законът не са ли в услуга на обществото вашите понятия и влагания изчезват безследно. Може да си поговорим за законът за робството. И те така са казвали тогава. Че някои не разбирали понятията. хихихихи :D
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител
 
Мнения: 201
Регистриран на: 05 Дек 2008, 01:17

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот xristo_s » 03 Ное 2009, 02:03

Като прочетох първото мнение,направо щях да се "разплача".Нищо няма,за некъдърните в занаята.Колко ли хора са изгорили,колко ли човешки съдби са объркали?
Я да видим какво казва преди две години, шефа на колегията във Варна:

ТУК

По данни на Адвокатския съвет, към началото на тази година колегията наброява 1 065 души.

„Не всички колеги обаче се явяват в съдебната зала. Известен процент от тях извършват единствено консултантска дейност. Това създава условия професията да бъде упражнявана и от хора без нужното образование”, отбеляза Петров
xristo_s
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Юни 2009, 07:27

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот Гост. » 03 Ное 2009, 09:36

Добро утро!

Четох го и снощи, не го схванах... ала сега му проверих и историята на Ицето.
xristo_s написа:Уредете спора с брат си на четири очи(може,и с близки познати)защото в противен случай, тия кожодери адвокатите ще ви съблекат,и последната риза.

И той черпи някакви негативи от нейде. Боя се не долюбва гилдията( а сме толкова готини хора?!?
Върнете му ризката на човека, я какъв студ е! :lol:

:roll: Дали не е брокер 8) ? :lol:

Ковачев, подкрепям те ( трябва да ревизираш становището си- не са сал търговците...). :lol:

Лека и спорна, колеги. :)
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот sisi19 » 03 Ное 2009, 19:01

Не изчетох, цялата тема..... точно в момента "нямам нерви""......но относно адвоката: За мен нещата седят така, с една единственна дума ДОВЕРИЕ , което трудно се печели, но много лесно се губи. Ако искаме да печелим, адвокат и клиент е необходимо да бъдат на едно, т.е. адвоката да почувства тънкостта на проблема в клиента си, да влезе в ситуация и да се постави на мястото на клиента. Тогава един адвокат би могъл да намери правилния изход в полза на клиента си, въз основа на нашето законодателство. Тогава се печели битка, а спечелената битката носи след себе си частица доверие към законовия защитник. Не малко са случаите, когато клиент отива при адвокат и не казва пълната истина. Т.е - искат помощ, но затаяват до някъде действителните факти.
Дъщеря ми е на 8г. И се стремя да я възпитавам в едно, с изречението : АКО МАМА НЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА, ТО НЯМА КАК ДА ТИ ПОМОГНЕ.
Или МАМА е - АДВОКАТА, а детето е КЛИЕНТА - това казвам само с цел да съпоставя и опиша отношенията между адвокат и клиент.
На страна оставям отговорите на въпросите и дискусиите за - компетентност, подкупност, неадекватност към проблема и прочее, които са вече доста срещана практика в нашето правосъудие.
За мен една такава личност може да се ползва с прозвището АДВОКАТ, който може да изпълни по - горе описаните функции, респективно следва ДОБЪР АДВОКАТ.
sisi19
Потребител
 
Мнения: 910
Регистриран на: 06 Май 2009, 12:44

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот dido_petrov » 09 Сеп 2010, 23:51

sisi19 написа:Не изчетох, цялата тема..... точно в момента "нямам нерви""......но относно адвоката: За мен нещата седят така, с една единственна дума ДОВЕРИЕ , което трудно се печели, но много лесно се губи. Ако искаме да печелим, адвокат и клиент е необходимо да бъдат на едно, т.е. адвоката да почувства тънкостта на проблема в клиента си, да влезе в ситуация и да се постави на мястото на клиента. Тогава един адвокат би могъл да намери правилния изход в полза на клиента си, въз основа на нашето законодателство. Тогава се печели битка, а спечелената битката носи след себе си частица доверие към законовия защитник. Не малко са случаите, когато клиент отива при адвокат и не казва пълната истина. Т.е - искат помощ, но затаяват до някъде действителните факти.
Дъщеря ми е на 8г. И се стремя да я възпитавам в едно, с изречението : АКО МАМА НЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА, ТО НЯМА КАК ДА ТИ ПОМОГНЕ.
Или МАМА е - АДВОКАТА, а детето е КЛИЕНТА - това казвам само с цел да съпоставя и опиша отношенията между адвокат и клиент.
На страна оставям отговорите на въпросите и дискусиите за - компетентност, подкупност, неадекватност към проблема и прочее, които са вече доста срещана практика в нашето правосъудие.
За мен една такава личност може да се ползва с прозвището АДВОКАТ, който може да изпълни по - горе описаните функции, респективно следва ДОБЪР АДВОКАТ.


...правилно..
dido_petrov
Младши потребител
 
Мнения: 52
Регистриран на: 13 Апр 2009, 12:54

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот gogo9 » 07 Яну 2012, 01:22

Аз пък съветвам адвокатите адмириращи тази тема да поемат клиенти само с юридическо образование - културни, даже ако могат да си свършат работата и само да си платят.
Другите, които държат на професионализма си и считат, че могат да се справят с всякакви трудности, да се придържат по възможност към общоприетото схващане по целия свят, че клиентът който плаща е винаги прав.
gogo9
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 07 Яну 2012, 00:56

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот Melly » 07 Яну 2012, 02:54

gogo9 написа:Аз пък съветвам адвокатите адмириращи тази тема да поемат клиенти само с юридическо образование - културни, даже ако могат да си свършат работата и само да си платят.
Другите, които държат на професионализма си и считат, че могат да се справят с всякакви трудности, да се придържат по възможност към общоприетото схващане по целия свят, че клиентът който плаща е винаги прав.


:roll: Още един недоволен.
Не се ли свършихте, брЯ... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7976
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София

Re: АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)

Мнениеот nk7702n » 07 Яну 2012, 11:24

Melly написа:
gogo9 написа:Аз пък съветвам адвокатите адмириращи тази тема да поемат клиенти само с юридическо образование - културни, даже ако могат да си свършат работата и само да си платят.
Другите, които държат на професионализма си и считат, че могат да се справят с всякакви трудности, да се придържат по възможност към общоприетото схващане по целия свят, че клиентът който плаща е винаги прав.


:roll: Още един недоволен.
Не се ли свършихте, брЯ... :lol: :lol: :lol:

Май никога няма да свършат.. :wink: " Клиентът винаги бил прав, дрън - дрън. То ако човек винаги слуша и изпълнява каквото всеки иска и решава да се прави.., делото да е отишло отдавна на кино. Че и ще падне една излагация с разни щуротии... :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител
 
Мнения: 6454
Регистриран на: 01 Юли 2010, 11:02

Следваща

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron