начало

Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови Антикорупционната комисия иска над 870 000 лева от бивш зам.-министър, подсъдим с Бобокови

Следствен арест в София

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Следствен арест в София

Мнениеот tin444eto » 10 Апр 2015, 16:51

Здравейте някой знае ли какъв е реда за свиждания там,какво позволяват да се занесе на задържания,как мога да му преведа пари благодаря предварително?
tin444eto
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 22 Яну 2014, 22:30

Re: Следствен арест в София

Мнениеот doc03 » 10 Апр 2015, 19:55

Ако сте му съпруга - да Ви упълномощи в качеството на защитник. Ще можете да го виждате всеки ден.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител
 
Мнения: 2306
Регистриран на: 16 Апр 2009, 22:24

Re: Следствен арест в София

Мнениеот georgiev_sfbg » 21 Апр 2015, 19:41

tin444eto написа:Здравейте някой знае ли какъв е реда за свиждания там,какво позволяват да се занесе на задържания,как мога да му преведа пари благодаря предварително?

Обвиняемите и подсъдимите имат право на свиждания, хран.пратки, вещи за лично ползване, кореспонденция, суми за лични нужди, право да получават вестници, списания, книги, да гледат телевизия, да слушат радио по ред, определен от главния директор на ГД ИН. Кореспонденцията подлежи на проверка от администрацията. Свижданията и кореспонденицията с определени лица могат да бъдат забранени за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления. Тежко престъпление по смисъла на НК е това престъление, за което се предвижда наказание ЛС повече от 5 г. или др. по-тежко наказание.

http://www.plovdivlaw.org/news/DetailedNews.aspx?IdNews=13#.VTZ-cfDSl2Q

http://www.bg-pravo.com/2012/11/24.html

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2005/02/07/88264_sledstveniiat_arest_otvutre/

doc03 написа:Ако сте му съпруга - да Ви упълномощи в качеството на защитник. Ще можете да го виждате всеки ден.


:idea: :arrow: http://pravatami.bg/130

...Имам право да упълномощя защитник по свой личен избор.

Този защитник може (и е най-добре) да бъде професионален адвокат, който се занимава с наказателни дела в областта, в която е повдигнато обвинението (например компютърни престъпления, документни престъпления, убийства, изнасилвания и т.н.).
Защитник може да ми бъде и моят съпруг, баща, майка, дядо или баба, както и рождено или осиновено дете, което е навършило пълнолетие и то само при условие че образованието и културата им са достатъчно високи, за да гарантират защита на моите интереси като обвиняем. За тези мои роднини законът не изисква да практикуват адвокатска професия, за да бъдат мои защитници.

Ако мой роднина – брат, сестра, братовчед или близък приятел, има възможност и желание да ме защитава в досъдебното производство или в производството пред съда, това може да стане само и единствено, ако този роднина е адвокат по смисъла на Закона за адвокатурата (т.е. вписан е като адвокат в някоя адвокатска колегия в страната) ...
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron